Assistent accountant

Wie zijn wij

Een modern en professioneel administratiekantoor die al meer dan 40 jaar de administratie van MKB ondernemers verzorgt, ondernemers adviseert en al hun financiële, administratieve en fiscale zaken verzorgt. Vanuit ons kantoor te Capelle a/d IJssel begeleiden wij daarnaast (startende) ondernemers bij de oprichting of overnames van bedrijven. Binnen ons kantoor is de omgang informeel en collegiaal. Met een team van ongeveer 30 deskundige en ervaren medewerkers bedienen wij klanten door het gehele land. Ons klantenbestand bestaat hoofdzakelijk uit Horeca bedrijven waar wij de volledige administratie voor verzorgen. In verband met de groei van ons kantoor zijn wij op zoek naar een ervaren nieuwe collega, fulltime (40 uur per week). Minimaal 32 uur per week is bespreekbaar.

Jouw uitdaging en werkzaamheden

Voor de nieuwe administrateur behoren inhoudelijk tot de taken / verantwoordelijkheden; samenstellen van jaarrekeningen van IB ondernemingen, fiscale werkzaamheden, zorg dragen voor de financiële rapportage, verwerken van IB/OB. Het is een pre als jij fiscaal goed onderlegd bent ten behoeve interne en externe advisering. Bij gebleken geschiktheid op termijn zelfstandig begeleiden en adviseren van klanten met betrekking tot de administratie, bedrijfseconomische en fiscale zaken.

Een kandidaat die recente ervaring heeft met het softwarepakket Unit4 (Audition), Multivers Accounting en Fiscaal Gemak) heeft een pre.

Wie zoeken wij

Onze nieuwe collega boekhouder dient zo spoedig mogelijk te starten. Iemand die meerdere jaren relevante ervaring heeft opgedaan met de voornoemde werkzaamheden (bijvoorbeeld als boekhouder / administrateur, assistent accountant) bij een accountantskantoor of administratiekantoor heeft de voorkeur. Minimaal 7 jaar ervaring met verwerking aangiftes, samenstellen jaarrekeningen. Recente ervaring is een vereiste om voor de functie in aanmerking te komen. Je dient na aanvang dienstverband na een korte inwerk periode zelfstandig de werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Een teamplayer met een open persoonlijkheid, ondernemende instelling en representatief is en in staat is zelfstandig te werken en klanten te adviseren. Betrokken is met de klant en zijn of haar belang van de onderneming. Je bent klantgericht, pragmatisch ingesteld, weet goed prioriteiten te stellen en kan tegen werkdruk bij pieken in de werkbelasting. Daarnaast ben je positief ingesteld en haal je voldoening uit het beroep in dit vakgebied. Bij aanvang zal een tijdelijk contract aangeboden worden die bij goed functioneren verlengd kan worden met uitzicht op termijn een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Jouw profiel / functie eisen

Minimaal zeven jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie. HBO diploma of HBO werk- en denk niveau. Eventueel aangevuld met een MBA diploma / SPD diploma of minimaal gelijkwaardige opleiding. Belangrijke competenties: goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden. Resultaat- en service gericht. Kan goed geconcentreerd werken en heeft cijfermatig inzicht. In bezit van een rijbewijs en je bent woonachtig binnen een straal van 15 kilometer van ons kantoor.

Ons aanbod

Een uitdagende en afwisselende baan waar jouw inbreng van belang is voor het bedrijf. Wij verwachten een hoop van je maar daar staat dan ook een goede beloning tegenover. Afhankelijk van opleiding en ervaring een bruto maandsalaris van € 3.000,- t/m € 3.300,- t.b.v. een fulltime dienstverband (40 uur per week). Daarnaast ontvang jij maandelijks een marktwaarde toeslag gedurende de eerste 12 maanden dat je in dienst bent van 15% van je bruto maandsalaris. Het opgegeven bruto loon is bij fulltime dienstverband 40 uur, pro rata t.b.v. parttime). Geïnteresseerd? Denk jij dat je de persoon bent die ons team kan komen versterken, reageer dan zo spoedig mogelijk. Stuur een e-mail met je curriculum vitae en een korte toelichting/motivering naar andre@holtzapfel.nl. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Andre Peterson 010-2880338 of kijk voor meer informatie op onze website www.holtzapfel.nl

Wij verzoeken je vriendelijk alleen te reageren als je voldoet aan het gestelde profiel. Sollicitaties worden enkel en alleen in behandeling genomen als je voldoet aan de gestelde functie eisen en kan buigen over de vereiste relevante ervaring.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Taken en verantwoordelijkheden:

 • verzorging van volledige financiële administratie
 • Samenstellen van de jaarrekening van ondernemingen in het MKB
 • Zorgdragen voor de financiële rapportage.
 • Fiscale werkzaamheden: aangifte IB/OB/, (evt. fiscale advisering)

Profiel van de geschikte kandidaat:

 • Opleiding: HBO / evt. aanvullend MBA / SPD of gelijkwaardig niveau.
 • Minimaal 7 jaar relevante werkervaring.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Duidelijke affiniteit met automatisering.
 • Stressbestendigheid, evenwichtigheid.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Service- en resultaatgerichte instelling.
 • Zelfstandig en tevens teamgericht.
 • Rijbewijs B.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, Belasting, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, Assistent Accountant, Betalingen, > 10 jaar, Financiele dienstverlening, Zuid-Holland, Rotterdam