Business Controller (36 uur)

Staedion staat voor een belangrijke opgave: de komende jaren moeten er veel woningen bij. Want de druk op de sociale woningbouw is groot, mensen staan soms lang op de wachtlijst. Als business controller zorg je ervoor dat Staedion effectief naar dit doel toewerkt.

Over de functie:

‘Business controller’ is dan misschien je functienaam, eigenlijk ben je meer een business partner. Je takenpakket gaat verder dan de financiële kant van de planning- en control-cyclus: met je advies en ondersteuning ben je zo’n beetje het geweten van de organisatie. Elke dag geef je over uiteenlopende zaken je advies binnen het domein van Woonservice. De projecten waar jij aan werkt zijn ter bevordering van de sociale cohesie in de wijken. Ter bevordering van overlast weet jij resultaten en doelen tastbaar te maken.

Jouw takenpakket is breed: je helpt de concern controller bij bedrijfsbrede activiteiten (bijvoorbeeld op het gebied van risicomanagement). Je zorgt voor een goede internal control en je staat je mannetje als het gaat om Risk & Control frameworks. Toprisico’s in processen benoemen en te mitigeren, is hiervan een goed voorbeeld. Jouw aanbevelingen aan de business om processen te verbeteren zorgen ervoor dat er voor Staedion ‘meerwaarde’ voor de organisatie en de huurder wordt gecreëerd. Het uitvoeren van interne controles is belangrijk om de interne beheersing verder op orde te krijgen én te houden.

De komende jaren gaat Staedion meer inzetten op data-analyse en Power BI rapportages. Hier ligt voor jou een belangrijke taak om goed samen te werken met onze BI Specialisten. Je bent succesvol als je zorgt voor een goede inrichting en uitvoering van de P&C-cyclus, doordachte verbetervoorstellen, uitstekende analyses en onderbouwde adviezen. Je valt hiërarchisch onder de afdeling Risk & Control en ontvangt direct leiding van de Manager Risk & Control. Je hebt een sterke functionele lijn naar de directeur Woonservice.

Jouw beslissingen maken de stad

Als business controller bij Staedion bouw je samen met ruim 400 collega’s mee aan de stad Den Haag en draag je door jouw adviezen bij aan een fijne leefomgeving voor onze bewoners. Je vervult een maatschappelijke rol. Je monitort de ontwikkeling van KPI’s, signaleert afwijkingen en gaat hierover met de organisatie in gesprek. Je stuurt op een gezond financieel en maatschappelijk rendement, maar vooral op tevreden bewoners en stakeholders.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

• Adviseren over ontwikkelingen op de directie Woonservice.

• (Door)ontwikkelen van KPI’s.

• (Door)ontwikkelen van periodieke rapportages.

• Ondersteunen van de concern controller bij bedrijfsbrede werkzaamheden.

• Constante verbeteringen aandragen binnen de organisatie.

• Verbeteren van de operationele- en financiële performance door risicobeheersing en procesoptimalisaties.

Dit heb je nodig

• Een aantal jaar werkervaring in een financiële functie, bij voorkeur in (interne) controlling;

• Een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau, of in afrondende fase hiervan;

• Kennis van Power BI (dit is een pré);

• Sterke communicatieve vaardigheden. Je werkt met uiteenlopende partijen samen, zowel binnen als buiten de organisatie. Met allemaal moet je afspraken kunnen maken.

• Een helikopterview. Jij bewaakt mede de koers van Woonservice, dus het is belangrijk dat je hoofd- van bijzaken kunt onderscheiden en het overzicht bewaart.

• Vriendelijke directheid. Soms moet je een vervelende boodschap brengen, bijvoorbeeld als een mooi initiatief niet door kan gaan. Je draait dan niet om de hete brij heen, maar blijft wel netjes.

• Doortastendheid. Je weet van aanpakken, maar begint ook niet zomaar ergens aan. Eerst denken, dan doen.

• Natuurlijke nieuwsgierigheid, je stelt de juiste ‘waarom’ en ‘hoe’ vragen.

• Een ‘organisatiebril’. Met jouw sensitiviteit kan je schakelen op en tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Dit krijg je ervoor terug

• Officieel: een Great Place To Work!

• Een salaris tussen de € 4.466,- en € 6.205 ,- op basis van een 36-urige werkweek (Schaal L van de CAO Woondiensten)

• Flexibele werktijden

• Een jaarcontract, daarna een vaste aanstelling

• Een eigen jaarlijks opleidingsbudget van € 900,- per jaar

 

Staedion: samen thuis

Eén op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren we ruim 37.000 woningen en 6.500 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. We vinden het belangrijk te weten wat onze bewoners belangrijk vinden en willen de invloed van de bewoners op ons werk vergroten.

 

Met ‘onze bewoners’ doelen we op onze huidige en toekomstige bewoners. Dat is soms weleens lastig, in tijden waarin keuzes gemaakt moeten worden. Maar we geloven dat we bewoners actief kunnen betrekken bij onze projecten en dat we onze keuzes kunnen uitleggen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we immers samen.

Interesse?

Ben je enthousiast geworden, solliciteer dan via de solliciteren button. Wil je eerst meer informatie  naar: recruitment@staedion.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. De vacature staat open tot en met 17 oktober. Een assessment kan onderdeel vormen van de sollicitatieprocedure.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Dienstverlening algemeen, Corporate Finance, Business Controller, Zuid-Holland, Randstad, Controller, Onroerend Goed