Financieel Adviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Vind je het leuk om financiële cijfers en het primaire proces te doorgronden en daarover het gesprek aan te gaan als adviseur? Kun jij samen met afdelingshoofden en collega’s een heldere financiële analyse maken? Dan gaan we graag met jou in gesprek voor de functie van:

Financieel Adviseur
32-36 uur per week

Werk je graag met cijfers en kun jij met financiële deskundigheid klantgericht adviseren? In deze functie kan dat volop. Als financieel adviseur bij de gemeente Kampen krijg je de ruimte om samen met collega’s het management en budgetbeheerders te adviseren over de financiële aspecten over de gemaakte keuzes en afgesproken resultaten. Je doet dit zelfstandig en direct aan afdelingshoofden en beleidsmedewerkers. Samen met je financiële collega’s let je op de afgesproken financiële kaders.

Algemene informatie
Als financieel adviseur werk je bij het onderdeel Financiën. Het onderdeel Financiën maakt deel uit van de afdeling Advies en bedrijfsvoering. De andere onderdelen zijn: Communicatie, Juridische zaken en Personeel en organisatie. De afdeling Advies en bedrijfsvoering is één van de elf afdelingen van de gemeente Kampen. Samen met je collega’s ondersteun en adviseer je de andere afdelingen op financieel gebied.

Wat wordt er van je verwacht?
Je adviseert over financiële vraagstukken die spelen op de afdelingen waar jij aan verbonden bent. Je bent een sparringpartner voor de afdelingshoofden, je collega’s en het bestuur. Je draagt bij aan de P&C-cyclus. Je regisseert en adviseert over financiële beleidsstukken als perspectiefnota, begroting, bestuursrapportage en jaarstukken in overleg met ‘jouw’ afdelingen. Ook draag je bij aan de versterking van de interne financiële beheersing van onze organisatie. Samen met je collega’s ontwikkel je financiële beleidsuitgangspunten hiervoor en actualiseert deze. Je volgt en analyseert trends en ontwikkelingen en vertaalt dit naar de situatie in Kampen. Je bent dé financiële adviseur van ‘jouw’ afdeling en tegelijk belast met het uitoefenen van de 1e lijns control daarvan.

Als financieel adviseur ben je:

  • In staat een voorstel te lezen en beoordelen op financiële consequenties en hierover een helder en onderbouwd financieel advies te geven aan de schrijver van het stuk en/of een afdelingshoofd.
  • Werk je zelfstandig maar zoek je op tijd de verbinding met collega’s. Ook met die van de andere onderdelen van Advies en bedrijfsvoering.
  • Integer en onafhankelijk.


Wat breng je mee?

  • Je hebt aantoonbare kennis van financiën en een relevant HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt voldoende ervaring als financieel adviseur. Recente ervaring bij een gemeente is een pré.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
  • Je legt gemakkelijk contact en bent initiatiefrijk.
  • Je weet waar je over praat en kunt jouw verhaal beargumenteerd en met overtuiging brengen.
  • Je bent in staat om samen te werken en bent een teamspeler met oog voor verbeteringen.
  • Je bent accuraat, analytisch, discreet, proactief en servicegericht.


Wat biedt de Gemeente Kampen jou?
Wij bieden jou eerst een contract voor één jaar met een proeftijd van één maand. Daarna bestaat de mogelijkheid van een contract voor onbepaalde tijd. De functie is gewaardeerd in functieschaal 10. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 2.756,- bruto per maand en maximaal € 4.494- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden en andere informatie klik hier.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Johan van Dijkhuizen, afdelingshoofd, telefoonnummer (06) 2305 9631.

Werkomgeving
De gemeente Kampen heeft met haar 54.000 inwoners en zo’n 450 medewerkers een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te kunnen zijn en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dat is wat ze ook belangrijk vinden in Kampen. Verder staat professionaliteit en het verlenen van optimale dienstverlening aan burgers en organisaties centraal. En resultaatgericht werken op basis van vertrouwen. Kampen heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke uitdagingen opgepakt en hier koers op bepaald. Denk aan een forse bezuinigingsoperatie en het door ontwikkelen van de organisatie. Voor de organisatie betekent dit een grotere focus op dienstverlening en omgevingsgericht werken. Voor de medewerkers gelden de principes eigenaarschap, minder hiërarchie en meer zelforganisatie.

De gemeente Kampen is een inclusieve organisatie. Wij geloven dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je eigen achtergrond en voorkeuren mee. We nodigen graag iedereen die voldoet aan het profiel uit om te reageren.

Voor meer informatie over werken bij de gemeente Kampen, bekijk de video: https://vimeo.com/370271056/ac749dea33.

Solliciteren op de functie van Financieel Adviseur
Herken jij je in onze organisatiefilosofie en in deze vacature en voldoe je aan de functie-eisen, solliciteer dan vóór 11 oktober 2021 via onze sollicitatiepagina.

De eerste gesprekken zijn gepland op 21 oktober 2021.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Trefwoorden: Finance, Financieel, Adviseur Financiën, Financieel Adviseur, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, MBO, Consultancy, Financieel Adviseur, Overijssel, Overheid