Hoofd Administratie

FUNCTIE OMSCHRIJVING

Ben jij cijfermatig, gestructureerd en communicatief sterk en zoek je een functie waarin je jouw financiële en administratieve organisatietalent kwijt kunt? Dan is de functie van Hoofd Administratie bij Frankly Amsterdam jou op het lijf geschreven! In deze dynamische functie ben je verantwoordelijk voor het stroomlijnen van de financiële organisatie binnen 3 bedrijven van dezelfde eigenaren. Daarnaast informeer en adviseer je het management over de stand van zaken en verzorg je alle financieel- administratieve processen bij deze bedrijven.

TAAKOMSCHIJVING

  • Verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie en ondersteuning externe accountant; - Controleren en verwerken van alle inkomende en uitgaande facturen en betalingen;
  • Debiteurenbewaking;
  • Stroomlijnen financiële organisatie;
  • Opstellen financiële rapportages;
  • Verantwoordelijk voor het optimaliseren van de werkprocessen.

PROFIEL WERKNEMER

We zoeken een financiële duizendpoot, die secuur is en nauwkeurig handelt. Onze ideale collega is cijfermatig sterk, gestructureerd, leergierig, communicatief en dienstverlenend. Verder kun je zelfstandig werken en gaat het werken in teamverband je ook goed af. Je hebt HBO werk- en denkniveau en een paar jaar werkervaring met financiële administratie’s. Een afgeronde financieel-administratieve opleiding is een pre.

OMSCHRIJVING BEDRIJF

Frankly Amsterdam is een Amsterdams label dat opereert in de high end interieur branche. Onze textiele producten, gemaakt van natuurlijke materialen geproduceerd in Europa, worden wereldwijd verkocht door interieurzaken en interieurarchitecten.

Samen met de 2 andere creatieve bedrijven van dezelfde eigenaren, zijn we per 1 december 2020 verhuisd naar een prachtig nieuwe studio aan de Oostelijke Eilanden in Amsterdam. We zoeken een Financieel Manager die voor deze 3 bedrijven de financiële organisatie kan voeren.

WAT BIEDEN WIJ

In ons hechte, jonge team krijg je alle facetten van een onderneming mee. Ons bedrijf groeit hard en dat vraagt van iedereen een level van gretigheid en toewijding. We werken nauw samen, hebben lol, dagen elkaar uit en vieren de successen. Iedereen krijgt de mogelijkheid om, naast het inzetten en uitdiepen van persoonlijke capaciteiten, ook te onderzoeken waar je in door zou willen ontwikkelen.

  • Biologische lunch iedere dag vers gekookt in eigen keuken
  • Veel diners & borrels
  • Reiskostenvergoeding
  • Telefoon van de zaak
  •  Bedrijfscoach die team trainingen en persoonlijke trajecten begeleid

De functie is voor minimaal 32 uur in de week en is per direct beschikbaar. Het salaris wordt bepaald aan de hand van ervaring en leeftijd. Wij ontvangen graag je CV per e-mail: femke@frankly.amsterdam.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Amsterdam, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, > 10 jaar, Dienstverlening algemeen, Financiele Administratie, Randstad, Financieel Manager, Noord-Holland, Financieel Medewerker, Zakelijke dienstverlening