Controller

De Tuindeco Group is een succesvolle en sterk groeiende producent, groothandelaar en e-tailer in tuinhoutproducten en aanverwante producten zoals blokhutten, overkappingen, sauna’s, speeltoestellen, tuinmeubelen en meer.

Tuindeco verkoopt haar producten aan klanten verspreid over Europa en heeft een enorme ambitie om de komende jaren sterk te gaan groeien. Deze ambitie wordt ondersteunt door investeringsmaatschappij Egeria. Op het hoofdkantoor in Coevorden werken ongeveer 110 medewerkers. Buiten de locaties in Nederland, hebben wij vestgingen in Hong Kong, Indonesië, Estland, Polen, Duitsland, Groot Brittannië en Frankrijk. Een grote internationale speler met ambitie en potentie om uit te groeien tot markt leider. Deze sterk drive om continue te willen groeien en verbeteren heeft ertoe geleid dat wij opzoek zijn naar een nieuw team lid!

Wat ga jij doen?

Wij zijn op zoek naar ervaren controller die als rechterhand gaat fungeren van onze finance manager Tuindeco International. Door het internationale karakter van onze organisatie hebben jouw werkzaamheden zowel betrekking op de Nederlandse als de buitenlandse administraties die gevoerd worden vanuit Coevorden.

In deze nieuwe functie ben je samen met de finance manager verantwoordelijk voor het dagelijkse gang van zaken op de financiële administratie. Je verzorgt de maandelijks afsluiting van de administraties en zorgt voor afstemming met de Group Financial Controller t.b.v. de maandelijkse rapportages richting het management en andere stakeholders.

Je bent niet het afwachtende type, maar neemt eigenaarschap van de zaken waar jij je mee bezig houdt en rondt je taken en projecten binnen de gemaakte afspraken af. Het is een hands-on rol waarbij jij de directe sparringpartner wordt van verschillende afdelingen binnen de Tuindeco groep.

Je houdt je verder bezig met o.a. de volgende taken:

  • Opstellen van dagelijkse / wekelijkse KPI rapportages.
  • Verzorgen van de financiele adminsitratie in de breedste zin van het woord.
  • Het analyseren en presenteren van diverse financiële data.
  • Deelnemen aan projecten voor of namens het Finance team.
  • Contacten onderhouden met externe, waaronder internationale, stakeholders.
  • Onderdeel van het projectteam m.b.t. de uitrol van het nieuwe ERP-systeem

Wie ben jij?

Wij zoeken een collega die het leuk vindt om in een dynamische organisatie te werken, zelfstandig kan functioneren en ook in het bezit is van een stevige persoonlijkheid. Je hebt een afgeronde HBO opleiding (onze voorkeur gaat uit naar bedrijfseconomie of finance / control) aangevuld met minimaal 5 jaren relevante werkervaring. Daarnaast ben je uiterst bedreven in het werken met Excel en BI-tools, zoals PowerBi.

Je bent een analytische denker, nauwkeurig en integer en je kunt jezelf snel taken eigen maken. Je hebt een gezonde portie besluitvaardigheid en weet zelf wat er moet gebeuren. Je bent communicatief sterk en spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels (Duits is een pré).

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende functie in een laagdrempelige en dynamische organisatie. Korte lijnen en ruimte voor ideeën en eigen inbreng. Tevens bieden wij een goede marktconforme beloning. Spreekt deze functieomschrijving je aan, reageer dan snel op deze vacature.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 3-5 jaar, In overleg, 5-10 jaar, Drenthe, Corporate Finance, Financiele Administratie, Groothandel/Detailhandel, Controller