Medewerker Belastingen

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

(Sluitingsdatum: 16-08-2021 om 09:00 uur) Als medewerker belastingen ben jij onder andere verantwoordelijk voor de reclamebelasting/BIZ, precariobelasting, diftarledigingen, gemeentelijke belastingen en diverse controles en rapportages.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

 

Startdatum:01-09-2021
Einddatum:31-12-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week:36
Sluitingsdatum: 16-08-2021 om 09:00 uur

 

Als medewerker belastingen ben jij verantwoordelijk voor:

Reclamebelasting/BIZ

 • Het verwerken van de controleresultaten reclamebelasting in Key2Belastingen en de webapplicatie van Legitiem.
 • Het vervaardigen van de voorlopige en definitieve kohieren reclamebelasting 2020 en 2021 en Bedrijven Investerings Zone 2020 en 2021 (BIZ) met bijbehorende controles. De BIZ wordt toegepast in Veenendaal en Woudenberg. Geplande dagtekening 31-08-2021.
 • Het vervaardigen van een Exceloverzicht vanuit Cognos met data van de aanslagen reclamebelasting 2021, uitgesplitst per bedrijventerrein per WOZ-object. Het beveiligd aanleveren van dit overzicht aan Herman van Rijnbach (EZ) en ondernemersfonds.

Precariobelasting 2020

 • Het vervaardigen van een Exceloverzicht t.b.v. de berekening van de aanslagen precariobelasting 2020. Dit a.d.h.v. het overzicht van het 2019, afschriften van verleende vergunningen en tarieven 2020.
 • Het samenvoegen van dit bestand met een Wordmacro (aanslagbiljet) om de aanslagen precariobelasting te vervaardigen. Aanslagen verzenden met dagtekening 31-10-2021.
 • Het opstellen van het kohier precariobelasting a.d.h.v. het Exceloverzicht en dit aanleveren bij de financiële administratie voor inboeking.

Diftarledigingen

 • Het maandelijks vervaardigen van een 3-tal Excelbestanden (bouwterreinen woningen, woningen in aanbouw en woningentotaal) vanuit Cognos en deze beveiligd aanleveren aan ACV (Veenendaal en Renswoude) en aan ROVA (Woudenberg).
 • Het maandelijks inlezen van de diverse importbestanden in Key2belastingen.

Gemeentelijke belastingen

 • Met dagtekening 30-09-2021 de voorlopige kohieren draaien voor de jaren 2019-2021 voor de 3 gemeenten. Na controle en akkoord de kohieren definitief maken en de servicebestanden in overleg met Paragon uploaden op hun portaal.
 • Met dagtekening 31-12-2021 de voorlopige kohieren draaien voor de jaren 2019-2021 voor de 3 gemeenten. Na controle en akkoord de kohieren definitief maken en de servicebestanden in overleg met Paragon uploaden op hun portaal.

Controles en rapportages

 • Het periodiek opstellen en leveren van rapportages t.b.v. accountantscontroles, Marap/Berap, jaarrekening, meerjarenramingen, rechtmatigheidstoetsen, interne controles en beheerstoetsen voor de 3 gemeenten.
 • Het leveren van verdere info en cijfers aan derden.
 • Het uitvoeren van diverse leegstand- en volledigheidscontroles op het bestand van Key2Belastingen en de hieruit voortvloeiende meldingen oplossen/verwerken.

Organisatie
Veenendaal is een mooie, actieve gemeente, centraal gelegen aan de A12, met uitstekende voorzieningen in een groene omgeving. De gemeente heeft een bruisende binnenstad met een groot en gevarieerd winkelcentrum, een innovatief ICT-centrum voor de regio en volop plannen voor de toekomst. Met de ontwikkeling van het centrumplan Brouwerspoort en diverse andere nieuwbouwlocaties zoals Veenendaal-oost, zal Veenendaal naar zo'n 70.000 inwoners groeien. Ook persoonlijke groei van onze medewerkers staat centraal in Veenendaal. De gemeente stimuleert hen om zich steeds verder te ontwikkelen. Eigen initiatief en verantwoordelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.


Functie-eisen

 

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Een afgeronde opleiding / gevolgde cursus op financieel gebied (
 • Werkervaring met het gebruik van Key2Belastingen;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 4 jaar als medewerker belastingen binnen een gemeente;
 • Werkervaring met het opstellen van financiële rapportages.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, MBO, Financiele Administratie, Overheid