Auditor

Heb je de ambitie om de beheersing van interne processen te optimaliseren? Vindt je het leuk om je hierin te verdiepen en samen met anderen tot een optimaal proces te komen? Zie jij de samenhang en kun je anderen meenemen in verbeterprocessen?

Dan gaan we graag met je in gesprek voor de functie van:

Auditor
tenminste 24 uur per week

Algemene informatie
De gemeente Kampen heeft de ambitie om de beheersing van interne processen verder te verbeteren. Als auditor lever je een belangrijke bijdrage aan de uitvoering van deze ambitie.

In 2020/2021 is een nulmeting uitgevoerd ten behoeve van de invoering van de rechtmatigheidsverantwoording. Daarbij is in kaart gebracht hoe de beheersing van de bedrijfsvoering er voor staat en welke verbeteringen daarin nodig zijn. Deze verbeteringen worden nu opgepakt in een cyclisch proces van leren en verbeteren. Jij speelt een hoofdrol in de verdere invoering van de rechtmatigheidsverantwoording binnen de gemeente.

De functie is gepositioneerd bij de afdeling Advies en bedrijfsvoering. Daar werken ongeveer 30 adviseurs en beleidsmedewerkers op het gebied van Communicatie, Juridische zaken, Financiën, Interne controle en Personeel en organisatie. De auditfunctie zal met de invulling van deze vacature bestaan uit twee medewerkers.

Wat ga je doen als Auditor?               

  • Je bent verantwoordelijk voor de verdere professionalisering van de auditfunctie binnen de gemeente Kampen en kunt daarvoor draagvlak creëren op alle niveaus binnen de organisatie. In dat kader speel je ook een hoofdrol in de invoering van de rechtmatigheidsverantwoording.
  • Je rapporteert over je bevindingen en doet voorstellen ter verbetering aan de proceseigenaren en op een geaggregeerd niveau aan de directie en, via de P&C-cyclus, aan het college van B&W en de gemeenteraad.
  • Je bent verantwoordelijk voor de monitoring van de follow up van de aanbevelingen vanuit zowel de interne controle als vanuit de controle door de externe accountant.
  • Je voert zelfstandig risicoanalyses uit en op basis daarvan en in overleg met de externe accountant voer je audits uit op vrijwel alle gemeentelijke processen, zoals bijvoorbeeld inkopen, sociaal domein en subsidieverstrekkingen.
  • Je werkt mee aan de verdere ontwikkeling en uitvoering van het risicomanagement.


Wat breng je mee?

  • Je hebt bewezen auditervaring en je bent in staat om zelfstandig audits uit te voeren en daarover, zowel schriftelijk als mondeling, te rapporteren aan management en bestuur.
  • Je bent een stevige adviseur en in staat om de organisatie op alle niveaus mee te nemen in de hiervoor beschreven ontwikkelingen.
  • Je beschikt over een relevante opleiding (bedrijfseconomie of accountancy) op tenminste hbo-niveau. Ook als je RA bent, of studerend voor RA, of alleen parttime beschikbaar bent, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
  • Je beschikt over de volgende competenties: analytisch, samenwerken, resultaatgericht, omgevingsbewustzijn. Daarnaast ben je een sterk in je communicatie (mondeling en schriftelijk).


Wat biedt de Gemeente Kampen jou?
Een zelfstandige en uitdagende functie, in een organisatie die bereid is om verder te leren en te verbeteren. Wij bieden jou eerst een contract voor één jaar met een proeftijd van één maand. Daarna bestaat de mogelijkheid van een contract voor onbepaalde tijd. De werkweek bevat tenminste 24 uur en kunnen we in goed overleg flexibel invullen. De functie is gewaardeerd in functieschaal 11. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris maximaal € 5.169,-- bruto per maand bij een 36-urige werkweek.

Voor meer informatie over de arbeidsvoorwaarden en andere informatie klik hier.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Reinoud Talsma, concerncontroller, tel. (06) 130 294 18.

Werkomgeving
De gemeente Kampen heeft met haar 54.000 inwoners en zo’n 450 medewerkers een mooie omvang. Groot genoeg om professioneel te kunnen zijn en klein genoeg om iedereen persoonlijk te kennen. Dat is wat ze ook belangrijk vinden in Kampen. Verder staat professionaliteit en het verlenen van optimale dienstverlening aan burgers en organisaties centraal. En resultaatgericht werken op basis van vertrouwen. Kampen heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke uitdagingen opgepakt en hier koers op bepaald. Denk aan een forse bezuinigingsoperatie en het door ontwikkelen van de organisatie. Voor de organisatie betekent dit een grotere focus op dienstverlening en omgevingsgericht werken. Voor de medewerkers gelden de principes eigenaarschap, minder hiërarchie en meer zelforganisatie.

De gemeente Kampen is een inclusieve organisatie. Wij geloven dat we met een diverse organisatie beter zijn voorbereid op de ontwikkelingen in de samenleving. Naast je talent en kwaliteiten breng je ook je eigen achtergrond en voorkeuren mee. We nodigen graag iedereen die voldoet aan het profiel uit om te reageren.

Voor meer informatie over werken bij de gemeente Kampen, bekijk de video:
https://vimeo.com/370271056/ac749dea33.

Iets voor jou?
Herken jij je in deze vacature en voldoe je aan de functie-eisen, reageer dan vóór 28 september 2021 via onze sollicitatiepagina.

Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 11 oktober 2021.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Trefwoorden: Bedrijfseconomie, Accountancy, Register Accountant, hbo, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Auditor, Gemeente, Overijssel, Overheid