Financieel beleidsadviseur

(Sluitingsdatum: 23-07-2021 om 09:00 uur) In de rol van financieel beleidsadviseur ga je aan de slag met het programma “Doorontwikkeling Financiële Keten” en ben je verantwoordelijk voor het opstellen van  opstellen van financieel (uitvoerings)beleid.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

 

Startdatum:09-08-2021
Einddatum:09-11-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week:24-36
Sluitingsdatum:  23-07-2021 om 09:00 uur

 

De gemeente is gestart met het programma “Doorontwikkeling Financiële Keten” en zoeken een Adviseur Financieel Beleid met een brede en bewezen ervaring in het opstellen van financieel (uitvoerings)beleid.
In het programma ‘’Doorontwikkeling Financiële Keten” werken we met 4 deelprojecten  die onderling samenhangen:

A Project Rollen, taken, verantwoordelijkheden, aansturing en competenties en vaardigheden.
B Project Ontwikkeling financieel beleid, spelregels en procedures.
C Project Ontwikkeling Planning & Control cyclus (bestuurlijk en ambtelijk).
D Project Vernieuwing financieel systeem.

Deze deelprojecten versterken, beïnvloeden, raken elkaar en worden gelijktijdig opgestart. Voor het onderdeel ‘Ontwikkeling financieel beleid, spelregels en procedures’ zoeken wij een ervaren Adviseur Financieel Beleid die mede ons nieuwe financieel (uitvoerings)beleid gaat vormgeven. Het staat buiten kijf dat je hier meerjarige ervaring mee hebt en dat je je kennis en ervaring van andere gemeenten in dit project inbrengt. In deze rol werk je nauw samen met de projectleider van dit deelproject en ben je voor de projectleider, maar ook voor de overige leden van het project, een belangrijke sparringpartner.  Omdat je verantwoordelijk zal zijn voor het schrijven van onderdelen van ons financieel beleid ben je een goede en makkelijke schrijver. Je hebt hierin aantoonbare ervaring. Je draagt door je houding en gedrag positief bij aan de teamsamenwerking.

Organisatie
De gemeente Hilversum luistert aandachtig naar de vraagstukken die haar burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We zoeken actief de dialoog op met onze inwoners en partners. We helpen hen om oplossingen te vinden. Soms door in coproductie samen te werken. En soms door de regie te voeren. Zo werken we aan een zelfredzame samenleving. Die samenleving verandert echter steeds sneller. Van ons wordt verwacht dat wij effectief en tijdig kunnen inspringen op nieuwe eisen en wensen. Hiervoor hebben we een netwerkorganisatie gebouwd. Daarin werken ruim 600 collega’s aan wat er nodig is voor en in Hilversum. Dat zijn collega's die hun maatschappelijke betrokkenheid en ambitie kunnen omzetten naar concrete resultaten, waar de stad verder mee kan. Het zijn collega's die bereid zijn om steeds die extra stap te zetten, ook op de minder gebaande paden. Die anderen - binnen en buiten de organisatie - stimuleren en helpen om hetzelfde te doen. Collega's die flexibiliteit tonen in houding en gedrag. Die denken en handelen vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid. Collega’s die politiek sensitief zijn, inzicht hebben in de processen en hun eigen rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving.
Onze kernwaarden: klantgericht werken, initiatief nemen, samenwerken en samenlevingsgericht werken. De rode draad is dat we ons blijven ontwikkelen. Dan zijn we nu, maar ook in de toekomst, toegerust voor de (nieuwe) taken waar we als gemeente voor staan.

  • Beschikbaar per uiterlijk 1 september 2021;
  • Minimaal 24 uur per week beschikbaar;
  • Bring your own device regeling is van toepassing.


Functie-eisen

 

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van (bedrijfs)economie;
  • Minimaal 3 jaar ervaring met het opstellen van financieel beleid in de afgelopen 5 jaar;
  • Minimaal 10 jaar gemeentelijke werkervaring;
  • Uitstekende kennis van actuele wet- en regelgeving w.o. BBV;
  • Relevante meerjarige werkervaring met het opstellen van financieel beleid bij gemeenten in de afgelopen 5 jaar;
  • Kennis van (het opstellen van) uitvoeringsbeleid binnen het fysieke domein zoals bijvoorbeeld kostentoerekening;
  • Werkervaring bij gemeenten met meer dan 50.000 inwoners in de afgelopen 5 jaar.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, MBO, Financiele Administratie, Noord-Holland, Overheid