Financieel Beleidsmedewerker

Samen het verschil maken in Capelle, welke talenten zet jij in?

Wij zoeken voor de afdeling Financiën een:

Financieel Beleidsmedewerker
32-36 uur per week

In de gemeente Capelle aan den IJssel wonen en werken ruim 67.000 Capellenaren. Een uitdagende ambitie staat centraal, wij weten dat de technologische en maatschappelijke ontwikkelingen snel gaan. De ontwikkelingen zijn van grote invloed in en op het samenleven in onze stad. Zorgen voor een duurzame ontwikkeling van de stad vinden we belangrijk. Net zoals onze maatschappelijke taak zó vormgeven dat iedere Capellenaar mee kan doen. Wij anticiperen op wat er op ons afkomt.

Hoe doen wij dat?
Met lef en daadkracht onderscheiden wij ons en ideeën en initiatieven moedigen wij aan:

  • De bereikbaarheid voor alle Capellenaren is optimaal.
  • Vakmanschap en blijven ontwikkelen kenmerken ons.
  • De basis is op orde en innovatie staat voorop.
  • Samenwerken is vanzelfsprekend.


Dit alles vraagt een transparante, integere en duurzame organisatie.

Houd jij van een dynamische werkomgeving, vind je het leuk om interne en externe contacten aan te boren en te onderhouden? Dan ben jij de medewerker die wij zoeken!

Wie zijn wij?
De afdeling Financiën is het financiële hart en geweten van de gehele organisatie en het bestuur. De afdeling bestaat uit een (kleine) staf en drie units: Administratie, Beleid & Advies en Belastingen. De afdeling is verantwoordelijk voor het financiële beleid, de administraties en de gemeentelijke belastingen. De medewerkers van de afdeling voeren de financiële administratie, bewaken geldstromen, innen belastingen en trekken geldleningen aan. Daarnaast verricht de afdeling de werkzaamheden met betrekking tot de p&c-cyclus van de gemeente Capelle aan den IJssel en de Gemeenschappelijke Regeling IJsselgemeenten. De staf verzorgt het secretariaat van de afdeling, bewaakt de kwaliteit van de (financiële) administraties en processen, zorgt voor de subsidiewerving, de fiscale advisering en is verantwoordelijk voor de rechtmatigheidsverantwoording.

De Financieel Beleidsmedewerker maakt deel uit van de unit Beleid en Advies. Bij deze unit verzorgen we het financieel advies voor de afdelingen van de gemeente Capelle aan den IJssel en de GR IJsselgemeenten, de planning- en controldocumenten en zijn we de specialist op diverse deelterreinen zoals Fiscaliteit, BBV (besluit, begroting en verantwoording), Algemene Uitkering, Verbonden Partijen en SISA. Ons team bestaat uit 13 medewerkers.

Wie ben jij?
Jij bent een Financieel Beleidsmedewerker met een kritische financiële blik en een frisse en heldere manier van communiceren. Je bent, met je collega’s, verantwoordelijk voor de totstandkoming van de producten van de planning- & controlcyclus. In ieder geval ben je de trekker van het jaarverslag en de begroting en ondersteun je bij de voorjaars- en najaarsnota. Daarnaast ben je, samen met een collega, de specialist op het gebied van de Algemene Uitkering. Tot slot ben je verantwoordelijk voor de totstandkoming van diverse financiële beleidsstukken, zoals de financiële verordening en de nota verbonden partijen.

Je bent een doortastende en enthousiaste collega met humor en relativeringsvermogen. Je doorgrondt complexe (financiële) vraagstukken en weet hierover aansprekend te adviseren. Je kunt zelfstandig werken maar vindt het ook fijn om samen te werken. Je hebt kennis van en ervaring met de digitalisering van de p&c-cyclus, bij voorkeur met Pepperflow. Je hebt een financiële opleiding op tenminste hbo-niveau met ruime aanvullende kennis zoals het Besluit begroting en verantwoording provincies en gemeenten (BBV) en gemeentefinanciën.

Je bent een vaardig schrijver die de boodschap aan de lezer weet over te brengen en je bent een evenwichtig persoon die bereid is om uitleg te geven en weet je collega’s te inspireren.

Wat hebben we te bieden?
We bieden je een verantwoordelijke en afwisselende functie in een jong en gezellig team, waarin hard wordt gewerkt. We hebben een gezonde dosis humor en we zijn trots op wat we doen. Je adviseert Afdelings- en Unithoofden en je neemt deel aan organisatie brede projecten.
Onze arbeidsvoorwaarden zijn prima. Behalve een goed salaris (schaal 11, max. € 5.169, -) hebben we bijvoorbeeld flexibele werktijden, mogelijkheid tot thuiswerken en een Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris) met de mogelijkheid vrije dagen te kopen en te verkopen. Ook hebben we de mogelijkheid om adv op te bouwen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het volgen van een opleiding. We werken vanuit een modern kantoor met flexibele werkplekken in het centrum van de stad. Er is gratis parkeergelegenheid en de bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend. In deze bijzondere periode wordt er zoveel mogelijk vanuit huis gewerkt, met aandacht voor inhoud, samenwerking en sociale binding tussen collega’s. De faciliteiten voor thuiswerken zijn uitstekend.

Praktische informatie:
Wil je meer informatie over het werken bij de Gemeente Capelle aan den IJssel? Bekijk dan onze website www.capelleaandenijssel.nl.

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Alexander van Dijk, Unithoofd Beleid & Advies, op telefoonnummer 06-15122721.

Heb je nog verder vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met HR-Medewerkers Vera, Annette of Keltoum, op telefoonnummer (010) 284 8303.

  • De 1e gesprekken vinden plaats op woensdag 7 juli 2021.
  • De 2e gesprekken vinden plaats op dinsdag 13 juli 2021.
  • Het arbeidsvoorwaardengesprek is gepland op woensdag 14 juli 2021.


Sollicitatie
Solliciteren kan alleen via het sollicitatieformulier. Jouw cv en motivatie ontvangen we graag vóór woensdag 30 juni 2021. Richt je sollicitatie aan Senior HR-adviseur Korstiaan Hoogvliet.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Controlling, Zuid-Holland, Financial Controller, Financieel Adviseur, Overheid