Adviseur AO/IC

Ben jij een gedreven register accountant die graag aan de andere kant van de tafel wil werken? Krijg jij energie van het uitbouwen en implementeren van onze interne beheersing van de (financiële en verslaggevings-) processen? Dan is dit dé vacature voor jou!

Jouw belangrijkste uitdaging bij Dunea

Als adviseur AO/IC (Administratieve Organisatie en Interne Controle) bouw je verder op de basis die de afgelopen jaren is neergezet. Dunea is groot genoeg om complex te zijn en voldoende uitdaging te kunnen bieden en tegelijkertijd klein genoeg om zelf impact te kunnen maken. Dankzij jouw bijdrage zijn de financiële processen en de daarbij behorende proces controls zodanig ingericht om de financiële en verslaggevingsrisico’s in voldoende mate te beheersen.

Je hebt als adviseur AO/IC een aantal focusgebieden:

  • Samen met jouw collega (medewerker AO/IC) zet je het subsidieloket op en implementeert deze. Het doel is een centraal punt voor kennis en verantwoording rondom subsidies op te zetten, zodat uniformiteit in uitvoering en verantwoording ervoor zorgt dat aan subsidievoorwaarden voldaan wordt.
  • Integrated reporting jaarverslag: samen met collega’s van strategie en business control zorg je voor het opzetten en meetbaar maken van goede (niet-financiële) kpi’s die toetsbaar zijn door onze externe accountant. Het gaat hierbij vooral om het meedenken in de kwaliteit van de verantwoording van de kpi’s in ons jaarverslag.
  • Je begeleidt het proces rondom de jaarlijkse accountantscontrole, samen met jouw collega (financial accountant), en je begeleidt subsidiecontroles. Jullie zijn samen het eerste aanspreekpunt voor de externe accountant en voor de toetsing van de kwaliteit van de specificaties voorafgaand aan de accountantscontrole.
  • Je houdt je bezig met het monitoren en continu verbeteren van de Risico Control Matrix (RCM) met daarin de focus op de 4-maandelijkse management assessment, de effectiviteit van de proces controls en de borging en beheersing hiervan binnen de financiële processen. Het general IT controls framework wordt momenteel opgezet en geïmplementeerd als onderdeel van het RCM. Met als doel te zorgen voor bewustwording, toepassing en compliance met de gestelde normen en wet en regelgeving (bijv. de aanbestedingswet).
  • Je geeft advies over de inrichting van de AO/IC en financiële administratie bij Dunea Warmte en Koude, onze nieuwe dochteronderneming. Hierin werk je samen met financial control, financieel beheer (beide onderdeel van Finance & Control, waar jij ook deel van uitmaakt) en onze ICT-afdeling.

Het team en jouw directe collega’s

Binnen jouw team F&C werk je in het cluster AO/IC met 3 andere collega’s (financial accountant, expert projectbeheersing en medewerker AO/IC). Dit is een relatief nieuw vormgegeven cluster en samen maken jullie de professionaliseringsslag die we nodig hebben. Samenwerking, pro-activiteit en verbinding zijn belangrijk binnen het cluster. We maken gebruik van elkaars krachten, ondersteunen, coachen en vertrouwen elkaar.

Uren : 32-40 uur per week

Standplaats: Zoetermeer 

Wat vragen we van jou?

Je bent een proactieve, resultaatgerichte adviseur AO/IC. Je bent gericht op samenwerken en verbinden. Je bent analytisch sterk, onafhankelijk, kritisch en bezit de nodige overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. Je hebt goede adviesvaardigheden, kunt complexe materie eenvoudig uitleggen en zo draagvlak creëren. Voldoe je daarnaast aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie op deze vacature!

  • Je bent afgestudeerd als Register Accountant;
  • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, o.a. met audits, opgedaan bij een groot accountantskantoor of een internal audit/control afdeling;
  • Je hebt affiniteit met IT-beheersing en wilt hier meer over te leren.

Jij verdient

  • Een salaris van minimaal € 4.370,- en maximaal € 6.241,- per maand op fulltime basis. Dit is opgebouwd uit bruto salaris van minimaal € 3.549, en maximaal € 5.069,- (schaal 11) en het Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget van minimaal € 821,- en maximaal € 1.172,- (dit is 23,13% op je maandsalaris, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
  • Naast de 25 vakantiedagen krijg je bij ons 52 uur inzetbaarheidsbudget (op fulltime basis, om in te zetten als vrije tijd, om te verkopen of om te sparen) en de mogelijkheid om nog eens 30 extra vakantiedagen bij te kopen;
  • En centraal gelegen modern kantoor in Zoetermeer met openingstijden van 7 uur tot 19 uur met goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en ruime parkeergelegenheid. Ons kantoor grenst direct aan station Zoetermeer en aan de A12;
  • Een iPhone;
  • Een fit & vitaal ruimte; een ruimte om te ontspannen en zowel mentaal als fysiek in beweging te zijn, waar onze vitaliteitscoaches tot je beschikking staan;
  • De tijd en middelen om je te ontwikkelen op zowel persoonlijk vlak;
  • Een goede pensioenregeling via ABP-middelloon, met keuzepensioen, arbeidsongeschiktheidspensioen en nabestaandenpensioen;
  • Diverse vergoedingen (zoals tegemoetkoming in sportabonnement en reiskostenvergoeding);
  • Een contract voor 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Kijk voor een uitgebreide omschrijving van onze arbeidsvoorwaarden op: https://www.dunea.nl/over-dunea/werken-bij/dunea-als-werkgever/arbeidsvoorwaarden

Voel je de energie?

Enthousiast geworden bij het lezen van deze vacature? Wij kijken uit naar jouw sollicitatie! Laat je cv bij ons achter via de ''Solliciteer'' button!

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Kim Fleurkens (Domeinmanager Financiën en Control) via k.fleurkens@dunea.nl of 06-20170132. Voor meer informatie over deze vacature of de procedure kun je contact opnemen met Matthijs van der Linden, Corporate Recruiter, via telefoonnummer 06-57078811 of e-mail m.linden@dunea.nl.

NB. Deze contactgegevens zijn bedoeld voor vragen van mogelijke sollicitanten. We verzoeken je deze gegevens niet te gebruiken voor commerciële doeleinden.

Ons selectieproces voor deze vacature bestaat uit twee selectiegesprekken (met onder andere een collega uit het team en jouw directe manager). Het aanvragen van een VOG maakt deel uit van de selectieprocedure.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Energie, Zuid-Holland, Salaris Administratie, Financieel Adviseur