Financieel Reporting Analist

Financieel Reporting Analist

Amsterdam – 36 uur


Ymere is op zoek naar een communicatief sterke, gedreven Financieel Reporting Analist. Ben je cijfermatig en analytisch sterk en heb je kennis van externe verslaggeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Neem snel contact op via sollicitaties@ymere.nl.

Jouw werk
Als Financieel Reporting Analist draag je zorg voor het opstellen en analyseren van de periodieke interne en externe rapportages en ondersteun je in de periodieke financiële afsluiting. Daarnaast lever je een bijdrage aan de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van financieel beleid en sturingsinstrumentarium.

Dat betekent dat je (tussentijdse) bedrijfsresultaten rapporteert en analyseert. Aan deze analyses koppel je conclusies en adviezen en je signaleert structurele aandachtspunten, die je omzet in acties. Je neemt het initiatief om daar waar nodig zelf op zoek te gaan naar de relevante data. Ook lever je een bijdrage in het verbeteren van de bestaande rapportages en kijk je waar geautomatiseerd kan worden.

Plaats in de organisatie
Finance & Reporting ondersteunt de primaire processen en geeft medewerkers in de organisatie de middelen en de informatie om te sturen op resultaat. Tevens verzorgt Finance & Reporting rapportages aan stakeholders. Op deze wijze dragen we bij aan een goed bestuurd Ymere waarin de klant centraal staat. Dit doe je met 8 collega’s binnen het Reporting team en samen met administrateurs, diverse controllers, fiscalisten, treasurers, business- en informatieanalisten en vanzelfsprekend ook de processen zelf.

Wij vragen
Een HBO-opleidingsniveau en (ruime) relevante werkervaring in een soortgelijke functie. Je hebt goede kennis van Excel, analysetools en bent bekend met externe verslaglegging. Kennis omtrent liquiditeitsprognoses is een pré. Je bent zowel cijfermatig als communicatief sterk en neemt initiatief tot het doen van verbetervoorstellen. Daarnaast heb je een positief kritische houding: je bent goed in staat te challengen én de samenwerking op te zoeken.

Wij bieden
Een zeer afwisselende functie in een enthousiast team waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Het salaris is conform CAO Woondiensten, afhankelijk van ervaring en opleiding. Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden en ruime opleidingsmogelijkheden. Op basis van het cafetariamodel kun je op individueel niveau een optimale mix van arbeidsvoorwaarden samenstellen. Tevens hebben wij 189,8 vakantie-uren per jaar op fulltime basis en een uitstekende pensioenregeling.

Inlichtingen en reactie
Voor inlichtingen kun je bellen met Edwin Dingsté, Teamleider Reporting, op telefoonnummer 020 - 555 1611. Je kunt reageren via email: sollicitaties@ymere.nl t.a.v. Marleen Verveld, HR&O Adviseur.

Wij streven er naar je binnen 2 weken na de sluitingsdatum van de reactietermijn te informeren over de uitkomst.

Een pre-employement screening maakt onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure.

De vacature wordt zowel intern als extern vacant gezet. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Graag in de onderwerp regel het referentienummer van de vacature vermelden.

 

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, Financiele Administratie, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Zakelijke dienstverlening