Hoofd Administratie

Hoofd Administratie
Hilversum, fulltime

Voor Domus Magnus zoekt Aardoom & de Jong een Hoofd Administratie. Heb je echt lol in administratieve processen en ben je gericht op verbetering? Ben je analytisch echt scherp? Dan is dit je kans!

Het Hoofd administraties is verantwoordelijk voor de financiële administratie (4 fte), de salarisadministratie (1,5 fte) en de zorgadministratie (1,5 fte).

Je participeert in het Financieel MT: het overleg van alle financiële disciplines (zorgverkoper, 2 business controllers, CFO en Hoofd administraties).

Je faciliteert de integraal verantwoordelijke locatiemanagers en de Raad van Bestuur met de totstandkoming (i.s.m. business control) van kwalitatief goede en tijdige rapportages. Samenwerking om te komen tot kwalitatief goede informatie is daarvoor essentieel.

Je rapporteert aan de CFO / lid Raad van Bestuur.

Je krijgt in de komende periode te maken met de volgende uitdagingen:

  • Verdere ontwikkeling van automatisering (bijvoorbeeld: betalingsverkeer, genereren van rapportages en gerobotiseerde factuurverwerking).
  • Wijziging van de juridische structuur en consolidatie van informatie.
  • Verdere professionalisering van staf en management.


Functie-eisen

  • Beschikt over een relevant hbo-werk- en -denkniveau.
  • 5 tot 10 jaar ervaring in publieke administratieve processen is een must, ervaring in een zorgorganisatie is een pre.
  • Heeft een stijl van leidinggeven die past bij leidinggeven aan professionals; ruimte gevend en enthousiasmerend.
  • Heeft executiekracht, is zorgvuldig en gedreven.
  • Is een communicatief sterke en rustige persoonlijkheid, die oprecht geïnteresseerd is in mensen en beschikt over humor.


Bedrijfsprofiel
Domus Magnus is een particuliere organisatie voor het hogere segment in de ouderenzorg waar de kwaliteit van zorg en het welzijn van de bewoner centraal staat. Op professionele wijze wordt aandacht besteed aan het continu verbeteren van persoonsgerichte zorg. Bij Domus Magnus werken bevlogen medewerkers. Door het vertrouwen dat zij krijgen en de ondersteuning die ze ontvangen in de vorm van opleiding en training, zijn zij in staat bewoners hoogwaardige zorg te bieden. Domus Magnus maakt deel uit van maatschappelijke netwerken in de regio en werkt samen met ketenpartners. Kenmerkend en bijzonder ten opzichte van reguliere ouderenzorginstellingen is de ondernemende attitude van onder andere de locatiemanagers. De organisatie is dynamisch heeft nu de focus op het verder verhogen van de kwaliteit en het verstevigen van het fundament. De komende jaren zet Domus Magnus in op innovatie, duurzaamheid en verdere groei.

De aandeelhouder is investeringsmaatschappij Navitas b.v., onderdeel van een familiebedrijf.

Voor meer informatie over Domus Magnus zijn de volgende bronnen beschikbaar (klik op de link):


Arbeidsvoorwaarden
Domus Magnus biedt een contract voor één jaar met de intentie het contract daarna om te zetten naar onbepaalde tijd. Het betreft een fulltime functie met uitstekende primaire (FWG 65 CAO VVT) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure
Domus Magnus laat zich bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Door Aardoom & de Jong geselecteerde kandidaten gaan in gesprek met vertegenwoordigers uit de organisatie. Deze gesprekken zullen naar verwachting plaatsvinden in week 33 en 34 van 2021. Een referentiecheck en diplomacheck maken deel uit van deze procedure, een assessment kan hier ook onderdeel van uitmaken.

Solliciteren kan via het sollicitatieformulier. Uw reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor 8 augustus 2021.

Contactpersoon
J.C. Meijers
E: meijers@aardoomendejong.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Financiele Administratie, Salaris Administratie, Financieel Manager, Noord-Holland, Overheid