Business Controller

Waterschap Hollandse Delta heeft een vacature voor een

Business Controller


Weet jij hoe je vanuit je onafhankelijke positie een organisatie optimaal bijstaat in de ontwikkeling en beheersing van alle aspecten van de bedrijfsvoering? Waterschap

Hollandse Delta is op zoek naar een proactieve business controller.

Wat ga je doen?
Als business controller ben je verantwoordelijk voor de beheersing en ontwikkeling van de gehele bedrijfsvoering van onze organisatie. Dit doe je vanuit een onafhankelijke positie, waarin het essentieel is om met iedereen verbinding te maken. Je staat dus midden in de organisatie en hebt zicht op hoe ons waterschap er op alle vlakken voor staat.

De organisatie verder helpen, dat is waar jij het voor doet. Hoe? Je trekt samen op met het management, analyseert alle relevante gegevens en geeft een advies over waar bijsturing op de beheersing van de bedrijfsvoering van belang is. Hierbij treed je proactief op. Je bent in een vroeg stadium aangehaakt bij belangrijke ontwikkelingen en waar nodig verdiep je je inzichten en adviezen door het uitvoeren van audits. Je bent hierdoor de kritische vriend die met adviezen komt die het verschil maken. Deze weet je met overtuiging te brengen waardoor je de organisatie, op ieder niveau, weet mee te krijgen.

Dit betekent dat je als business controller werkt in een afwisselende functie. Zo adviseer je hoe waterschap Hollandse Delta de gestelde doelen doeltreffend, doelmatig en rechtmatig kan behalen. Je krijgt ad-hoc businessvragen binnen die je vanuit je enthousiasme en deskundigheid met beide handen aanpakt. Met regelmaat voer je audits uit om onder andere de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van de bedrijfsvoering te onderzoeken. Daarnaast begeleid je accountantscontroles of analyseer je sectorbrede bedrijfsvergelijkingen. Kortom een brede en uitdagende functie.

Over het team
Het team Concerncontrol (4 FTE) is nieuw en volop in ontwikkeling. Jij levert daar dus vanaf het begin een belangrijke bijdrage aan, zoals je ook vanaf dag 1 een fundamentele bijdrage levert aan de doorontwikkeling van de organisatie. Het team wordt aangestuurd door de Concerncontroller.

Dit ben jij
Je hebt als business controller inzicht in het functioneren van de waterschaporganisatie en de daarmee samenhangende besluitvormingsprocessen. Met jouw bestuurlijke sensitiviteit en organisatiebewustzijn verplaats jij je eenvoudig in de organisatie. Zo voer je jouw werkzaamheden uit met respect voor de bestaande verhoudingen. Je bent een echte teamspeler, deskundig op het gebied van bedrijfsvoering en kan vanuit een onafhankelijke rol op een natuurlijke manier adviseren en overtuigen. Kortom, een verbinder die draagvlak creëert. Met jouw creativiteit en flexibiliteit speel je ook gemakkelijk in op onverwachte vraagstukken, zonder reguliere werkzaamheden uit het oog te verliezen. Verder heb je in huis:

  • een relevante afgeronde hbo-opleiding.
  • ten minste 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • affiniteit met ICT en financiën.
  • je bent in staat de organisatie snel en grondig te leren kennen en zoekt de verbinding met de medewerkers en het management.

Dit bieden we jou
Je komt te werken in een vooruitstrevende werkomgeving die volop in ontwikkeling is, een ontwikkeling waar jezelf een belangrijke bijdrage aan kan leveren. Een prettige werksfeer en een goede werk-privé balans vinden we belangrijk. Daarnaast bieden we jou:

  • een bruto maandsalaris tussen € 4.108,- en € 5.821,- op basis van een fulltime dienstverband. Het exacte salaris stemmen we af op de kennis en werkervaring die jij meebrengt;
  • een contract voor 36 uur per week;
  • een persoonlijk basis budget (PBB) van € 6.000,-, zodat jij jezelf verder ontwikkelt;
  • een ruim individueel keuze budget (IKB). Dit mag je inzetten voor verschillende doelen zoals verlof, extra salaris of opleidingen;
  • en ook bieden we een reiskostenvergoeding en een flexibele pensioenregeling.

Hier ga je werken
Werken bij waterschap Hollandse Delta betekent dat je samen met je collega’s onze maatschappelijke opgave realiseert. En wat is de opgave dan? Waterschap Hollandse Delta zorgt voor veilige dijken en voldoende (schoon) water. Met 800 kilometer dijken en duinen beschermen wij bijna een miljoen inwoners en bedrijven van Rotterdam (Zuid) tot Dordrecht en de Zuid-Hollandse eilanden tegen hoog water. Ook in tijden van droogte zorgen wij voor voldoende water om te leven, werken en recreëren. Wij onderhouden 1.600 kilometer wegen en fietspaden. Met 20 zuiveringsinstallaties maken wij al het rioolwater schoon. Zo stroomt het water fris en schoon weer in sloten en rivieren.

Enthousiast?
Ben jij dé business controller die WSHD verder gaat helpen? Solliciteer dan direct via de sollicitatiepagina! Je hoort zo snel mogelijk van ons. Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de publicaties. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Trefwoorden: Business Controller, Audit, Finance, Financieel, ICT, Overheid, Waterschap


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Controlling, Business Controller, Zuid-Holland, Overheid