Finance Manager

 

Onze opdrachtgever, De Haan Tankstations, is onderdeel van Hametha B.V.; een gezond en groeiend familiebedrijf dat ruim 60 jaar bestaat. De Haan Tankstations exploiteert ruim 150 tankstations in Nederland met de merken Esso, BP en Shell en het eigen haan merk door heel Nederland. De bedrijfscultuur laat zich kenmerken als die van een écht familiebedrijf met de focus op de lange termijn en een grote betrokkenheid en loyaliteit van en naar haar medewerkers.

Wegens de aanhoudende groeiambitie van De Haan Tankstations zijn wij op zoek naar een:

Finance Manager
Dordrecht, fulltime
- acterend als businesspartner van de directie -


Functie-informatie
Je bent een mensgerichte en verbindende leider die zijn/haar medewerkers coacht en hen naar een hoger niveau tilt. Daarnaast voel je je thuis in een klassiek familiebedrijf waar de lijnen kort zijn en de communicatie informeel is. Je voelt een hoge mate van eigenaarschap, bent proactief analytisch ingesteld en je bent er altijd naar op zoek om het beste uit je mensen te halen, bedrijfsprocessen te optimaliseren en rendement te verhogen.

In deze functie ben jij het financieel aanspreekpunt van De Haan Tankstations, lid van het MT en rapporteer je aan de Finance Director van Hametha. Je geeft leiding aan circa twaalf medewerkers verdeeld over drie teams; Cash & Debiteuren, Shop & Crediteuren en Fuels. Functioneel werk je nauw samen met de Financial Controller en de Business Controller.

Je initieert en implementeert verbeteringen binnen de financiële processen, je optimaliseert de inrichting van het ERP-pakket (Lodder) en draagt zorg voor verdere digitalisering. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de beheersing van geld- en goederenstroomrisico’s. Je schrikt niet van uitzonderingen en richt je te allen tijde op de meest optimale oplossing.

Je bent de financiële sparringpartner voor de organisatie en adviseert het management en de directie op bedrijfseconomisch gebied. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en aansturing van een toekomstbestendige financiële organisatie én eindverantwoordelijk voor een betrouwbare financiële administratie en interne beheersing.

We zoeken een echte peoplemanager die hands-on en communicatief vaardig is. Je hebt een open en sociale houding en stroopt graag de mouwen op.

Functie-eisen

  • Wo-werk- en -denkniveau.
  • Afgeronde financieel economische opleiding op minimaal hbo-niveau, bij voorkeur aangevuld met de RC-titel.
  • Minimaal vijf jaar leidinggevende ervaring in een soortgelijke functie.
  • Sleutelwoorden zijn: pragmatisch, oplossings- en resultaatgericht, down-to-earth, analytisch en stressbestendig.
  • Bij voorkeur ervaring in de retailbranche en/of bekend met de risico’s van een filiaalbedrijf.
  • Uitstekende kennis van Excel en de toepassing van financiële applicaties/ERP-systemen. Affiniteit met IT- en BI-tools en enthousiast om deze te implementeren is een pre.
  • Plan-, coach- en organisatievaardigheden.
  • Woonachtig op maximaal een uur reisafstand van Dordrecht.


Inlichtingen bij
Neem voor meer informatie contact op met mevrouw A.M.J.P. (Anne-Marie) de Kuster of mevrouw S.N. (Sam) Trentelman op telefoonnummer: +31(0)30-2849960 of per e-mail: interim.recruitment@bdo.nl.

Aanbod
De Haan Tankstations biedt jou een veelzijdige functie in een trots Nederlands familiebedrijf. Hier ga je een belangrijke rol spelen in de verdere professionalisering van de financiële organisatie. Uiteraard wordt een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket aangeboden.

Solliciteren bij
De werving en selectie wordt verzorgd door BDO Interim & Recruitment. Je sollicitatie, voorzien van een op de functie toegesneden cv en motivatie kan toegestuurd worden t.a.v. mevrouw A.M.J.P. de Kuster, vacaturenummer 445, via het sollicitatieformulier. Sollicitatiegesprekken vinden plaats op kantoor bij BDO in week 36 en 37. Je sollicitatie wordt uiteraard vertrouwelijk behandeld. Een psychologisch onderzoek/assessment zal deel uitmaken van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Corporate Finance, Zuid-Holland, Industrie/Techniek, Financieel Manager