Senior adviseur inkooporganisatie

Senior adviseur inkooporganisatie
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Functieomschrijving
Het Inkoop Uitvoering Centrum (IUC) bij het RVO koopt niet alleen in voor onze eigen organisatie, maar is verantwoordelijk voor alle diensten van de ministeries van EZK en LNV. Hiernaast voeren wij complexe Europese aanbestedingen uit voor een drietal Rijksbrede categorieën. Maar het inkoopdomein is in beweging, er zijn continu nieuwe ontwikkelingen die in goede banen geleid moeten worden. Als senior adviseur inkooporganisatie speel jij hier een belangrijke rol in!

Om welke ontwikkelingen het gaat? Denk bijvoorbeeld aan de stijging van de hoeveelheid inkoopaanvragen, de veranderende wet- en regelgeving en de rol van inkoper. Zo wordt er steeds een nadrukkelijker beroep gedaan om een actievere rol te spelen in de voortrajecten en om een grotere rol te spelen bij innovatiegericht inkopen en maatschappelijk verantwoord inkopen. Binnen het IUC wordt verder per 2022 de financieringsmethodiek aangepast; in plaats van een centraal budget worden de kosten door de Coördinerend Directeur Inkoop (CDI, onze opdrachtgever) doorbelast naar de afnemende diensten.

Veel ontwikkelingen, veel dynamiek en daardoor veel kansen. Als senior adviseur inkooporganisatie ga jij onder andere aan de slag met het actualiseren van de producten en diensten catalogus en het onder de loep nemen van onze informatie-uitwisseling naar de CDI en de dienstonderdelen van EZK en LNV.

Word jij enthousiast van het bovenstaande en wil jij een centrale rol vervullen bij de gesprekken met o.a. de CDI en de dienstonderdelen over de doorbelasting én een coördinerende rol vervullen bij de “benchmark” met andere IUC’s over onze producten en dienstencatalogus? Dan ben jij de stevige senior adviseur die ons verder kan helpen!

Wat verdere achtergrondinformatie:
Het IUC krijgt haar opdracht en de bijbehorende financiën van de Coördinerend Directeur Inkoop van EZK, die de opdracht verstrekt namens alle diensten en agentschappen van de ministeries van EZK en LNV. Het IUC is een dienstverlenende organisatie die vooraf moet kunnen onderbouwen hoeveel capaciteit zij nodig heeft en achteraf moet kunnen uitleggen waar de capaciteit aan besteed is. Wij maken hiervoor gebruik van een producten- en dienstencatalogus waarin onder meer onze normtijden per product staan vermeld en houden via een tijdschrijfsysteem en een digitaal dashboard bij welke taken wij uitvoeren en hoeveel tijd daaraan besteed wordt.

Functie-eisen
Jouw hart gaat niet alleen sneller kloppen van het mooie inkoopvak, maar juist ook van financiën. Jouw sterk analytisch én cijfermatig vermogen maakt jou een allround adviseur. Natuurlijk weet jij je gemakkelijk te bewegen binnen een politiek bestuurlijk sensitieve omgeving en leg je snel contact met collega’s binnen alle lagen van de organisatie.

Wat neem je verder mee?

  • Meerdere jaren ervaring met het leiden van veranderprojecten.
  • Ervaring met het werken in een politiek bestuurlijke omgeving en het werken in de bedrijfsvoering.
  • Sterke affiniteit met zowel inkoop als financiën
  • WO werk- en denkniveau.


Competenties:

  • Je bent proactief en initiatiefrijk.
  • Je bent organisatiesensitief en creatief.
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent analytisch sterk en weet je analyses om te zetten in concrete en bruikbare adviezen.
  • Je kunt goed plannen en organiseren.


Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:
schaal 12
Maandsalaris: Min €3.842 – Max. €5.710 (bruto)
Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.

Solliciteren?
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande knop verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, Consultancy, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid, Inkoop Manager