Concern Controller | Nedap

Wat is jouw opdracht?

Nedap bestaat uit 7 Business Units. Elke Unit heeft een zelfstandige financiële afdeling met één of meerdere controllers. Zij rapporteren aan de onafhankelijke financiële afdeling: Concern Control. Hier ga jij deel van uitmaken!

Samen met het concern control team, voorzie je zowel de RvC als de Directie van Nedap tijdig en objectief van de juiste (financiële) stuurinformatie. Zo kunnen de beste strategische keuzes gemaakt worden die in lijn liggen met de inspirerende missie:

Markten in beweging brengen met technologie die ertoe doet!

Hoe ga je dat aanpakken?

De afdeling Concern Control in Groenlo heeft een leidende rol bij de financiële beheersing van de onderneming. Zij zorgt voor een correcte verwerking van gegevens en hanteert een uniform rapportagesysteem met toelichting. Dit wordt 10x per jaar tijdig en volledig ter beschikking gesteld. Door de beursnotering en het internationale karakter van Nedap wordt er gerapporteerd volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS).

Als Assistent Concern Controller ga je diverse en veelzijdige taken uitvoeren!

Zo ga je op kritische en objectieve wijze aan de slag met het meten van de performance van Nedap. Je zorgt dat je op de hoogte bent van de financiële prestaties van de Business Units. Zo ben je in staat de RvC en directie op overzichtelijke wijze inzicht te bieden in de huidige financiële situatie. Je informeert hen ook over ontwikkelingen en risico's. De afdeling Concern Control heeft wereldwijd de regie over het riskmanagement.

Naast de business gerelateerde controlling activiteiten, ben je ook betrokken bij de operationele verantwoordelijkheid van de afdeling Concern Control. Denk hierbij aan financiering, transferpricing, cashmanagement, valutabeheer en belastingzaken. Over deze onderwerpen vindt regelmatig overleg plaats met de directie.

Je werkt vanaf het kantoor in Groenlo maar bent ca. 10% internationaal actief bij de buitenlandse vestigingen. De afdeling Concern Control rapporteert aan de Directie van Nedap en aan de RvC.

Wat breng je daarvoor mee?

 • is authentiek, ondernemend en enthousiast
 • heeft 5-10 jaar financiële werkervaring vanuit het bedrijfsleven
 • is internationaal georiënteerd en beheerst de Engelse taal perfect
 • beschikt over een afgeronde Wo-opleiding, bij voorkeur RC titel (eventueel RA titel)
 • overtuigt op basis van goede en sterke argumenten
 • is organisatiesensitief, energiek en toont initiatief
 • woont op bereisbare afstand van Groenlo
 • heeft een passie voor technologie en innovatie

Waar ga je dit doen?

Nedap creëert toegevoegde waarde met producten die relevante problemen oplossen. Dat doet de organisatie al sinds 1929 en inmiddels met zo’n 680 medewerkers wereldwijd verspreid over 7 Business Units: healthcare, identification systems, light controls, livestock management, retail, security management en staffing solutions. Sinds 1947 is Nedap genoteerd aan de beurs (NYSE).

Als fabrikant van intelligente technologische oplossingen voor relevante vraagstukken houdt Nedap zich bezig met technologie die er toe doet. Nedappers werken onder andere aan technologische toepassingen die bijdragen aan: voldoende voedsel voor een groeiende bevolking, schoon drinkwater over de hele wereld of slimme netwerken voor duurzame energie. Maar daarnaast helpen de producten ook bibliotheken, veehouders, zorgmedewerkers, winkeliers en beveiligers.

Bij Nedap staat niet de technologie, maar de manier waarop gebruikers er dagelijks profijt van hebben centraal. Nedap oplossingen verwerken altijd nieuwe technologieën op creatieve en innovatieve wijze in elegante, gebruiksvriendelijke producten.

Denk je aan innovatieve, technologische producten dan denk je natuurlijk aan Groenlo. Want daar is Nedap gevestigd. Een prachtige omgeving voor een bijzondere werkplek.

Wat krijg je ervoor terug?

 • ondernemende bedrijfscultuur waarin eigen verantwoordelijk en zelfstandigheid centraal staan
 • platte organisatie met korte lijnen
 • kans om het verschil te maken door zelf initiatieven te ontplooien
 • dynamische en internationale setting
 • mogelijkheid tot een werkweek van 4 dagen
 • marktconform salaris, werken in een eigentijdse en inspirerende omgeving

Heb je interesse?

Reageer nu via www.velde.nl! Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan telefonisch contact op met William Antonis of Vivanne Geurtz via 088 - 60 70 100.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, HBO+, In overleg, 5-10 jaar, Controlling, Controller, Industrie/Techniek