Businesscontroller

(Sluitingsdatum: 22-07-2021 om 09:00 uur) Je adviseert over de brede bedrijfsvoering en zorgt voor financiële beheersing, overzicht en inzicht. Je bent het eerste aanspreekpunt op financiën voor de teammanager.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

 

Startdatum: 02-08-2021
Einddatum: 02-11-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 24-36
Sluitingsdatum: 22-07-2021 om 09:00 uur

 

Binnen de beleidsafdeling (Beleid en Ontwikkeling) van de gemeente Hilversum zoeken wij voor het team Leef- en Vestigingsklimaat een ervaren Businesscontroller. Achtergrond is dat de huidige Businesscontroller (tijdelijk) vrijgemaakt is voor een belangrijk intern project. De belangrijkste beleidsterreinen van dit team zijn: Cultuur, Sport Duurzaamheid (energietransitie), Wonen en Economie. Om een goede businesspartner te zijn voor de beleidsmedewerkers van dit team en hun teammanager snap je het politieke spel. Je bent namelijk voor hun de sparringpartner in het bestuurlijke besluitvormingstraject en hebt dus ervaring in de advisering op bestuurlijke voorstellen. Je zorgt ervoor dat het management van het team en het bestuur goede beslissingen kunnen nemen op basis van analyses, business cases en toekomstscenario’s. Die analyses ‘verkoop’ je door verbinding te maken met de beslissers en ze in het gehele traject mee te nemen in je advies. Je pakt je verantwoordelijkheid om financiële processen en producten te verbeteren. Daarin komt jouw kennis van business control en blik vanuit klantperspectief sterk naar voren.

Wat ga je doen:
Je adviseert over de brede bedrijfsvoering. Je zorgt dus voor financiële beheersing, overzicht en inzicht. Je bent het eerste aanspreekpunt op financiën voor de teammanager Leef- en Vestigingsklimaat en helpt deze om grip te hebben en te houden op de kosten en de capaciteit. Daarnaast ondersteun je deze teammanager bij het opstellen van de Planning en Control producten zoals de begroting en managementrapportages. Tevens signaleer je kansen en risico’s en adviseer je hier ongevraagd en gevraagd over. Je voert binnen het team risicogesprekken en verwerkt de uitkomst hiervan. Daarnaast ben je voor de senior beleidsmedewerkers van dit team hun aanspreekpunt voor hun budgetten en helpt je hun om hier grip op te houden.

Een belangrijk aspect van je werkzaamheden is de advisering op de bestuurlijke voorstellen die door deze afdeling worden opgesteld. Dit doe je op de PIOFACH onderdelen. Aan de voorkant, tijdens het opstellen van deze voorstellen adviseer je de stellers. Dit vraagt kennis van de BBV, aanbestedingsregels, regels rond staatssteun, btw, VPB, etc. Je onderhoudt ook de verbinding met de andere bedrijfsvoeringsadviseurs en adviseert integraal. Maar het vraagt ook bestuurlijke sensitiviteit. Je adviseert stevig op de inhoud richting beleidsmedeweerkers, teammanager en wethouder.

Kortom een zeer veelzijdige functie waarbij je voor deze afdeling op financiën en control van toegevoegde waarde bent.

Extra informatie

 • Optie tot verlenging 3 maal 2 maanden;
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat als je de opdracht gegund krijgt je zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.


Functie-eisen

 

 • Beschikbaar per uiterlijk 1 september 2021 voor minimaal 24 uur per week;
 • Afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor niveau in de richting van (bedrijfs)economie;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 7 jaar bij een gemeente van minimaal 50.000 inwoners als businesscontroller;
 • Werkervaring in de financiële advisering van beleidsteams;
 • Werkervaring in advisering bestuurlijke voorstellen voor het college en raad die door teams binnen een beleidsafdeling Cultuur, Sport, en/of Economie zijn opgesteld;
 • Kennis en ervaring van/met Lias;
 • Kennis van het BBV;
 • Kennis en ervaring van/met Key2Financien.

 

Competenties

 • Zelfstandigheid;
 • Verbindend vermogen;
 • Flexibel;
 • Proactief;
 • Overtuigingskracht;
 • Communicatief.

Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, MBO, Financiele Administratie, Financieel Adviseur, Noord-Holland, Overheid