Financieel Adviseur

Financieel Adviseur
Zaandam

De functie
Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar twee nieuwe collega’s, namelijk een Financieel Adviseur (1 fte) van het domein Stedelijke Ontwikkeling en een Financieel Adviseur van het domein Maatschappelijke Ontwikkeling (0,6 fte). Onder het domein Stedelijke Ontwikkeling vallen de sectoren die onder andere verantwoordelijk zijn voor de duurzaamheidsvraagstukken, afval(verwerking) en veel projectmatige werkzaamheden aan de stedelijke (vernieuwings)projecten. Onder het domein Maatschappelijke Ontwikkeling vallen de sectoren die onder andere verantwoordelijk zijn voor de Wmo, onderwijs- en armoedebeleid.

Jij bent hét aanspreekpunt c.q. sparringpartner voor de budgethouders en adviseert de lijn over de budgetten om daarmee gemeentelijke doelstellingen te realiseren. Je draagt in teamverband bij aan het opstellen van de planning-en-control documenten. Je bent scherp in het analyseren van de financiële gegevens en overige relevante informatie. Daarnaast adviseer je budgethouders over financiële verslagleggingsvoorschriften. Jij bent dé verbindende schakel bij de planning-en-control documenten voor de organisatieonderdelen die je ondersteunt.

Je vindt het leuk om:

  • Te excelleren in financiële vakkennis, over de impact hiervan te adviseren op de budgetten en investeringen van de jou toebedeelde sectoren.
  • Kaders te vertalen naar administratieve inrichting en uitvoering/werking.
  • Een aantal balans- en /of exploitatieonderdelen (reserves, voorzieningen, kostenverdeling, indexatie, tarieven, etc.) te beheren.
  • Gevraagd en ongevraagd te adviseren over de werking van de ondersteunende processen en de inrichting van het rekeningschema, zodat de budgethouder zelfstandig kan sturen op de realisatie van de begroting. Je bent een goede sparringpartner voor de budgethouder en kent de business achter de cijfers.


Jouw profiel
Complexe financiële- en administratieve werkprocessen pak jij graag met beide handen aan. Je bent een planner en organisator, die zorgt dat mensen in de organisatie weten wat van ze verwacht wordt. Je kan goed omgaan met druk, maar kan ook druk uitoefenen wanneer de situatie daarom vraagt. Jij bent deskundig en vanzelfsprekend blijf jij proactief op de hoogte van actuele ontwikkelingen binnen het vakgebied en stelt jezelf op als eigenaar van jouw portefeuille. Als geen ander houd jij van structuur en stuur je op resultaat.

Daarnaast breng jij het volgende mee:

  • Je beschikt over minimaal een afgeronde hbo-opleiding in een financieel-economische richting. Bij voorkeur aangevuld met relevante vakopleiding / trainingen.
  • Het is een pre als je beschikt over minimaal enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie bij een overheidsinstantie.
  • Het is een pre als je hebt kennis van de richtlijnen zoals opgenomen in het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV).
  • Je bent communicatief zeer sterk, staat stevig in je schoenen. Je bent goed in staat om een gesprek te voeren met overtuigingskracht en de lijn te adviseren over de budgetten.
  • Je hebt en behoudt een vernieuwende en frisse blik en je weet deze constructief in te zetten.
  • Verder heb je goed zicht op jezelf, weet je jouw talenten goed in te zetten en vind je het ook leuk om jezelf te blijven ontwikkelen.


Ben jij een starter en heb jij nog niet de gevraagde ervaring? Geen probleem! Wij bieden jou de kans om het vak te leren door goede begeleiding van de collega’s en eventuele scholingsmogelijkheden.

Het aanbod
Gemeente Zaanstad is een fijne werkgever. Je gaat werken met gedreven, enthousiaste collega’s, je hebt inhoudelijk zeer uitdagende en verantwoordelijke werkzaamheden én een geweldige werkplek. Verder bieden wij:

  • Een baan voor 32 tot 36 / 24 uur per week (1 fte domein Stedelijke Ontwikkeling of 0,6 fte domein Maatschappelijke Ontwikkeling).
  • Een salaris tussen de € 3.561,- en € 5.024,- bruto per maand (schaal 11 o.b.v. 36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van je kennis en ervaring, inschaling in aanloopschaal is mogelijk.
  • Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris dat je kunt besteden aan extra vakantiedagen, opleidingen, een fiets of extra salaris.
  • Flexibele werktijden, goede werk-privébalans, de mogelijkheid om thuis te werken, doorgroeimogelijkheden en een unieke, goed bereikbare werkplek.
  • Op basis van fiscale uitruil van werkelijke reisdagen komen wij je tegemoet in de reiskosten.


Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk het overzicht op: www.werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden.

De organisatie
De gemeente Zaanstad is er voor de Zaankanters. Voor de inwoners, de ondernemers en de bezoekers van onze stad. Ons doel is om de kwaliteit van leven in Zaanstad optimaal te maken. Daar hebben we jouw expertise en denkkracht bij nodig! Bij de gemeente Zaanstad werk je in een dynamische, professionele organisatie met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Jij levert met jouw werk dus een belangrijke bijdrage aan onze maatschappij!

De afdeling Financiën
Bij afdeling Financiën werken ruim 30 collega’s, deze zijn verdeeld in drie teams. Financiële transacties, financieel specialisten en de financieel adviseurs. Het team van financieel adviseurs bestaat uit 8 personen. De financieel adviseurs hebben een grote passie voor het vak, werken prettig met elkaar samen en zijn sparringpartner voor elkaar. De afdeling voorziet de organisatie van betrouwbare en actuele financiële (management) informatie, ter ondersteuning bij de besluitvorming. Er wordt veel samengewerkt binnen de afdeling en met andere afdelingen (zoals afdeling Personeel, Business Control en Strategie).

De procedure
Zie jij jezelf al werken als Financieel Adviseur bij Zaanstad? Wij zien jouw reactie heel graag tegemoet! Solliciteren kan via het sollicitatieformulier.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Marion van Tilborg (Afdelingshoofd Financiën) op 075 655 2191. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Bel of app dan met Róbin Kramer (Corporate Recruiter) via 06-46275924. Kijk ook op werkenbij.zaanstad.nl/over-zaanstad/waarom-werken-voor-zaanstad voor meer informatie over onze organisatie.

De vacature wordt gedurende de zomerperiode opengesteld. Binnen 5 werkdagen na ontvangst van jouw reactie ontvang je een reactie terug van ons of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Met deze vacature willen wij graag zelf onze nieuwe collega werven. Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Financiele Administratie, Financieel Adviseur, Noord-Holland, Overheid