Projectleider crowdfunding

De AFM maakt zich sterk voor eerlijke en transparante financiële markten. Als onafhankelijke gedragstoezichthouder dragen wij bij aan duurzaam financieel welzijn. In hartje Amsterdam vind je aan de Vijzelgracht het kantoor van de AFM, waar we met ruim 650 hoogopgeleide professionals werken. Bij de AFM voel je de gezamenlijke energie: elke collega is gedreven een bijdrage te leveren aan een goed functionerende financiële sector in Nederland.

De afdeling Lenen, Sparen en Retailbeleggen richt zich op de bescherming van de Nederlandse consument in kwetsbare situaties op de productmarkten Hypotheken, Consumptief Krediet, Betalen, Sparen en Retailbeleggen. Team Retailbeleggen is primair verantwoordelijk voor de bescherming van retailbeleggers.

Aandelenkoersen blijven maar stijgen en de beurs breekt record na record. Daardoor en de aanhoudende lage renteomgeving en een steeds laagdrempeliger toegang groeit de populariteit van beleggen. Er is steeds meer keuze voor de retailbelegger. Naast de vanouds bekende beleggingsinstrumenten maken steeds meer nieuwe producten hun entree, zoals SPACs, crypto’s en crowdfunding platforms. Grote groepen nieuwe beleggers zijn de afgelopen jaren gestart met beleggen. Deze beleggers zijn jonger, hebben minder geld te investeren en lijken meer te handelen. Een groot deel van deze nieuwe beleggers en bestaande beleggers belegd zelf, middels beleggingsapps zonder advies. Investeringskeuzes worden veelal gemaakt op basis van de informatie die beschikbaar is in apps, op websites en social media platforms. Team Retailbeleggen staat aan de lat om deze turbulente ontwikkelingen te volgen en toezicht te houden op de aanbieders van beleggingsproducten voor retailbeleggers. We zetten aanbieders o.a. aan tot het aanbieden van juiste en volledige informatie en passende producten, zodat financiële tegenvallers voorzienbare teleurstellingen voorkomen worden.Kom jij ons in deze turbulente tijden versterken? Wij zoeken een ervaren toezichthouder met strategisch inzicht en bewezen projectleidersvaardigheden, om het toezicht op en de vergunningverlening aan Crowdfunding platforms vorm te geven, en daarnaast onderstaande uitdagingen met ons aan te pakken. De deadline van deze vacature is 6 oktober a.s.

Je komt te werken binnen de afdeling LSR die bestaat uit circa 42 Fte. Binnen LSR val je onder de teammanager Retailbeleggen. Met jouw inzet draag je bij aan het opzetten van effectief toezicht op, en de vergunningverlening aan de groeiende markt van Crowdfunding Service Providers. Dat je vanuit de afdeling LSR werkt, laat onverlet dat je als projectleider ook zal werken voor de afdeling Asset Management, waar de vergunningverlening en een klein deel van het doorlopend toezicht zullen landen. Jouw analyses en voorstellen stellen ons in staat om (inter)nationaal een concrete bijdrage te leveren aan de toekomstbestendigheid van het toezicht van de AFM. Een maatschappelijke rol dus, waarin je direct bijdraagt aan het bevorderen van eerlijke en transparante financiële markten.

Het is je verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het een effectieve en efficiënte overgang gaat worden gecreëerd van de huidige situatie naar de nieuwe situatie, waarin het AFM-toezicht door de inwerkingtreding van een nieuwe Europese Verordening per november 2021 een nieuwe vorm krijgt. In het begin zal het ‘pionieren’ zijn. Waarbij de invulling voor het vergunningverleningsproces en het doorlopend toezicht steeds meer vorm moet krijgen. Je werkzaamheden zullen o.a. bestaan uit: 

  • Coördineren van werkzaamheden tussen verschillende AFM-afdelingen;
  • Voorbereiden en mede uitvoeren van het aanvraagproces van de CSP-vergunningen;
  • Bepalen van een concrete toezichtstrategie ;
  • Onderhouden van contact met zowel nationale als internationale partners en toezichthouders;
  • Voeren van (toezicht)gesprekken met marktpartijen;
  • Samen met het team opvolging geven aan signalen en incidenten, waaronder toezichtgesprekken en handhavingstrajecten .
  • Jaarlijks uitvragen en analyseren van marktinformatie;
  • Coördineren van periodieke thema-onderzoeken naar specifieke marktrisico’s;
  • Onderhouden van contact met de markt (o.a. Stichting MKB Financiering en de branchevereniging), ondersteunen externe woordvoering en ondersteunen in het monitoren en beïnvloeden van ontwikkelingen in wet- en regelgeving

Naast kennis van en ervaring met de financiële markten in den brede beschik je over een sterk strategisch inzicht en analytisch vermogen, waarmee je complexe vraagstukken kunt terugbrengen tot passende oplossingen. Daarnaast heb je een goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit.
 
Voor deze functie beschik jij verder over:

  • WO werk- en denkniveau;
  • Een afgeronde opleiding zoals Economie, Econometrie, Rechten of vergelijkbare studie;
  • Vanaf 5 jaar relevante werkervaring, opgebouwd in de financiële sector, bij ministeries of andere toezichthouders of in de advocatuur;
  • Aantoonbare ervaring met het aansturen van projecten. Goede projectmanagement skills en ervaring met coachen en begeleiden van projectleden;
  • Affiniteit met vergunningverlening en toezicht is een pré;
  • Coachende en resultaatgerichte leiderschapsstijl; 
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, je kunt je visie goed overbrengen op anderen;
  • Krachtige teamspeler die eigenaarschap neemt en in staat is om anderen te inspireren.

Het kapitaal van de AFM? Dat zijn onze medewerkers, zonder twijfel. Daarom krijgt iedere collega de ruimte om zichzelf te ontwikkelen tot een nóg betere professional. En omdat wij vinden dat privé en werk goed in balans moeten zijn, bieden we je flexibiliteit om zelf je 36-urige werkweek in te richten. Daarnaast krijg je van ons een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket bestaande uit onder andere:

  • Het salaris voor een medior bedraagt minimaal € 3600,- en maximaal € 5500,- bruto per maand. Het salaris voor een senior bedraagt minimaal € 4500,- en maximaal € 7000,- bruto per maand. Dit is beide op basis van een 36-urige werkweek (4x9). De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring;
  • Een 13e maand en 8,59% vakantietoeslag;
  • Een bruto maandelijkse vergoeding van 5,6%;
  • In verband met COVID-19 geldt op dit moment een aangepaste regeling voor woon-werkverkeer. Reiskosten woon-werkverkeer zullen vergoed worden op declaratiebasis volgens het geldende beleid voor kilometervergoeding en volgens werkelijk gemaakte OV kosten, op basis van reizen in 2e klasse. Door onze locatie in het centrum van Amsterdam, zijn de parkeermogelijkheden beperkt;
  • Een bijdrage voor een abonnement bij een sportschool die is aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland (BFNL)

Als maatschappelijke organisatie wil de AFM een afspiegeling zijn van de samenleving en een werkgever waar iedereen zichzelf kan zijn en geaccepteerd wordt. Dit vanuit een gemixt team qua ervaring, achtergrond en expertise met de gemeenschappelijke drive om de taak van de AFM voortdurend zo goed mogelijk uit te voeren. We erkennen het talent en potentieel van elke medewerker en benutten deze. Deze denkwijze zorgt ervoor dat we met een zo breed mogelijke blik de uitdagingen als gedragstoezichthouder elke dag opnieuw tegemoet kunnen treden.Het begint bij jouw klik op onderstaande sollicitatiebutton. Vertel ons uiterlijk 6 oktober aanstaande waarom jij bij ons (of wij bij jou) passen en waarom jij de ideale kandidaat voor deze functie bent, en voeg je cv bij.

Je ontvangt van ons een ontvangstbevestiging van jouw sollicitatie. In overleg met de hiring manager en de recruiter, plant het secretariaat van de desbetreffende vacaturehouder het interne sollicitatiegesprek in. Meer weten over de stappen? Bekijk ons sollicitatieproces.

Voor meer informatie neem je contact op met Daan Driever, recruiter, op telefoonnummer 06-29645936.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Agrarische bedrijven, 5-10 jaar, Financiele dienstverlening, Private Equity, Financieel Medewerker