Financial Controller

Gemeente Haarlemmermeer is op zoek naar een

Financial Controller
36 uur


Ben jij gedreven en resultaatgericht en wil je graag meebouwen aan de ambitieuze plannen van de gemeente Haarlemmermeer? Voor het cluster Financiën & Administratie (F&A) zijn wij op zoek naar een financial controller.

Jouw rol als Financial Controller
Als financial controller werk je voor het kernteam fysiek domein waarbij jouw aandachtspunten vooral op het gebied van Ruimte Economie en Duurzaamheid en Veiligheid liggen. In nauwe afstemming met de business controller verzorg je de financiële ondersteuning voor de betreffende clusters. Je bent het primaire aanspreekpunt voor financieel-technische zaken en de verwerking daarvan. Je draagt bij aan de oplevering van planning en control producten en zorgt daarbij dat ze een getrouw beeld geven en voldoen aan de gestelde kaders.

Het opstellen van rapportages, prognoses en het mede opstellen en bijsturen van de jaarlijkse begroting en budgetten, binnen gemeentebrede spelregels, zijn een wezenlijk onderdeel van je werk. Ook het beoordelen van de garantstellingen hoort bij jouw takenpakket.

Waar ga je werken?
Als financial controller van het cluster Financiën en Administratie ben je samen met collega-adviseurs en business controllers werkzaam binnen het kernteam fysiek domein. Je maakt onderdeel uit van het team Financieel Beleid, Control en Advies (FBCA). FBCA is onderverdeeld in drie kernteams (sociaal domein, fysiek domein en bedrijfsvoering) die contacten onderhouden met de organisatie en die het bestuur en management adviseren en ondersteunen over de brede bedrijfsvoering, de ontwikkeling en uitvoering van beleid en de verantwoording hierover. Ook het invulling geven aan de rol van kritische vriend (control) is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse werk.

Wat neem je mee?
Wij vinden het belangrijk dat je de financieel technische onderdelen in de vingers hebt. Aansluitingen tussen verschillende administraties op detailniveau is voor jou dagelijkse kost. Tegelijkertijd heb je goede advies- en communicatieve vaardigheden, zodat je kan fungeren als aanspreekpunt voor financieel-technische zaken. Je bent in staat om de financiële consequenties van je adviezen voor de financiële administratie en de Planning & Control cyclus te doorzien. Daarnaast is een complexe boekhouding voor jou makkelijk te doorgronden. Verder ben je initiatiefrijk en kritisch opbouwend en heb je een proactieve instelling. Ook word je blij van verbetertrajecten en het automatiseren van processen.

Je wordt onderdeel van een team dat periodiek financiële producten oplevert. Om deze reden is het van belang dat je onder tijdsdruk goed en collegiaal kan presteren. Jij bent de collega die afspraken nakomt en effectief onderdeel uitmaakt van het team.

Naast de competenties die hierboven vermeld staan, vinden wij het belangrijk dat je:

  • beschikt over een afgeronde financiële of bedrijfskundige HBO/WO-opleiding;
  • minimaal 2 jaar relevante werkervaring hebt. Hierbij is het een groot pluspunt als je ervaring hebt opgedaan op het gebied van gemeentelijke financiën;
  • relevante boekhoudkundige kennis en ervaring hebt opgedaan;
  • kennis en ervaring hebt met de planning en control cyclus;
  • uitstekende kennis hebt van Excel;
  • kennis hebt van het BBV (pré);
  • Kennis hebt van subsidieprocessen (pré).


Wat biedt de Gemeente Haarlemmermeer jou?

  • Een mooi salaris tussen min. €3.561 en max. €5.169 (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek;
  • Een aanstelling voor de duur van één jaar met de intentie om hierna een vaste aanstelling aan te bieden;
  • Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je zelf beheert om bijvoorbeeld te laten uitbetalen of extra vakantiedagen mee te kopen;
  • Ook na corona zetten we als organisatie in op een hybride vorm van het werken op kantoor en thuis;
  • Werkomgeving waarin talenten maximaal worden ontplooid en waar je jouw ambities kunt waarmaken;
  • Tal van mogelijkheden om collega’s te leren kennen en jezelf te ontwikkelen, zoals jonge ambtenaren netwerk, sportactiviteiten en inhoudelijke verdieping d.m.v. workshops en masterclasses.


Solliciteren op de functie van Financial Controller
Herken jij jezelf in de bovenstaande omschrijving? Wij ontvangen graag jouw reactie met een actueel cv en motivatiebrief waarin je aangeeft wat jouw focus is en wat jou inspireert in deze functie. Je kunt uiterlijk reageren tot en met 10 oktober 2021 via onze sollicitatiepagina. Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die wij via www.werkenbijhaarlemmermeer.nl ontvangen.

Gesprekken zullen (deels) plaatsvinden op afstand via Microsoft Teams.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan je gerust contact opnemen met Rachid Saghraoui (Manager Business en financial control) via (06) 43 84 61 42 of via rachid.saghraoui@haarlemmermeer.nl.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Trefwoorden: Controller, Controlling, Financial Controller, Financieel Controller, Boekhouding, Boekhoudkunde, Bedrijfskunde, hbo, wo, vacature Hoofddorp, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Controlling, Gemeente, Financial Controller, Noord-Holland, Overheid