Financieel Adviseur Domein Buitenruimte (36 uur)

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

HLTsamen heeft voor haar locatie in Hillegom een vacature voor een

Financieel Adviseur Domein Buitenruimte
 

Geeft het je energie als anderen met jou weglopen vanwege de financiële adviezen die je hen geeft? Dan kun je bij ons als financieel adviseur voor het domein Buitenruimte je hart ophalen!

Wat ga je doen als Financieel Adviseur Domein Buitenruimte?
Jij bent financieel adviseur voor ons domein Buitenruimte. Een groot domein met veel verschillende onderwerpen. In de praktijk:

 • Ben je volledig op de hoogte van de ontwikkelingen op financieel gebied voor het domen Buitenruimte.
 • Zet je die ontwikkelingen om in relevante beleidsadviezen, die kansrijk zijn voor ‘jouw’ domein- en teammanager.
 • Ga je gedreven en betrokken met hen in gesprek over hun budgetten.
 • Sta je de beleidsmedewerkers van het domein met raad en daad bij.
 • Ben jij de gesprekspartner en vraagbaak voor alle raads-, college- en domeinvoorstellen, die je collega’s van het domein Buitenruimte produceren.
 • Adviseer je ‘jouw’ domein over de P&C-cyclus en over de financiële bedrijfsvoering. Dat doe je gevraagd en ongevraagd.
 • Denk je aan de voorkant mee door deel te nemen aan projecten. Daarbij denk je buiten de gebaande paden. 
 • Werk je in ons eigen team veel samen met de gemeenteadviseurs en met de financieel adviseurs voor de andere domeinen.
 • Ben je voor een aantal externe partijen (zoals samenwerkingsverbanden en verbonden partijen) de contactpersoon en gesprekspartner.

Dit bieden wij
Een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar. Zijn we na dat jaar allebei tevreden? Dan zetten we deze graag om in een vast contract. Daarnaast kun je van ons verwachten:

 • Een bruto maandsalaris van maximaal € 4.494 per maand (bij een 36-urige werkweek).
 • Een keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen inzicht kunt besteden.
 • Een laptop en een mobiele telefoon, om je werk te kunnen doen waar en wanneer je wilt.
 • Uitstekende thuiswerkfaciliteiten.
 • Flexibele werktijden.
 • Naast de wettelijke 20 vakantiedagen per jaar een aantal extra vrije dagen.
 • Volop mogelijkheden om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en volop ruimte voor eigen initiatief.
 • Een flinke werkgeversbijdrage in je pensioen via het ABP, een bijdrage in de premie voor je ziektekostenverzekering en, als we weer naar kantoor mogen, een reiskostenvergoeding.
 • Volop mogelijkheden voor ontwikkeling en initiatief.
 • Een boeiende baan in een team in ontwikkeling, waar jij je stempel op kan drukken.

Dit breng je mee
Jij schrijft net zo makkelijk een advies over een verbonden partij als een analyse over een meerjarig investeringsplan. En je staat voor je adviezen. Financiële analyses maak je met gemak. De cijfers zet je om in begrijpelijke taal. Je bent kritisch en empathisch en kan overtuigen met een lach. Een onafhankelijk denker ook en je beschikt over uitstekende planningsvaardigheden. Niet voor niets loopt het management van het domein met je weg! Je collega’s neem je op een positieve wijze mee. Tegelijkertijd ben je in staat diezelfde collega’s aan te spreken als dat nodig is. Daarnaast heb je een goed gevoel voor politieke verhoudingen. En natuurlijk ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken! Verder beschik je over:

 • Minimaal Hbo werk- en denkniveau
 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring (bij voorkeur bij een gemeente of Gemeenschappelijke Regeling).

Team Financiën
Ons team bestaat uit twee clusters: Advies & Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B). In totaal 26fte. We zijn een team in opbouw. Een uitstekend gevoel voor cijfers, dat is onze basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Maar daarmee zijn we er niet. We voeren een ontwikkelplan uit voor ontwikkelopgaven op diverse terreinen. We zorgen er daarnaast voor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. We adviseren de organisatie, management en besturen over de cijfers en nemen iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. We denken mee bij projectvoorstellen. We komen met creatieve en ongewone oplossingen. Wij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. We zorgen voor een gezonde, financiële basis, in alles. En bij alles houden we de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen. Net als jij dat doet.

HLTsamen: inventief, krachtig en verbindend
Drie gemeenten, vijf dorpen met meer dan 80.000 inwoners; 60 km2 kernen, woonwijken, polders, wegen en uitgestrekte bollenvelden die in het voorjaar een explosie van kleur zijn. Goed bereikbaar vanuit plaatsen als Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp. En dichtbij steden als Haarlem, Den Haag en Leiden. Hier werkt HLTsamen. Met 470 collega’s werken we voor Hillegom, Lisse en Teylingen. We adviseren de bestuurders van deze gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. We zijn groot genoeg om specialist te kunnen zijn, en klein genoeg om zichtbare impact te hebben in de gemeenten waar we werken. We bundelen kennis en menskracht. Zo helpen we de ruim 80.000 inwoners van onze gemeenten vooruit. We zijn creatief in de oplossingen die we bieden. Ook jouw ideeën en initiatieven zijn daarin zeer welkom! We zijn volop in ontwikkeling. Daardoor zijn er mooie kansen voor jou en ons om echt het verschil te maken.

Ja! Dit is mijn baan
Match? Ga dan vóór 25 november 2021 naar onze sollicitatiepagina en stuur ons je motivatie en cv.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Pieter Jan Gutter, teammanager Financiën, op 06-11 23 94 55.

Een referentiecheck maakt deel uit van de sollicitatieprocedure. 
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, Parttime, HBO, 5-10 jaar, Gemeente, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Randstad, Financieel Adviseur, Financieel Medewerker, Overheid