Financieel adviseur gemeente

(Sluitingsdatum: 28-10-2021 om 09:00 uur) Je bent financieel adviseur en sparringpartner voor het lijnmanagement van de clusters. Je taken bestaan uit het opstellen van financiële rapportages en het adviseren, ondersteunen en begeleiden van het lijnmanagement bij financiële vraagstukken.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

Startdatum: 15-11-2021
Einddatum: 15-11-2022
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 32 - 36
Sluitingsdatum: 28-10-2021 om 09:00 uur

Opdrachtomschrijving
Je taken bestaan uit het opstellen van financiële rapportages en het adviseren, ondersteunen en begeleiden van het lijnmanagement bij financiële vraagstukken. Verder kunnen wij je vragen deel te nemen aan projecten van de afdelingen waarmee financiële belangen gemoeid zijn.

Je bent financieel adviseur en sparringpartner voor het lijnmanagement van de clusters. Naast de werkzaamheden met betrekking tot de reguliere P&C cyclus en rapportages en eventuele projecten gaat het om de volgende taken:

  • Je adviseert bij het opstellen van college- en raadsvoorstellen.
  • Je signaleert proactief risico´s, verbeter- en/of knelpunten.
  • Je draagt zorg voor integraliteit bij de advisering aan de afdelingen, B&W nota’s en raadsvoorstellen en betrekt andere specialisme.
  • Vanuit je vakmanschap volg je de actuele financiële landelijke ontwikkelingen op de voet en herken je vlot knelpunten en kun je deze vertalen naar de Westlandse situatie.

Taakveld
Het team Financiële Concerntaken is adviseur en partner voor de gemeentelijke organisatie en verbindt deze met de bestuurlijke opgaven. Het team van 35 collega’s bestaat uit financieel adviseurs, P&C-advies, treasury, verbonden partijen, VIC (Verbijzonderde Interne controle) en medewerkers financiën. Hun gezamenlijke ambitie is om blijvende meerwaarde te leveren aan de organisatie en het bestuur. Essentieel hierin is het politiek sensitief invullen van het adviseurschap, integraal denken en werken met oog voor het samenbrengen van verschillende belangen, opgavegericht werken en verbinden en het stimuleren van goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap.

Organisatie
Bouw mee met de gemeente Westland. De gemeente Westland is met ruim 100.000 inwoners één van de dertig grootste gemeenten in Nederland. Met haar duurzame en innovatieve glastuinbouwcluster is de gemeente Westland een belangrijke economische motor. Op een inspirerende manier biedt gemeente Westland haar inwoners ruimte, rust, groen en woonomgevingen met aantrekkelijke recreatiemogelijkheden en voorzieningen. Een vitale economie en een bloeiend verenigingsleven zorgen voor een dynamische en actieve gemeente. Slagkracht, ambitie, innovatie en professionaliteit, dat zijn de kernbegrippen waar het in Westland om draait!

Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concern control en eenheid bureau gemeentesecretaris.

Cluster Bedrijfsvoering
Dit cluster zorgt voor de solide bedrijfsvoering van gemeente Westland. Van personeel en financiën tot juridische zaken: de 360 collega’s in cluster Bedrijfsvoering zorgen dat het staat als een huis. Zo zorgt cluster Bedrijfsvoering ervoor dat de andere clusters het verschil kunnen maken voor de inwoners en bedrijven van onze gemeente.


Functie-eisen
  • Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in een financieel / economische richting;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als financieel adviseur in de afgelopen 4 jaar;
  • Werkervaring als financieel adviseur binnen een overheidsorganisatie in de afgelopen 5 jaar;
  • Werkervaring binnen een 100.000+ gemeente in de afgelopen 5 jaar;
  • Kennis van gemeentefinanciën / BBV opgedaan d.m.v. werkervaring en / of d.m.v. een aantoonbaar gevolgde opleiding / cursus in de afgelopen 3 jaar.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, MBO, Financiele Administratie, Financieel Adviseur, Overheid