Registeraccountant Grote Ondernemingen special Internationaal

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Registeraccountant Grote Ondernemingen special Internationaal

Functieomschrijving

De directie Grote Ondernemingen (GO) houdt zich bezig met de fiscale behandeling van de ongeveer 8.600 grootste ondernemingen en non-profitorganisaties in Nederland.  Binnen de Special Internationaal in Rotterdam, een van de units van GO met bijzondere taken, behandelen wij de houdster- en dienstverleningslichamen Jij gaat hier als registeraccountant in team Toezicht aan de slag.

Dit doe jij bij Special Internationaal/ team Toezicht
Als controlespecialist voer je onder meer boekenonderzoeken uit en ben je betrokken bij complexe fiscale vraagstukken. Je beoordeelt de plaats van de Nederlandse vennootschap binnen het internationale concern en doorgrondt de fiscale belangen en risico’s. Denk aan aanwezigheidsvereisten (substance), financieringsverhoudingen, transfer pricing vraagstukken of kwesties  rondom hoofdhuis- of vaste inrichting. Je kunt ook betrokken worden bij multilaterale controles.

Door jouw ervaring in de controlepraktijk en affiniteit met fiscaliteit lever je een belangrijke bijdrage aan een effectieve uitvoering van ons toezicht. En met het oog op de internationale ontwikkelingen denk je mee over toezicht in grensoverschrijdende situaties. Bij al je taken werk je intensief samen met gedreven collega’s met hoogwaardige fiscale kennis, zoals controlemedewerkers, heffingsspecialisten en formeel recht deskundigen.

Een bijzondere baan, omdat …

 • Je binnen een dynamische unit werkt die zekerheid vooraf verleent over internationale verrekenprijzen, de fiscale kwalificatie en de gevolgen van transacties in internationale structuren.
 • Je medeverantwoordelijk bent voor de uitwisseling van specifieke internationale gegevens en de analyse van uit het buitenland ontvangen gegevens.
 • Je samen met collega’s van de special een centrale rol vervult in de samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Dit zegt een collega over jouw werkomgeving
“Het mooie aan mijn werk is de mix van controle en fiscaliteit. Samen met collega’s doorgrond ik complexe internationale structuren om tot goede afwegingen te komen voor ons toezicht. Ook heeft het internationale fiscale aspect de politieke aandacht. De special Internationaal is een bijzondere unit met haar eigen dynamiek. Een mooie plek om jezelf te ontwikkelen als (beginnende) RA.” Sabrina Giofré, Vaktechnisch Adviseur Controle en RA bij de Special Internationaal.

Functie-eisen

 • Je bent opgeleid tot registeraccountant en staat ingeschreven in het register van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA), of je verwacht binnen een jaar je praktijkstage af te ronden en af te studeren tot registeraccount.
 • Je hebt uitstekende en actuele kennis van het vakgebied controle.
 • Je hebt affiniteit met en bij voorkeur kennis van het internationaal belastingrecht.
 • Je spreekt en schrijft goed Engels.

Jouw competenties

 • omgevingsbewustzijn
 • oordeelsvorming
 • overtuigingskracht
 • plannen en organiseren
 • samenwerken

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 11, schaal 12, schaal 13
Salarisomschrijving: Ben jij een registeraccountant met minder dan 4 jaar ervaring dan vindt in beginsel de inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. (schaal 10; (€ 2.756 - € 4.430) Bij aanwezigheid van relevante kennis of ervaring kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen. Ben jij een registeraccountant met ervaring (>4 jaar) dan word je direct ingeschaald in de genoemde schaal, dat is groepsfunctie I (€ 3.279 - € 6.419). De aanwezigheid van relevante kennis en ervaring of eventuele arbeidsmarktoverwegingen bepalen het salarisniveau waarop je wordt ingeschaald.
Maandsalaris: Min €3.279,- - €6.419,- (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimum aantal uren per week: 24
Maximum aantal uren per week: 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

De afdeling - Directie Grote Ondernemingen
De Directie Grote Ondernemingen (GO) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van de ongeveer 8.600 grootste ondernemingen en non-profit organisaties in Nederland. Daarnaast behandelt GO een aantal dossiers van zeer vermogende personen en voeren we een aantal zeer uiteenlopende specialistische taken uit zoals de kansspelbelasting en constructiebestrijding. Onze klanten vertegenwoordigen zo’n 75% van de belastinginkomsten van de rijksoverheid. Ook genereren zij veel informatie die de overheid gebruikt voor bijvoorbeeld toeslagen of studiefinanciering.

De uitvoerings- en toezichtstrategie van GO is gericht op bereidwillige naleving van wet- en regelgeving door deze organisaties. Zij kenmerken zich door relatief grote financiële belangen en complexere fiscale vraagstukken. In het geval van multinationals komt daar nog een component bij in de vorm van internationale wet- en regelgeving en samenwerking met buitenlandse belastingdiensten.

Om er voor te zorgen dat de belastingafdracht van deze organisaties soepel blijft lopen werkt GO met behandelteams. In deze teams wordt kennis over de specifieke branche, de individuele ondernemingen en kennis van de verschillende belastingmiddelen samengebracht.

Zo werkt GO aan een zo efficiënt en effectief mogelijk proces voor het heffen, controleren en innen van de belastingen bij de grootste ondernemingen en non profit organisaties en zo dragen we bij aan een financieel gezond Nederland.

De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 30.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

 • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
 • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
 • Op dinsdag 16 november en woensdag 17 november vinden de selectiegesprekken plaats. Gezien de huidige maatregelen vinden deze gesprekken plaats via video-bellen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van 3 jaar te solliciteren.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

 1. Sollicitatie + selectie
 2. Voorselectietest
 3. Sollicitatiegesprek
 4. Assessment
 5. Arbeidsvoorwaarden

Meer over de sollicitatieprocedure?
Kay van Emstede, adviseur Werving & Selectie
06 - 18 30 42 61

Meer over de vacature?
Eveline Klein Entink, manager
06 - 18 60 26 17

Meer over de vacature?
Sabrina Giofré, vaktechnisch adviseur controle
06 - 54 75 28 62


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, Parttime, 3-5 jaar, Belasting, 5-10 jaar, Zuid-Holland, Overheid