Senior Adviseur Verbijzonderde Interne Controle (1,0 fte)

Ben jij op zoek naar een functie waarin jij het college van Gedeputeerde Staten en onze directie en organisatie adviseert op het gebied van rechtmatig financieel handelen en het verder optimaliseren van de bedrijfsvoeringsprocessen? Ben jij bovendien specialist op het gebied van verbijzonderde interne controles met een sterkte focus op financiële rechtmatigheid? Lees dan verder!

Waar kom je te werken?

Je maakt deel uit van de eenheid Financiën binnen de afdeling Concernzaken. De eenheid Financiën is o.a. verantwoordelijk voor:

 • De planning en control cyclus: de P&C-cyclus. Deze cyclus geeft inzicht wat we doen en nog moeten doen. Wat we bereikt hebben en nog willen bereiken. Wat het gekost heeft wat het nog gaat kosten. De eenheid Financiën maakt de begroting, jaarstukken de perspectief- en zomernota;
 • De financiële kaderstelling en advisering;
 • Het financieel toezicht op gemeenten en gemeenschappelijke regelingen;
 • Advisering over fiscale onderwerpen, risicomanagement en de verbijzonderde interne controle;
 • De financiële administratie van Flevoland.

Jouw toekomstige baan?

Als Senior Adviseur Verbijzonderde Interne Controle (VIC) ben jij de regisseur van de verbijzonderde interne controles binnen provincie Flevoland. De VIC heeft een sterkte nadruk op financiële rechtmatigheid en getrouwheid maar dient ook ter optimalisatie van de bedrijfsvoering. In de rol van de senior adviseur VIC verstrek je het college zekerheid over de rechtmatigheid van de jaarrekening.

Je inventariseert samen met jouw collega's de risico's en beheersmaatregelen in de bedrijfsprocessen en je bent verantwoordelijk voor een passende controleaanpak op de geïdentificeerde risico's. Deze risico-inventarisatie en controleaanpak vertaal je jaarlijks in het Interne Controlplan voor het college. De controles voer je samen met naaste collega's uit en/of voert daar een review op uit. Op grond van deze werkzaamheden kom je tot een onafhankelijk en objectief oordeel. Dit oordeel rapporteer je aan directie en college van Gedeputeerde Staten.

Naast de genoemde controlerende taken ben je ook verantwoordelijk het actueel houden van de financiële kaders van Flevoland.

Wat breng je mee

Je hebt geruime audit ervaring en/of ervaring als (senior) adviseur binnen het (openbaar) bestuur op het gebied van verbijzonderde interne controles en/of bedrijfsvoering. Ook heb jij een stevige persoonlijkheid, kun je meebewegen als het nodig is en wil je vooral als objectief en onafhankelijk adviseur voor onze organisatie werken. Daarnaast heb je onderstaand profiel:

 • HBO/WO werk- en denkniveau (met een afgeronde opleiding richting Accountancy of direct vergelijkbaar);
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke (rapportage) vaardigheden;
 • Je kunt met deadlines werken, je bent eigenaar van jouw vakgebied en je kunt onze directie en bestuur goed adviseren met rapportages en presentaties wat betreft verbijzonderde interne controle en bedrijfsvoering.

Wat bieden wij jou

 • Een salaris van minimaal € 3.996,22 en maximaal € 5.708,87 (schaal 12) bruto per maand bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring en opleiding;
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van circa 22% boven op je maandelijkse salaris, de mogelijkheid om extra vakantiedagen bij te kopen, een goede pensioenregeling, een laptop van de zaak en een NS Business Card;
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000;
 • Een dienstverband voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en een volledig ingerichte en ergonomische thuiswerkplek.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten graag inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan vóór 26 juli a.s. via de "Solliciteer" button. Graag ontvangen wij een motivatiebrief van je met daarin jouw ervaring als (senior) adviseur met interne controle(s), bedrijfsvoering en binnen het (openbaar) bestuur. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Jos Boomsma, adviseur recruitment, 0320-265316.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Fulltime, Accountant, Bepaalde tijd, HBO, 3-5 jaar, Betalingen, Overheid