Hoofd Financiële Administratie Ziekenhuis

Hoofd Financiële Administratie

Voor de eenheid Financiën & Informatievoorziening (F&I) van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein zoeken we een collega met een uitstekend gevoel voor cijfers en een scherp analytisch denkvermogen, die op coachende wijze leiding weet te geven en verbindingen in het huis weet te leggen. Een stevige persoonlijkheid, iemand die stelling kan en durft te nemen. Belangrijk is dat de nieuwe collega de ingezette lijn verder doorzet en de afdeling Financiële Administratie naar een hoger niveau brengt. Ben je een ervaren vakinhoudelijk expert met een duidelijke visie op financiën in de zorg, dan nodigen we je van harte uit om te reageren op de functie van Hoofd Financiële Administratie.

Wat ga je doen?

Het ziekenhuis staat voor een grote uitdaging. Het St. Antonius heeft zich gepositioneerd als een van de voorlopers in de zorgtransformatie. Denk hierbij aan het herinrichten van de zorgketens met programma’s als “Juiste zorg op de juiste plek (met de juiste kosten)” en het sturen op waarde. In deze processen speelt de eenheid F&I en specifiek de afdeling Financiële Administratie (FA) een belangrijke rol.

Daarnaast zal de eenheid blijvend moeten voldoen aan de eisen die de sterk veranderende omgeving stelt. Werkprocessen zullen verder geautomatiseerd en verbeterd moeten worden, gericht op een grotere efficiency en effectiviteit. De AO/IC-processen (control framework) worden continu bewaakt en waar mogelijk verder aangescherpt. De eenheid F&I (ca. 100 fte) biedt operationele ondersteuning aan de overige medewerkers van het ziekenhuis. 

Je geeft leiding aan de afdeling Financiële Administratie (FA) welke bestaat uit de afdelingen Grootboek en Crediteurenadministratie, bestaande uit totaal 18 medewerkers en geeft functionele sturing aan de gehele financiële vastleggingsketen. Daarmee ben je verantwoordelijk voor de gehele financiële administratie binnen het ziekenhuis. De jaarrekening, financiële rapportage cyclus incl. fiscaliteit heb je onder controle en je levert de juiste input voor het management en bestuur. Je maakt een doorvertaling van het organisatiebeleid naar operationeel en tactisch beleid en implementeert deze. Je herkent en realiseert mogelijkheden tot verbetering en innovatie van de dienstverlening, analyseert vraagstukken, risico’s en knelpunten en brengt hierover advies uit. Samen met de Business Controller ben je o.a. voor de periodieke rapportage en belastingzaken. Je stuurt op processen, doorlooptijden en werkt aan optimalisaties van de gehele keten en bent de (inhoudelijk) sparringpartner voor de manager Finance. Je bent onderdeel van het MT F&I, samen met de manager Finance, hoofd Business Control en hoofd Zorgadministratie.

Jouw profiel

  • Afgeronde WO-opleiding op financieel gebied (RA is een pré)
  • Werkervaring als leidinggevende van een administratieve afdeling.
  • Ervaring met het opstellen van de jaarrekeningen, verslaglegging ervan en fiscaliteit (binnen de zorg is een pré).
  • Stevige persoonlijkheid en People manager: in staat om medewerkers te motiveren en in hun kracht te zetten, te sturen op gewenste ontwikkeling en te schakelen op diverse niveaus.
  • Zakelijk en transparant in handelen.
  • Communicatief sterk en goede advies vaardigheden, daarnaast ben je goed in staat tegenstellingen te overbruggen.

Wat bieden wij?

De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO-Ziekenhuizen. Salariëring vindt plaats volgens FWG xx (maximaal xxxx,- bruto) per maand op basis van een 36-urige werkweek, en is afhankelijk van ervaring en opleiding. Wij bieden, naast een aantrekkelijke werkomgeving, goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een 13e maand, flexibele arbeidstijden, individuele loopbaanbegeleiding en opleidingsmogelijkheden. 

Aangenaam!

Samen zorgen voor de kwaliteit van leven, daar staan onze ruim 6.000 betrokken medewerkers van het St. Antonius Ziekenhuis voor. Naast de beste patiëntenzorg staat innovatie en onderzoek centraal. We zijn niet voor niets een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen in Nederland. En dat stralen we ook graag uit door onze focus te leggen op continue verbetering van onze zorg. Denk aan de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker.

Wil je eerst meer informatie?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roy van der Gun (Teamhoofd a.i. ) bereikbaar via 06 31536160 (niet aanwezig op woensdag) en vertelt je graag meer.

Sollicitatie

We ontvangen jouw sollicitatie graag voor 16 juni via de 'Solliciteer' button.

We hebben sollicitatiegesprekken staan voor maandag 21 juni tussen 8.30 – 11 uur en woensdag 23 juni tussen 13.30 en 16.00 uur. Hier graag alvast rekening mee houden.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Utrecht, Financiele Administratie, Gezondheidszorg/Welzijn