Businesscontroller Maatschappelijk Domein

(Sluitingsdatum: 28-09-2021 om 09:00 uur) In de rol van business controller breng je onder andere advies uit over de inhoudelijke positionering en werkprocessen behorend bij deze nieuwe functie en coördineer je de P&C-cyclus in het domein.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

Startdatum:08-11-2021
Einddatum:08-05-2022
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week:32-36
Sluitingsdatum: 28-09-2021 om 09:00 uur

Opdracht
De functie businesscontroller domein Maatschappelijke Ontwikkelingen is een nieuwe functie in onze organisatie. Door een steeds dynamischer wordende omgeving neemt ook de vraag naar professionelere ondersteuning van het management toe. Er is behoefte aan controllers die niet alleen naar de financiële cijfers kijken, maar ook informatie verzamelen over kritische factoren en daar advies over geven. Als counterpart voor het centrale team van Businesscontrollers breng je scherpte en verdieping aan. Jouw eerste taak is om aan deze nieuwe functie inhoud te geven, in afstemming met de concerncontroller, de businesscontrollers in de andere domein en de businesscontrollers in het centrale team Financiën.

Daarnaast coördineer je de P&C-cyclus voor het domein en verdiep je je vanuit het perspectief van businesscontrol in een aantal dossiers, waarbij prioriteit geldt voor de ontwikkeling van het Huis van de Stad.

Taken (niet limitatief)

  • Advies uitbrengen over de inhoudelijke positionering en werkprocessen behorend bij deze nieuwe functie;
  • Coördineren van de P&C-cyclus in het domein;
  • Adviseren over strategische dossiers in het domein, met prioriteit voor het Huis van de Stad;
  • Als sparringspartner optreden voor het management van het domein;
  • De verbinding leggen met en gesprekspartner zijn voor het team Financiën;
  • Bijdragen aan doorontwikkeling van de structuur van bedrijfsvoering binnen het domein dashboard, risicomanagement), in samenwerking met team Concerncontrol;
  • Opstellen van operationele en financiële rapportages.

Organisatie
Rijswijk is een groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden als Den Haag en Delft, maar koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk biedt een interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Rijswijk heeft een overzichtelijke schaal met veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Ideaal om je werkervaring te verdiepen én te verbreden. In de gemeentelijke organisatie werken ongeveer 430 medewerkers in 27 verschillende teams, verdeeld over vier domeinen. We werken op basis van eigen verantwoordelijkheid, vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap. Dit biedt de kans om in teams nauw samen te werken aan het realiseren van (maatschappelijke) doelen. Het gaat daarbij vooral om het behalen van resultaat, waarbij flexibiliteit en creativiteit belangrijke eigenschappen zijn.  Onze kernwaarden zijn ROTS wat staat voor Resultaatgericht, Ondernemend, Transparant en Samenwerken in teams.

Team
Als businesscontroller werk je voor heel het domein Maatschappelijke Ontwikkelingen. Dit domein bestaat uit de teams:
- Publieke Dienstverlening;
- Jeugd, Onderwijs en Brede Scholen;
- Economische Zaken;
- Sport en Cultuur en Maatschappelijk Vastgoed;
- Veiligheid, Inspectie en Handhaving.

Daarnaast worden de ontwikkelingen Huis van de Stad (investering >30mio) en Energietransitie vanuit het domein Maatschappelijke Ontwikkelingen opgepakt. De teams worden door de domeinmanager en vijf teammanagers aangestuurd. Je ondersteunt het management, waarbij deze functie rechtstreeks onder de domeinmanager valt.

Overig
 Uiterlijk per 15 november 2021 beschikbaar voor minimaal 32 uren in de week 


Functie-eisen
  • HBO bachelor opleiding;

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Businesscontroller in de afgelopen 7 jaar;

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring binnen de lokale overheid in de afgelopen 8 jaar;

  • Werkervaring met de gemeentelijk P&C cyclus in de afgelopen 5 jaar;

  • Werkervaring met het opstellen van operationele – en financiële rapportages in de afgelopen 5 jaar.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, MBO, Financiele Administratie, Financieel Adviseur, Overheid