Senior IT-auditor Douane Breda

Senior IT-auditor Douane Breda

Functieomschrijving

“Als senior IT-auditor beoordeel ik de maatregelen die klanten nemen om risico’s in de IT te verkleinen. Ik vind het erg leuk om zo bij internationale logistieke bedrijven betrokken te zijn om enerzijds de belangen van Douane te behartigen en anderzijds bij te dragen aan een zo optimaal mogelijk logistiek proces.” Leo Alewijnse, senior IT-auditor bij de Douane.

Klantmanagement zorgt voor het beheer van douanevergunningen, voor het bevorderen van de concurrentiepositie én voor innovatieve dienstverlening en handhaving. Ook voert klantmanagement de regie op het opbouwen, onderhouden en ontwikkelen van de relatie met bedrijven om compliance te bevorderen. Hierin staat de klant centraal en krijgt hij de behandeling die hij verdient met zo min mogelijke administratieve- en toezichtlast.

In jouw rol van senior IT-auditor breng je de risico’s van IT-systemen van logistieke bedrijven in kaart. Denk hierbij aan risico’s op het gebied van cybersecurity. Hoe hoger het risico, hoe uitgebreider de IT-audits tijdens onze controles. Tijdens deze audits beoordeel je of de maatregelen die de bedrijven nemen van voldoende niveau zijn. Het is namelijk van het grootste belang dat het bedrijf en de Douane kunnen vertrouwen op betrouwbaarheid van de systemen. Schieten de maatregelen te kort? Dan wordt de kans groter dat onbevoegden toegang krijgen tot de systemen van onze klanten. In het uiterste geval kan de Douane de vergunningen van een bedrijf intrekken. Het hebben van veilige en betrouwbare systemen is voor bedrijven dus een voorwaarde om in business te zijn. Als senior IT-auditor zie jij hier, met name bij complexe bedrijven, namens de Douane op toe. Via je werk draag je dus bij aan de veiligheid en de concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven.

Je focust op systeemgerichte onderzoeken en geeft tegelijkertijd richting en sturing aan collega’s die zich vooral bezighouden met gegevensgerichte onderzoeken. Deze controles zijn de bouwstenen van een zorgvuldig en onderbouwd verantwoord auditrapport, waar de ontvanger mee aan het werk kan. Naast deze primaire taak denk je mee over de totale aanpak van een complex onderzoek, met oog voor de uiteenlopende rollen die daarin door collega’s worden vervuld. Als senior IT-auditor adviseer je ons management — gevraagd en ongevraagd —  verder actief over beleidsmatige vraagstukken. Ook draag je bij aan de ontwikkeling van het vakgebied Toezicht in zijn algemeenheid en aan het IT-auditbeleid en -vakgebied in het bijzonder. Je hebt hierbij oog voor de politiek-bestuurlijke en continu veranderende omgeving (zowel nationaal als internationaal). En je speelt een rol van betekenis in de verdere opbouw en professionalisering van de Douane Nederland!

Word jij de nieuwe collega van Leo? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-masterdiploma in een voor de functie relevante richting.
  • Je staat ingeschreven in het register van de Nederlandse Orde van Register IT-Auditors (NOREA) én als registeraccountant in het register van de Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).
  • Je hebt actuele en aantoonbare werkervaring met audittools.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het coachen en begeleiden van IT-auditcollega’s.
  • Je beheerst de Engelse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift.


Jouw competenties?

  • omgevingsbewustzijn
  • oordeelsvorming
  • organisatiesensitiviteit
  • overtuigingskracht
  • plannen en organiseren


Herken jij jezelf ook hierin?
Samenwerken is voor jou de sleutel tot succes. Je werkt bij een handhavende en klantgerichte organisatie en jouw werkzaamheden zijn direct van invloed op de (inter)nationale samenleving. Je kunt zelf een oordeel vormen, je bent resultaatgericht en in staat om dat op professionele wijze te ventileren. Je bent bereid om je inzicht, denkbeelden en kennis te delen in regionaal, nationaal en internationaal verband en neemt zelf initiatieven daartoe. Verder ben je flexibel en stressbestendig en wil je altijd hoge kwaliteit leveren. Je bent in staat om binnen en buiten de Douane een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Ook houd je je vakkennis met betrekking tot dit uitgebreide vakgebied op peil. Integriteit is een belangrijke waarde voor de Douane en dit is dan ook in al jouw handelen zichtbaar. Kortom: je bent een plezierig collega en het visitekaartje van de Douane.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 14
Salarisomschrijving: In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maandsalaris: Min €4.831,- - €7.096,- (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimum aantal uren per week: 32
Maximum aantal uren per week: 36

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

De afdeling - Douane
De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.

De organisatie - Directoraat-generaal Douane
Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen. Als dat het geval is, vindt zo snel mogelijk het selectiegesprek plaats. Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.


De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Medewerkers van de Belastingdienst en Douane die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject verzoeken we om in hun motivatiebrief duidelijk aan te geven wat de reden is om binnen de termijn van drie jaar te solliciteren.

De Douane zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? Klik dan hier!

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren bij de Belastingdienst
Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zoveel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

  1. Sollicitatie + selectie
  2. Voorselectietest
  3. Sollicitatiegesprek
  4. Assessment
  5. Arbeidsvoorwaarden


Meer over de vacature?
Wieger Labberté, adviseur Werving & Selectie
06 - 11 59 36 74

Meer over de sollicitatieprocedure?
Wieger Labberté, adviseur Werving & Selectie
06 - 11 59 36 74


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Audit, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Auditor, Noord-Brabant, Overheid