Strategisch Adviseur Verbijzonderde Interne Controle

Ben jij op zoek naar een strategische functie, waarin jij het college van Gedeputeerde Staten (GS) adviseert? En ook de directie en de organisatie van provincie Flevoland adviseert? Ben jij de specialist op het gebied van financieel rechtmatig handelen? En wil jij in de rol van strategisch adviseur de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van (bedrijfsvoerings-) processen? Wil jij graag onze specialist worden op het gebied van verbijzonderde interne controles (VIC)? Lees dan verder!

Waar kom je te werken?

Als strategisch adviseur VIC werk je vanuit de eenheid Financiën, binnen de afdeling Concernzaken (CZ) van provincie Flevoland. De eenheid Financiën is onder andere verantwoordelijk voor:

  • Strategische planning en control (jaarlijkse P&C-cyclus). Hieronder valt o.a. het opstellen van de begroting, jaarstukken en de perspectief- en zomernota;
  • Financiële kaderstelling en advisering van de afdelingen over de programma's en projecten;
  • Financieel toezicht op gemeenten en gemeenschappelijke regelingen;
  • Strategische advisering over fiscale onderwerpen, risicomanagement en de VIC;
  • De financiële administratie van provincie Flevoland.

Jouw toekomstige baan bij provincie Flevoland?

Als strategisch adviseur ben jij de regisseur van de VIC binnen provincie Flevoland. De nadruk ligt hierbij op financiële rechtmatigheid en getrouwheid. Denk daarbij ook aan strategische bedrijfsvoering. In deze functie verstrek je het college zekerheid over de rechtmatigheid van de jaarrekening. Een verantwoordelijke en specialistische rol!

Je inventariseert samen met jouw collega's de risico's en beheersmaatregelen binnen de bedrijfsprocessen van provincie Flevoland. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een passende controleaanpak op de geïdentificeerde risico's.

Deze risico-inventarisatie en controleaanpak vertaal je jaarlijks in het Interne Control plan voor het College. De controles voer je samen met je collega's uit om deze vervolgens te analyseren en documenteren. Door deze werkzaamheden kom je tot een objectief en onafhankelijk oordeel. Dit oordeel rapporteer je aan de Directie en het College van Gedeputeerde Staten. Tot slot ben je verantwoordelijk voor het actueel houden van de financiële kaders van provincie Flevoland.

Wat breng je mee?

Je hebt ruime auditervaring en/of ervaring als (strategisch) adviseur. Je hebt dit gedaan binnen het (openbaar) bestuur, op het gebied van verbijzonderde interne controles en/of bedrijfsvoering. Je hebt een stevige persoonlijkheid en kunt meebewegen wanneer nodig. Je hebt een objectieve en onafhankelijke werkhouding. 

Daarnaast heb je onderstaand profiel:

  • HBO/WO werk- en denkniveau (met een afgeronde opleiding richting Accountancy of direct vergelijkbaar);
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke (rapportage) vaardigheden;
  • Je kunt met deadlines werken en bent eigenaar van jouw vakgebied.

Wat bieden wij jou?

  • Een salaris van minimaal € 3.996,22 en maximaal € 5.708,87 (schaal 12) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een Individueel Keuze Budget van ongeveer 22% boven op je maandelijkse salaris. Daarmee kun je bijvoorbeeld extra vakantiedagen kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop (bruikleen), een NS Business Card en een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
  • Een dienstverband voor 1 jaar, met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad;
  • De mogelijkheid tot thuiswerken, met een volledig ingerichte en ergonomische thuiswerkplek.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan vóór 29 november a.s. via het sollicitatieformulier. Graag ontvangen wij jouw CV en motivatiebrief. We lezen daarin graag een toelichting over jouw ervaring als (senior) adviseur, de interne controle(s), bedrijfsvoering. En, wanneer van toepassing, uitleg over je werkzaamheden binnen het (openbaar) bestuur.

Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je telefonisch contact opnemen met Jos Boomsma. Hij is adviseur recruitment,  en bereikbaar op nummer 0320-265316. Of per e-mail: jos.boomsma@flevoland.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Wil je aanvullende informatie over de financiële processen bij provincie Flevoland? Kijk dan op Financiën - Provincie Flevoland. En Financieel overzicht | Begroting 2020 (begroting-2020.nl). Deze websites geven een goed beeld van het werkgebied. 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Financiele Administratie, Flevoland, Randstad, Financieel Adviseur