Beleidsmedewerker financiën

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Vind je het leuk om financiële cijfers en het primaire proces te doorgronden en daarover collega’s en het bestuur te adviseren. Kun jij samen met afdelingshoofden en collega’s een heldere financiële analyse maken? Dan gaan we graag met jou in gesprek voor de functie van:

Beleidsmedewerker financiën
(beleidsontwikkelaar A) voor 36 uur per week

Als beleidsmedewerkers financiën bij de gemeente Kampen krijg je de ruimte om samen met collega’s het bestuur, management en budgetbeheerders te adviseren over de financiële aspecten van de gemaakte keuzes en afgesproken resultaten. Je houdt de ontwikkelingen in de gaten en vertaalt dat naar financieel beleid. Je helpt dat beleid implementeren. Je zorgt dat de producten van de planning- en controlcyclus zoals de begroting en de bestuursrapportage van goede kwaliteit zijn. Je werkt zelfstandig en adviseert zowel ambtelijk als bestuurlijk.

Algemene informatie
Als beleidsmedewerker financiën werk je bij het onderdeel Financiën. Het onderdeel Financiën maakt deel uit van de afdeling Advies en bedrijfsvoering. De andere onderdelen zijn: Communicatie, Juridische zaken en Personeel en organisatie. De afdeling Advies en bedrijfsvoering is één van de elf afdelingen van de gemeente Kampen. Samen met je collega’s ondersteun en adviseer je de organisatie op financieel gebied.

Wat wordt er van je verwacht?
Jij bent belast met de ontwikkeling en implementatie van beleid op het gebied van financiën en control. Daarnaast heb je een belangrijke rol in de ontwikkeling van de relevante producten in de planning- en control cyclus van de gemeente Kampen.

Hierbij kun je denken aan het:

  • signaleren en initiëren van relevante nieuwe ontwikkelingen;
  • begeleiden van complexe financiële processen en besluitvorming;
  • afstemmen met en informeren van het college en de gemeenteraad;
  • verbeteren van de financiële sturingsprocessen en –instrumenten;
  • adviseren van collega’s en afdelingshoofden;
  • organiseren en coördineren van de budgetcyclus en het mede opstellen van de producten van die budgetcyclus (zoals perspectiefnota, begroting en jaarrekening).


Wat breng je mee?
Je hebt aantoonbare kennis van financiën en tenminste een HBO werk- en denkniveau. Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie en ervaring met het begeleiden van de budgetcyclus.. Ervaring bij een gemeente of een overheidsorganisatie is een pré.

Verder heb je een visie op de ontwikkelingen binnen het vakgebied, ben je analytisch, omgevingsgericht in je functioneren en heb je een servicegerichte houding.
Je bent resultaatgericht en in staat innovatief te handelen.
Je weet een goede balans te vinden tussen onafhankelijke oordeelsvorming en advisering met politiek-bestuurlijk inlevingsvermogen.
Natuurlijk ben je enthousiast, heb je uitstekende contactuele vaardigheden en ben je in staat heldere adviesvoorstellen te schrijven.
Tot slot, herken jij je in onze kernwaarden: betrouwbaarheid, resultaat, kwaliteit, vernieuwing en persoonlijke ontwikkeling en wil je die samen met ons verder vormgeven.

Wat bieden wij?
Wij bieden jou eerst een contract voor één jaar met een proeftijd van één maand. Daarna bestaat de mogelijkheid van een contract voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in functieschaal 11. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 3.561,- bruto per maand en maximaal € 5.169,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden en andere informatie klik hier.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Johan van Dijkhuizen, afdelingshoofd, telefoonnummer (06) 2305 9631.

Werkomgeving
De gemeente Kampen heeft met haar 54.000 inwoners en zo’n 450 medewerkers een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te kunnen zijn en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dat is wat ze ook belangrijk vinden in Kampen. Verder staat professionaliteit en het verlenen van optimale dienstverlening aan burgers en organisaties centraal. En resultaatgericht werken op basis van vertrouwen. Kampen heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke uitdagingen opgepakt en hier koers op bepaald. Denk aan een forse bezuinigingsoperatie en het door ontwikkelen van de organisatie. Voor de organisatie betekent dit een grotere focus op dienstverlening en omgevingsgericht werken. Voor de medewerkers gelden de principes eigenaarschap, minder hiërarchie en meer zelforganisatie.

De gemeente Kampen is een inclusieve organisatie. Wij geloven dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je eigen achtergrond en voorkeuren mee. We nodigen graag iedereen die voldoet aan het profiel uit om te reageren.

Voor meer informatie over werken bij de gemeente Kampen, bekijk de video: https://vimeo.com/370271056/ac749dea33.

Iets voor jou?
Herken jij je in onze organisatiefilosofie en in deze vacature en voldoe je aan de functie-eisen, solliciteer dan vóór 30 november 2021 via de sollicitatieknop onder aan deze pagina.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Trefwoorden: Finance, Financieel, Control, Beleidsmedewerker Financiën, Financieel Medewerker, Medewerker Beleid, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Corporate Finance, Financieel Manager, Overijssel, Overheid