Financieel Administrateur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Onze Financiële Administratie is verantwoordelijk voor de dagelijkse en periodieke administratieve verwerking van alle financiële gegevens binnen de onderneming. Ze verwerken, controleren en beheren de volledige financiële workflow en de daar aan gekoppelde processen. Daarnaast verzorgen ze diverse financiële overzichten t.b.v. het management en de wettelijke instanties. Uiteraard klopt alles tot op 2 cijfers achter de komma. Voor een ervaren administrateur klinkt dat allemaal vanzelfsprekend. Maar met minimaal 10.000 inkoopfacturen per jaar en ruim 200 actieve klanten die een omzet van € 150.000.000 per jaar genereren vraagt de administratie die daar bij komt kijken ongemerkt meer aandacht en concentratie dan je zou denken.
 

De Oliebron heeft voor haar locatie in Zwijndrecht een vacature voor een

Financieel Administrateur
(Parttimefunctie o.b.v. 32 uur per week)


Wegens de overstap naar Dynamics 365 ontstaat de mogelijkheid voor het toevoegen van een nieuwe rol/functie als aanvulling op ons bestaande team van medewerkers binnen de (Financiële) Administratie. Waar we als afdeling de gehele boekhouding voor onze bedrijven verzorgen willen we een professionaliseringslag maken door een specifieke productie-boekhouding op te zetten. En daarom zijn we per direct opzoek naar een nieuwe collega.

Uiteraard word je eerst ingewerkt m.b.t. de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling.  Maar tegelijkertijd start je ook met het inrichten van de productie boekhouding in D365. De implementatie van dit pakket is nog in volle gang en de beoogde Go Live datum is 1-1-2022. Na de Go Live datum ligt de druk in eerste instantie op het goed laten verlopen van alle dagelijkse werkzaamheden binnen de afdeling. Zodra we onze dagelijkse routine herpakt hebben start je met het:

 • Opstarten/ uitrollen van de productie Boekhouding in D365;
 • Implementatie van geautomatiseerde verwerkingsprocessen op de werkvloer en Controleren van boekingsgegevens voor de productieboekhouding;
 • Opstellen van diverse (management)rapportages in overleg met het hoofd van de financiële afdeling;
 • Analyseren en rapporteren van de nacalculatie van productie op periodieke basis en op ad hoc basis;
 • Overleggen met Manager Productie m.b.t. bijsturen processen a.d.h.v. opgestelde stuurinformatie;
 • Ondersteuning verlenen bij maand- en jaarafsluitingsprocessen binnen de financiële administratie

Tijdens de uitvoer van je werkzaamheden heb je contact met de diverse collega’s binnen de (productie)organisatie. De lijnen (en de afstanden) zijn kort, dus je loopt vrij makkelijk even binnen op de diverse afdelingen voor overleg. 

Naast de werkzaamheden m.b.t. de Productie Administratie ondersteun je waar nodig/mogelijk met diverse werkzaamheden binnen de Financiële administratie. Vanzelfsprekend kan jij waar nodig ook rekenen op ondersteuning van de 3 directe collega’s die daar werkzaam zijn. 

Welke kennis en ervaring neem je mee?

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding met minimaal 5 jaar werkervaring op een financiële afdeling binnen een productiebedrijf;
 • Je bent analytisch sterk en kan je bevinding vertalen naar rapportages en adviezen op diverse “kennisniveaus“ 
 • Een goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Gedegen kennis van het MS Office pakket;
 • Gedegen kennis van en aantoonbare ervaring met ERP systemen is gewenst (ervaring met D365 is een pré);

Wat biedt De Oliebron jou?

 • Een uitdagende functie met meer dan voldoende ruimte om te groeien.
 • Een professionele werkomgeving gekenmerkt door een informele, collegiale en resultaatgerichte cultuur;
 • Een instroom salaris tussen de €3.500 en de € 4.500 (o.b.v. 39 uur per week) afhankelijk van ervaring.
 • Naast een basissalaris met een premievrij pensioen, maken een sportbijdrage en een winstdeling deel uit van de secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wie zijn wij
Smeermiddelen Industrie De Oliebron B.V. produceert en verpakt al ruim 125 jaar smeermiddelen voor de meest uiteenlopende toepassingen. We hebben een jaaromzet van 150 miljoen EURO per jaar. We zijn internationaal actief in meer dan 60 landen en werken iedere dag met 150FTE verdeeld over 2 locaties aan onze groei.

Kwaliteit, MVO, behulpzaamheid en service richting onze klanten en onze medewerkers staan hoog in het vaandel.

Ben jij wie we zoeken?
Mail dan je motivatie en CV via onze sollicitatiepagina.

Minimaal 2 gesprekken en een online assessment maken onderdeel van de selectieprocedure.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Trefwoorden: Administrateur, Financieel, Finance, Productie, Boekhouder, Boekhouding, Financiële administratie, Vacature Zwijndrecht


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, Administratief Medewerker, 5-10 jaar, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Industrie/Techniek