Teamleider Financiële Administratie

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Teamleider Financiële Administratie

Wij zoeken

Ben jij een enthousiaste finance professional en wil je verder in een boeiende functie? Zou je dat willen bij een organisatie die een grote bijdrage levert aan de belangrijkste maatschappelijke thema's van dit moment, zoals klimaatverandering en onze leefomgeving? En wil je zelf ook echt waarde toevoegen door je continu af te vragen: "Hoe kunnen we het nog beter doen"? Lees dan snel verder en reageer vandaag nog!

Wat ga je doen?
Als teamleider Financiële Administratie  heb je een afwisselende functie met zowel financiële administratie als financial control componenten. Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, waarbij er vanuit team financiën een intensieve samenwerking is met de collega’s van Finance & Control: Control en Projectcontrol en de collega’s vanuit de Businessunits en leerstoelgroepen.

Als teamleider FA zijn je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • het aansturen van medewerkers individueel en als team, begeleiden, coachen, het houden van resultaatgesprekken, stimuleren van persoonlijke ontwikkeling en het werven en selecteren van nieuwe talenten;
 • het zorgdragen voor tijdige, volledige en juiste uitvoering van de financiële administratie: debiteuren, crediteuren, grootboek, activa en BTW aangifte;
 • ondersteunen en bijdragen aan de uitvoering van de gehele planning en control cyclus. Naast de maandelijkse rapportages en de jaarafsluiting met accountantscontrole ondersteun je het management met ad-hoc rapportages. Je volgt nauwgezet de financiële voortgang en je signaleert risico's en komt met aanbevelingen;
 • het leveren van een belangrijke bijdrage aan de administratieve organisatie, interne controle en het professionaliseren van de finance- en control functie binnen de organisatie;
 • als lid van het Management Team (MT) van de afdeling bijdragen aan de strategie- en beleidsontwikkeling van de afdeling.


Je afdeling en team
In de onderzoeksgroep Plant Sciences werken we op internationaal topniveau aan onderzoek en onderwijs. Samen met nationale en internationale bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheden zetten we in op thema's als "gezonde en duurzame voeding" en "non-food plantproductie". Onze innovaties vervullen een cruciale rol bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Als Teamleider FA maak je deel uit van de afdeling Finance & Control (24 fte). In deze functie heb je een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, waarbij je met je team intensief samenwerkt met je vakkundige en enthousiaste collega's binnen de BU's en leerstoelgroepen. Ook werk je veel samen met de collega's van de Finance & Control afdeling: Control en Projectcontrol.

Je werkplek
Je werkplek is de bruisende campus van Wageningen University & Research, de meest groene en innovatieve campus van Nederland. Een inspirerende plek waar het beste onderwijs en onderzoek samenkomt met tientallen bedrijven, van een reeks aan start-ups tot gevestigde bedrijven als Unilever en FrieslandCampina. En wil je even ontspannen op een drukke dag? Dan doe je even mee met de "active breaks" die door collega's van het sportcentrum meermalen per week bij ons worden gehouden. Zie je het al voor je? Reageer dan snel en begin in 2021 te werken op één van de leukste werkplekken van Nederland!

Wij vragen
Voor deze veelzijdige functie zien we in jouw opleiding en werkervaring graag het volgende terug:

 • een aantoonbare HBO werk en denk niveau en opleiding Bedrijfseconomie, Accountancy of een vergelijkbare financiële opleiding;
 • tenminste 5 jaar werkervaring binnen een financiële omgeving;
 • ervaring en/ of affiniteit met de werkzaamheden binnen een financiële administratie:
 • je communiceert vlot en duidelijk in zowel het Nederlands als het Engels (Voor deze functie is een goede beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. Het gewenste taalniveau is B1. Meer informatie over dit niveau is te vinden in het document Taalniveau )
 • jouw analytische vaardigheden zijn goed ontwikkeld en je werkt nauwkeurig;
 • je hebt een stevige persoonlijkheid en je hebt een onafhankelijke manier van denken;
 • je bent vertrouwd met geautomatiseerde systemen, wij werken met o.a. Unit-4 Business World, ProQme  en MS-Office;
 • je vindt het een uitdaging om je klanten te helpen met resultaten waar zij echt iets aan hebben;
 • en last but not least: je bent een enthousiaste teamplayer waarmee het goed samenwerken is.


Vind je dit een interessante functie, maar voldoe je niet aan álle criteria? Overtuig ons dat je de ontbrekende kennis in korte tijd eigen kunt maken en we gaan het gesprek graag met je aan.

Wij bieden
Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:

 • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
 • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie uren op te bouwen;
 • sabbatical leave, studieverlof en betaald ouderschapverlof;
 • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een geringe vergoeding, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
 • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
 • uitstekende pensioenregeling via ABP.


Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal €2.790,- tot maximaal €5.183,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal10/11).

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Meer informatie
WIL JE MEER INFORMATIE?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Erwin Jolink,  Finance controller, telefoon +31 317 489 592 of per e-mail; erwin.jolink@wur.nl.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met vacaturemeldingen.psg@wur.nl

Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatie button bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.

Deze vacature staat open tot en met 25 oktober 2021. De eerste sollicitatiegesprekken willen wij spoedig na deze datum plannen.

Gelijke kansen
Wageningen University & Research (WUR) heeft een groot aantal mensen in dienst met zeer verschillende achtergronden en kwaliteiten, die elkaar inspireren en motiveren. Wij willen dat elk talent zich bij ons thuis voelt en dezelfde carrièrekansen aangeboden krijgt. Wij verwelkomen daarom speciaal sollicitaties van mensen die ondervertegenwoordigd zijn binnen WUR. Voor meer informatie hierover ga naar onze inclusiviteits pagina. Een mooi voorbeeld hoe WUR omgaat met inclusiviteit is te lezen op de pagina werken bij WUR met een functiebeperking.

Wij zijn
Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 6.800 medewerkers en 12.900 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Financiele Administratie, Gelderland, Onderwijs/Training, Financieel Manager