Projectspecialist

Voor jou is werken aan de energietransitie straks dagelijkse kost. Onze meest uitdagende grote en kleinere nieuwbouw- en onderhoudsprojecten en- activiteiten zijn jouw domein als projectspecialist. Een dynamische, technische omgeving, waarin jij de administratie van die projecten piekfijn op orde houdt. Daarmee zorg je ervoor dat we altijd het overzicht houden en kunnen bijsturen waar nodig. Van de opstartfase tot en met de realisatie. En daarna? Dan detacheren we je gewoon naar een volgend boeiend project binnen Alliander. Jouw werkomgeving is dus nooit saai.

Jouw energie

Jouw aanpak, jouw oog voor mogelijkheden om kosten te beheersen en jouw accuraatheid neem je elke projectperiode mee. Wat wel steeds verandert zijn de projecten zelf. Jij bent verantwoordelijk voor de tijdige, volledige en juiste administratie van alle relevante projectinformatie waaronder tijd en geld. En dat niet alleen, je coacht en begeleidt een team van ongeveer 15 projectadministrateurs en bent hun belangrijkste aanspreekpunt. Zie je zelf een probleem of kan er iets beter? Dan wacht je niet af, maar kom je met concrete verbetervoorstellen. De sfeer is open, veilig en professioneel. Jouw verbeterinitiatieven voor een steeds effectievere en efficiëntere bedrijfsvoering juichen we toe!

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • je werkt als senior projectadministrateur mee aan de grote en complexe projecten van Alliander;
 • binnen het projectteam afstemmen, monitoren en inzicht geven over de financiële stand van zaken van het project;
 • leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling van het businessplan en de strategie van het organisatieonderdeel;
 • coachen en ontwikkelen van medewerkers;
 • fungeren als aanspreekpunt in complexe situaties en uitdagingen vanuit de teamleden;
 • begeleiden van interne en externe controles en (project)audits;
 • vertalen van issues in systemen, procedures en werkwijzen naar concrete verbetervoorstellen;

Jouw werkgever

Wij zijn Alliander, een groep waarin verschillende bedrijven actief zijn waaronder Liander, Qirion en Kenter. Voor miljoenen Nederlanders ontwikkelen én beheren we het energienet. Dat is hard werken, zeker nu de energietransitie in volle gang is. We zijn dan ook blij dat we kunnen rekenen op de kennis en kunde van onze 7.000 vakmensen. Met elkaar bedenken en realiseren we technisch slimme oplossingen die het energienet klaarmaken voor de toekomst.

Voor deze functie kom je te werken binnen de Vakgroep Projectadministratie Alliander Finance. Vanuit deze centrale Vakgroep detacheren wij onze projectadministrateurs naar de diverse realisatieketens binnen Alliander, zoals de HS-keten Qirion of de keten GVRN. Hierdoor zit je dus altijd heel dicht op de praktijk, op de uitvoering en ‘het echte werk’. Je werkt in projectteams en/of regioteams waarbij de omvang varieert van kleine onderhoud-klussen tot zeer omvangrijke nieuw- en verbouwprojecten of Net-programma’s. Denk hierbij aan het aansluiten van wind- en zonneparken, het uitbreiden van bestaande infrastructuur op hoogspanningsstations of grootschalige vervangingsopgaven in de bestaande installaties. Kortom, een gevarieerd en zeer uitdagend werkpakket.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Jij hebt de energie, wij bieden je de ruimte. Ruimte om het beste uit jezelf te halen, daar worden we immers allemaal beter van. Jij, Alliander en vooral onze klanten. En er is meer. Voor deze vacature kan je rekenen op (o.b.v. een 38-urige werkweek):

 • een brutomaandsalaris tot € 5.027 (schaal 9).
 • de mogelijkheid voor het aanschaffen van extra vrije dagen of ouderschapsverlof.
 • ruime mogelijkheden voor opleidingen en trainingen.

Bij Alliander is het er allemaal en we hebben het op een rij gezet op www.werkenbijalliander.com/jouw-arbeidsvoorwaarden.

Jouw achtergrond

Met jouw energie blink je uit als projectspecialist. Je bent de ideale gesprekspartner voor de projectmanagers, projectadministrateurs en stakeholders binnen Finance en de organisatieonderdelen. En je hebt niet alleen goede inzichten en ideeën, je bent ook een echte verbinder en vindt het leuk om draagvlak en inzicht te creëren. Je beschikt over plannings- en organisatievermogen en je hebt het vermogen om jouw eigen team te coachen en motiveren. Ook ben je de persoon met:

 • hbo-werk- en -denkniveau.
 • ervaring in een soortgelijke functie in een complexe, dynamische omgeving.
 • ervaring met SAP en MS Office (Word, Excel en Outlook).
 • ervaring met begrotingen en planningen.
 • ervaring met projectmatig werken (bijvoorbeeld IPMA, Prince2, Agile, Lean).
 • ervaring met project control methodieken AACE, TCM en GPCBOK.

Jouw actie

We hebben ruimte voor jouw energie! Solliciteer op deze vacature en doe dit sowieso voor 15 juli 2021.

Meer informatie over de vacature? Schakel met Erna Eggink-Marsman, Manager Financial Service Center via +31 (6) 18973554 of erna.eggink-marsman@alliander.com. Meer informatie over de selectieprocedure? Contact Astrid van Dijk via +31 (6) 28064791 of astrid.van.dijk@alliander.com.

Goed van start gaan

Wij screenen alle sollicitanten vanuit goed werkgeverschap. Zo weten we zeker dat we op alle fronten een match zijn en een langdurige werkperiode tegemoet kunnen gaan. Want een goed begin is het halve werk, toch? Hoe zo’n screening er precies uitziet, kan variëren per vacature. Om je er een duidelijk beeld bij te geven, verwijs ik je graag naar https://werkenbij.alliander.com/arbeidsvoorwaarden/informatie-screening/. Hier kan je er alles over lezen.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO, 5-10 jaar, Consultancy, Energie, Gelderland, Project Controller