Financieel Analist

(Sluitingsdatum: 20-07-2021 om 09:00 uur) Jij bent van cijfers voor de stad. Als financieel analist heb je lef en ben je niet uit het veld te slaan! Ben jij assertief en doortastend genoeg? Grijp dan nu je kans en wordt dé financieel analist voor de gemeente Rotterdam.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

 

Startdatum: 02-08-2021
Einddatum: 02-03-2022
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 32-40
Sluitingsdatum: 20-07-2021 om 09:00 uur

 

Waar ben jij van?
Jij bent van cijfers voor de stad. Als financieel analist heb je lef en ben je niet uit het veld te slaan! Ben jij assertief en doortastend genoeg? Grijp dan nu je kans en wordt dé financieel analist voor de gemeente Rotterdam.

Jouw functie 
De decentrale teams binnen de afdeling FR kennen in de huidige situatie drie typen rollen bij het uitvoeren van de taken. Financieel Analist Front Office, Financieel Analist Back Office en Financieel Project Analist. We zijn op zoek naar een Financieel Analist Front Office die ingezet wordt voor het decentrale team. De Financieel Analist Front Office is het primaire aanspreekpunt van de clusters op het gebied van Financial Reporting. De Front Office wordt ondersteund door de Back Office. Beiden werken nauw samen met de Financieel Projectanalist bij het uitvoeren van de taken.

De belangrijkste taak van de Financieel Analist in de Frontoffice is ervoor zorg te dragen dat de budgetverantwoordelijke financieel in control is. Hiertoe stel je voor/met de budgethouder een begroting op, maak je analyses en lever je financiële stuurinformatie en advies ten behoeve van (bij)sturing en verantwoording. Je bent het eerste aanspreekpunt op het gebied van Financial Reporting voor de lijn, Middelen & Control (M&C), FR Centraal. Je bent sparringpartner van de lijn, formuleert de uitvraag en toetst gegevens aan het budgettair kader. Je stelt analyses en adviezen op ten behoeve van interne stuurinformatie. Adviseert over agendaposten, inrichtingsvraagstukken en administratieve werkwijzen en procedures. Je signaleert en adviseert over niet-financiële onderwerpen en brengt samen met Control financiële en bedrijfseconomische knelpunten in beeld. Je denkt mee en adviseert bij (implementatie van) nieuwe of specifieke projecten.

De afdeling
Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO) is de Haarlemmerolie van de gemeentelijke organisatie. Wij zorgen ervoor dat ruim 14.000 collega’s en het college van burgemeester en wethouders elke dag het beste uit zichzelf kunnen halen voor de stad. We worden vaak de backbone van de gemeentelijke organisatie ‘het concern’ genoemd, in de praktijk is dat misschien zo, maar wij hebben slechts een bescheiden rol. Het zijn onze collega’s van andere organisatieonderdelen die wij in de schijnwerpers willen zetten zodat de stad op hen kan rekenen.

Onze organisatie
Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij. Met de stad als leerschool kun je aan de slag met onderwerpen waar jij van bent en van wilt zijn. Voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. 

Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Een organisatie die jou de ruimte geeft om te groeien. Die je de vrijheid en verantwoordelijkheid biedt om Rotterdam en jezelf vooruit te helpen. 

Extra informatie

 • Thuiswerkbeleid: De opdracht zal conform het huidige Covid-19 beleid niet vanuit een gemeentelijk kantoor kunnen worden uitgevoerd. Dit kan veranderen indien het beleid wordt aangepast.
 • Optie tot verlenging: 1 x 3 maanden;
 • Op verzoek van de opdrachtgever wordt deze interim opdracht alleen aangeboden o.b.v. een (tijdelijk) loondienstverband. Factureren als ZZP'er is niet mogelijk aangezien er gevraagd wordt om de arbeid persoonlijk uit te voeren (geen vervangingsrecht) en er onder leiding en toezicht zal worden gewerkt. ZZP'ers dienen daarom tijdelijk (bij ons) op de payroll te komen.


Functie-eisen

 

 • Je hebt een HBO opleiding bedrijfseconomie, bedrijfskunde of accountancy afgerond; 
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als financieel analist opgedaan in de afgelopen vijf jaar;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring als financieel analist binnen een overheidsinstelling; 
 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en schrift; 
 • Kennis van en werkervaring met Besluit begroten en verantwoorden (BBV).
 • Minimaal 1 jaar kennis en werkervaring met de systemen Cognos Analytics en LIAS enterprise; 
 • Minimaal 1 jaar werkervaring met het opstellen van analyses en adviezen ten behoeve van interne stuurinformatie;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring met advisering over agendaposten, inrichtingsvraagstukken en administratieve werkwijzen en procedures.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, Financiele Administratie, Rotterdam, Overheid