Projectcontroller

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Project Controller 

Zwolle - 40 uur - HBO/WO

 

De uitdaging

Project Control binnen LTO Noord maakt de beweging van projectadministratie naar project control. Een mooie ontwikkeling die volop uitdagingen biedt. De project controller werkt onder andere samen met projectleiders, projectadviseurs en programmaleiders. Zij zoeken in de project controller een onafhankelijke sparringpartner die vanaf de ideefase al wil meedenken om te komen tot een goed inhoudelijk en financieel projectvoorstel en die hulp en (financiële) sturing aanbiedt tijdens  de uitvoering  en afronding van een project. Je krijgt de vrijheid in deze functie om samen met je collega project controllers de huidige functie te ontwikkelen naar een toekomstgerichte adviesfunctie.

De organisatie

LTO Noord is een ambitieuze ondernemersvereniging. Het merendeel van de leden is agrarisch ondernemer en producent van voedsel, sierteeltproducten of energie. Met ruim 160 collega’s zetten wij ons  dagelijks in voor de belangen van ruim 23.000 leden. De komende jaren neemt LTO Noord samen met haar leden het voortouw in de ontwikkeling van de sector. 

 

Binnen de afdeling Programma’s en Projecten van LTO Noord, zijn bijna 70 projectleiders actief. Deze afdeling neemt een belangrijke plek in binnen het bedrijf. De programma’s en projecten zijn vaak innovatief en kennisintensief van aard, waar ook externe stakeholders aan deelnemen. Bij deze stakeholders kun je o.a. denken aan provincies, waterschappen, adviesbureaus, agrariërs en andere ondernemers uit de agrarische keten. LTO Noord is veelal penvoerder van deze projecten, waarbij de financiering voort komt uit subsidie trajecten, innovatiefondsen en/of zakelijke kredietverstrekkers zoals banken. 

De functie

Jij vormt samen met een aantal collega projectcontrollers en assistent controllers het team project control. De aansturing wordt verzorgd door een teamleider. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de financiële informatievoorziening, sturing en advisering van programma’s en projecten. Project control is onderdeel van afdeling Finance en Control, waar in totaal ongeveer 12 collega’s samenwerken.

Als project controller ben jij de financiële rechterhand voor een groep projectleiders en projectadviseurs. Jouw verantwoordelijkheid is: financiële advisering op projecten in de breedste zin,  informatievoorziening en sturing van projecten. 

Wat betekent dit concreet? Samen met projectleiders en projectadviseurs stel je projectplannen en -begrotingen op, beoordeel je de fiscale positie en bewaak je de financiële voortgangsrapportages en liquiditeit van de projecten. Je voorziet projectleiders en projectadviseurs gevraagd en ongevraagd van advies op financiële en daaraan gerelateerde onderwerpen. Denk daarbij aan tarieven, inkoop- en subsidievoorwaarden, staatssteun, maar ook de fiscale aspecten van projecten en projectfinanciering. Je bent ook in staat om niet-financiële randvoorwaarden in regelingen op risico’s of kansen in te schatten. Je werkt in een fijn team waar iedereen open staat om met elkaar te sparren om tot het beste resultaat te komen. 

Vanwege interne doorgroei is deze functie vacant geworden. 

Voor wie?

Er is behoefte aan verandering. Dat betekent dat je de juiste communicatieve vaardigheden en energie meebrengt. Je bent een stevige onafhankelijke persoonlijkheid met een proactieve, klantgerichte, adviserende en overtuigende instelling. Met een heldere stijl van communiceren verbeter je de samenwerking tussen de diverse afdelingen. Je bent daarnaast resultaatgericht en vindt het leuk om financiële puzzels in elkaar te leggen en creatieve oplossingen bij begrotingsvraagstukken aan te dragen. Je behoudt het overzicht en deelt dat met stakeholders.

● Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische hbo opleiding en 4 tot 6 jaar werkervaring als (project) controller.

● Kennis van overheidsfinanciering en subsidieregelingen is een pré.  

● Kennis van AFAS is ook een pré.

Voorwaarden

Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid in een omgeving waarin ondernemerschap wordt gestimuleerd. Tijd en plaats onafhankelijk werken wordt ondersteund. LTO Noord biedt een jaarcontract met optie tot verlenging bij gebleken geschiktheid en een salaris van maximaal € 4.432,--.

bij een fulltime aanstelling. Naast het salaris biedt LTO Noord goede ontwikkelmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering en 26 vakantiedagen en 12 atv-dagen op jaarbasis. 

Interesse of meer informatie?

We zijn erg nieuwsgierig naar jou en vinden het leuk als jij vandaag nog reageert. Contactpersoon voor deze vacature is Jurgen Kamerink; Lead Controller binnen LTO Noord. Hij is te bereiken op  06-51 06 28 51 of via mail jkamerink@ltonoord.nl. Mocht je besluiten dat deze uitdaging op jouw lijf is geschreven, dan kun je jouw motivatie en cv mailen naar vacature@ltonoord.nl vóór 15 oktober 2021. 

 

Meer weten over LTO Noord? Kijk op www.ltonoord.nl.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 3-5 jaar, Controlling, Overijssel, Zakelijke dienstverlening, Project Controller