Inkoopadviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

(Sluitingsdatum: 28-06-2021 om 09:00 uur) Als inkoopadviseur initieer en begeleid je diverse (Europese) aanbestedingstrajecten op alle gemeentelijke disciplines.
Bedrijfsomschrijving

Matchd bemiddelt voor tijdelijke en vaste vacatures, voornamelijk binnen de overheid. Wij werken samen met Freelancers, ZZP’ers, detacheringsbureaus en sollicitanten die open staan voor een tijdelijk loondienstverband met flexibele uren. Je krijgt van ons altijd een terugkoppeling. Na de sluitingsdatum beoordelen wij elke sollicitatie en geven een terugkoppeling. Heb je geen terugkoppeling ontvangen? Laat het ons direct weten, dan is er écht iets misgegaan en zullen we er alles aan doen om dit te herstellen.


Functieomschrijving

 

Startdatum: 19-07-2021
Einddatum: 26-11-2021
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 28-32
Sluitingsdatum: 28-06-2021 om 09:00 uur

 

De gemeente Nijkerk is vanwege vervanging zwangerschapsverlof op zoek naar een Inkoopadviseur. 

Opdracht
Als inkoopadviseur initieer en begeleid je diverse (Europese) aanbestedingstrajecten op alle gemeentelijke disciplines. Binnen verschillende aanbestedingsteams vervul jij de rol van adviseur waarbij een sterke onderlinge afstemming noodzakelijk is.

 • Je coördineert en bewaakt aanbestedingsprocessen en -procedures.
 • Je adviseert bij de ontwikkeling van selectie- en gunningcriteria en de beoordeling van inschrijvingen op basis van deze vastgestelde criteria, tot en met het opstellen van contracten en onderhouden van de relaties.
 • Je hebt een adviserende rol richting het management en draagt bij aan contractbesprekingen met interne opdrachtgevers en externe leveranciers.
 • Je komt met initiatieven voor de verdere professionalisering van de inkoopfunctie waaronder ook contractmanagement en denkt mee in de verdere uitwerking van het inkoopjaarplan.

Organisatie
Inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en gemeente: samen zijn we Nijkerk, een dynamische gemeente met 43.000 inwoners. Als gemeentelijke organisatie faciliteren we initiatieven van de samenleving en zoeken de samenwerking. Onze organisatie bestaat uit slagvaardige teams die plaats en tijd onafhankelijk werken. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Team Kwaliteit Dienstverlening is bij de gemeente Nijkerk het team wat zich organisatiebreed bezig houdt met de interne en externe dienstverlening, een onderdeel daarvan is Inkoop, bestaande uit de inkoopcoördinator en de inkoopadviseur.

Het professionaliseren van de inkoopfunctie is omvangrijk en belangrijk. De gemeente Nijkerk heeft zich sinds 1 januari 2017 aangesloten bij de Inkoopsamenwerking Noord Veluwe (ISNV). Dit om zowel inkoopkracht, inkoopkennis en inkoopcapaciteit te versterken. Deelname aan de ISNV moet nog nader zijn vorm krijgen. Eerste prioriteit zal het professionaliseren van de organisatie zijn, het stevig neer zetten van het inkoopbeleid en het meenemen van de organisatie in het realiseren van de inkoopdoelen.

Extra informatie

 • Optie tot verlenging: mogelijk, maar nog niet bekend.


Functie-eisen

 

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau;
 • Werkervaring als inkoopadviseur binnen de (semi)overheid;
 • Kennis van de Aanbestedingswet;
 • Minimaal 1 jaar werkervaring binnen de (gemeentelijke) overheid;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als inkoopadviseur;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met inkoop binnen de (gemeentelijke) overheid;
 • In het bezit van NEVI1 of NEVI2.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Parttime, Detachering, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, Private Equity, Gelderland, Overheid, Inkoop Manager