Assistent Controller

Ben je toe aan een volgende stap in je carrière en ben je in staat om zelfstandig de financiële administratie adequaat te laten functioneren en toezicht te houden op de juiste inrichting en beheersing van de financiële gang van zaken? Ben je daarnaast in staat om het dagelijks bestuur gevraagd en ongevraagd te adviseren over het te voeren financiële beleid? Dan is een stap naar DVAN Advocaten iets voor jou!

In verband met het aanstaande vertrek van de huidige medewerker Finance is DVAN Advocaten in Rotterdam op zoek naar een:

Assistent Controller
0,6 fte

Jouw functie als Assistent Controller
Jij bent verantwoordelijk voor het zelfstandig voeren van de volledige financiële- en salaris- administratie (o.a. tijdschrijven, declareren, incasseren, debiteurenbeheer, BTW- en loonaangiften en verwerken van salarismutaties) alsmede het kwalitatief borgen hiervan. Tevens ben je het aanspreekpunt voor zowel het dagelijks bestuur, de advocaten als overige medewerkers en zorg je voor het naleven van de interne administratieve procedures en optimaliseer je die waar nodig. Je neemt daarnaast initiatieven voor de verdere inrichting en optimalisering van het nieuwe boekhoud & CRM systeem waarmee wij vanaf het najaar 2021 (gaan) werken. 
Je hebt verder een belangrijke rol binnen de Planning & Control-cyclus. Je initieert het proces van opmaak van de jaarlijkse begroting alsmede het opstellen van de jaarrekening en bent een stevige gesprekspartner voor de accountant en de bank. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het samenstellen en uitrollen van de periodieke management-informatie (o.a. omzetten, kosten, resultaten, liquiditeit en rendementen) en signaleert aan de hand hiervan ontwikkelingen en verbetermogelijkheden.

Jouw profiel

  • Je hebt een financieel-administratieve opleiding op HBO–niveau afgerond;
  • Je beschikt over tenminste 5 jaar relevante werkervaring waarbij je bij voorkeur een eindverantwoordelijke positie hebt gehad. Ervaring in de zakelijke dienstverlening / advocatuur is een pré;
  • Je denkt proactief mee, weet argumenten zowel mondeling als schriftelijk goed te onderbouwen en bent bereid een stap extra te doen indien wenselijk;
  • Je bent een teamspeler die actief de samenwerking zoekt met je collega’s maar tevens in staat is om zelfstandig invulling te geven aan de eigen werkzaamheden;
  • Je werkt nauwkeurig en je weet de juiste prioriteiten te stellen zodanig dat deadlines worden gehaald;
  • Je vindt een goede werksfeer en goed collegiaal contact belangrijk.


Over DVAN
DVAN Advocaten is hét advocatenkantoor voor ondernemers, investeerders en familiebedrijven in het midden- en grootbedrijf in Nederland. Met ongeveer 20 medewerkers (waarvan 15 advocaten) werken wij vanuit ons kantoor in Rotterdam. Onze cliënten zijn voornamelijk (middel)grote bedrijven die zowel in Nederland als internationaal actief zijn. Wij richten ons op Fusies & Overnames, Arbeidsrecht  Herstructurering & Insolventie en Procesrecht.

Wat biedt DVAN Advocaten jou?
DVAN Advocaten haalt het beste in jou naar boven, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk en biedt je veel ontwikkelmogelijkheden.
Daarnaast ontvang je een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenregeling en een 13e maand. Wij bieden je een uitdagende en afwisselende functie in een informele werkomgeving met een gezonde balans tussen werk en privé. Daarnaast organiseren we jaarlijks gezamenlijke activiteiten als een zomer-BBQ en meerdere kantooruitjes. Ook sluiten we de week vaak graag af met een gezellige kantoorborrel.

Solliciteren op de functie van Assistent Controller
Is je interesse gewekt? Stuur dan je motivatie en CV naar Peter van Dijk (Kantoordirecteur) via onze sollicitatiepagina.

Voor vragen of meer informatie over deze functie kun je telefonisch contact opnemen met Henriëtte Dekker (partner en advocaat) via 06 51189833 of met Peter van Dijk (kantoordirecteur) via 06 57641975.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Financieel Medewerker, Administratief Medewerker, Administratie, Medewerker Administratie, Financieel Administratief


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 5-10 jaar, Assistent Controller, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Juridisch