Business Controller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

DCMR is op zoek naar een

Business Controller
 

DCMR is de milieudienst met de grootste uitdaging in Nederland: de milieukwaliteit bewaken en verbeteren in het meest bedrijvige en dichtbevolkte gebied dat we rijk zijn, het Rijnmondgebied en namens de provincie Zeeland ook voor de Zeeuwse BRZO-bedrijven. Wij zoeken vastberaden naar het ideale evenwicht tussen de ambities van de ruim 27.000 bedrijven die hier opereren en de 1,2 miljoen mensen die hier leefbaar en veilig willen wonen en werken. Dat is balanceren voor gevorderden. Daarom zoekt DCMR betrokken specialisten die hun kennis en vaardigheden willen inzetten voor een betere leefomgeving en die willen groeien tussen professionals.

Als jij veel weet van business control, mensen mee weet te krijgen en geen zin hebt om in een gespreid bedje terecht te komen, dan hebben wij voor jou een mooie opdracht!

Wat ga je doen als Business Controller?
Veiligheid, geluidsoverlast, milieu, energie, luchtkwaliteit… We kunnen nog wel even doorgaan met het opnoemen van onderwerpen waarmee we ons bij de Milieudienst Rijnmond (DCMR) bezighouden. Dat doen we in opdracht van 15 gemeenten en met 26.000 bedrijven in onze portefeuille. We verlenen vergunningen, houden toezicht op – deels risicovolle – industriebedrijven en adviseren over ruimtelijke ontwikkelingen.

Ingewikkelde processen, die sinds 1 januari nog wat ingewikkelder zijn geworden vanwege onze nieuwe organisatiestructuur (waarbij veel taken zijn verlegd). Als business controller kom je dus niet in een omgeving terecht die al helemaal af is. Sterker nog, wij rekenen erop dat je samen met de concern controller, je collega-controllers en vooral met veel energie, goede ideeën en overtuigingskracht onze processen, budgetten, planningen en controles verder afstemt, verbetert, vormgeeft en inricht. Dat doe je voor heel DCMR.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het domein Toezicht en Handhaving (van inspecteurs tot aan de meldkamer) én de contactpersoon voor één van onze grootste partners, de gemeente Rotterdam. Als jij je expertise wilt gebruiken voor verandering en kwaliteit, is dit een unieke mogelijkheid.

Wat krijg je daarvoor terug?
Je werkt in een team van 4 business controllers, onderdeel van het grotere team Concern Control (11 medewerkers) en rechtstreeks onder onze energieke concern controller. Er is alle ruimte voor jouw vakkennis als je aan de slag gaat met het versterken van de (financiële en procesmatige) grondslag van ons werk, namelijk zorgen voor een schone, gezonde en veilige leefomgeving voor de 1,2 miljoen inwoners van de regio. Van professionele uitdaging tot het leveren van een belangrijke maatschappelijke bijdrage: in deze baan komt voor jou alles bij elkaar!

Verder kun je rekenen op:

  • een salaris van maximaal €5.009 bruto per maand (bij een 36-urige werkweek);
  • een aanstelling voor één jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband;
  • een individueel keuzebudget dat je voor verschillende zaken kunt gebruiken (denk aan extra verlof, een 13e maand of een nieuwe fiets);
  • flexibiliteit in je werktijden en waar je werkt;
  • een persoonlijk ontwikkelingsbudget van €5.000 per vijf jaar, naar eigen wens in te zetten;
  • een prima pensioen bij het ABP.

Wat breng je mee?
Je weet van de hoed en de rand als het gaat om budgettaire en P&C-processen en hoe dat in z’n werk gaat in een bestuurlijke omgeving. Jouw vakkundige en tikkeltje eigenzinnige instelling past perfect bij onze cultuur. Je wordt enthousiast van het bedenken van haalbare ideeën en het implementeren van nieuwe werkwijzen. Mensen overtuigen, kennis overdragen en relaties opbouwen gaat je uitstekend af en je hebt er veel zin in om dat bij ons te komen doen.

Wat je in elk geval hebt:

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskunde, bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar;
  • minstens 3 jaar aantoonbare ervaring als business controller;
  • aantoonbare kennis van financiële processen bij de overheid.

Informatie
Meer weten over de functie? Bel dan met onze concern controller Quirijn Monchen, op nummer (06) 50 15 79 74.

Meer weten over de procedure? Bel of app dan met Mark van Doorm, recruiter op (06) 15 88 65 95. Je kunt ook altijd mailen naar recruitment@dcmr.nl.

Of wil je meteen solliciteren? Dit kan via onze sollicitatiepagina.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Business Controller, Zuid-Holland, Overheid