Projectcontroller Legmeer

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

(Sluitingsdatum: 03-09-2021 om 09:00 uur) De gemeente Amstelveen is opzoek naar een Projectcontroller Legmeer. Als projectcontroller verwachten wij dat je zelfstandig de projectorganisatie en het afdelingsmanagement adviseert over de beheersing en control van projecten, projectfinanciën, projectadministratie, bedrijfsvoering en processen.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

 

Startdatum: 15-09-2021
Einddatum: 15-09-2022
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 16
Sluitingsdatum: 03-09-2021 om 09:00 uur

 

Opdrachtomschrijving
De gemeenten Amstelveen en Aalsmeer gaan de komende tijd serieus groeien. Gebiedstransformaties, het ontwikkelen van nieuwe bedrijventerreinen, de laatste uitlegwijken, maar zeker ook de focus op binnenstedelijke verdichting. De vraag naar woningen is en blijft in onze regio hoog. Het groene karakter van de gemeenten wordt gewaardeerd, het voorzieningenniveau is hoog, Schiphol geeft serieuze overlast maar zorgt ook voor werk en bereikbaarheid. Wij garanderen je dat er geen tijd is voor een bore out met al deze ontwikkelingen. Amstelveen gaat de komende 10 jaar volledig op de schop, er wordt gewerkt aan de nieuwe tramverbinding en de verbreding van de A9.

Het verouderde bedrijventerrein Legmeer wordt veranderd in een gemengd, duurzaam, groen en toekomstbestendig woon- en werkgebied. De gemeente Amstelveen heeft de regie in de herontwikkeling van het gebied. Een bestaand gebied zoals Legmeer herontwikkelen is ingewikkelder en ingrijpender dan het ontwikkelen van onbebouwde grond. Het is een proces van jaren. Amstelveen wil volgens de eisen van de Woningbouwimpuls de eerste paal voor ongeveer 2.157 nieuwe woningen binnen drie jaar slaan. En binnen tien jaar voor de laatste woningen.

De Projectcontroller Legmeer werkt samen met de collega’s van de projectorganisatie Legmeer en de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. Van jou als projectcontroller verwachten wij dat je zelfstandig de projectorganisatie en het afdelingsmanagement adviseert over de beheersing en control van projecten, projectfinanciën, projectadministratie, bedrijfsvoering en processen. Daarvoor werk je samen met planeconomen, projectmanagers en de afdeling financiën om het beheer en de beheersing van projecten, de advisering naar het bestuur hierover, de bedrijfsvoering van de afdeling en de koppeling met de financiële kaders en de P&C-cyclus op orde te krijgen en te houden. 

Competenties
Als Projectcontroller beschik je over de volgende competenties:

 • Klantgericht
 • Resultaatgericht
 • Betrouwbaar
 • Aanpassingsvermogen
 • Accuratesse/zorgvuldigheid
 • Doortastend
 • Zelfstandigheid
 • Energiek / Aanpakker / doener
 • Politiek en maatschappelijk sensitiviteit

BYOD
Bij de Gemeente Amstelveen is Bring Your Own Device (BYOD) van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt, zelf een smartphone, inclusief abonnement en een laptop moet meenemen voor zakelijk gebruik.


Functie-eisen

 

 • een afgeronde HBO opleiding;
 • 3 jaar werkervaring als Projectcontroller binnen een overheidsorganisatie, opgedaan in de afgelopen 5 jaar;
 • 2 jaar werkervaring als Projectcontroller binnen het fysiek domein, opgedaan in de afgelopen 5 jaar;
 • 2 jaar werkervaring als projectcontroller bij een gemeentelijke organisatie met c.a. 80.000+ inwoners in de afgelopen 5 jaar;
 • 2 jaar relevante werkervaring met beheers aspecten in een projectenomgeving specifiek gericht op projecten in de ruimtelijke ontwikkeling, opgedaan in de afgelopen 5 jaar;
 • 2 jaar werkervaring als projectcontroller op het gebied van een transformatie naar woonwijk, opgedaan afgelopen 5 jaar;
 • Ervaring met Total Link, TIM en de financiële administratie (Key2);

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Parttime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, MBO, Financiele Administratie, Financieel Adviseur, Overheid