Adviseur Bedrijfsvoering en Financiën

Wij zijn per 1 september 2021 op zoek naar een:

Adviseur Bedrijfsvoering en Financiën

0,8 - 1 fte

Waar zijn we naar op zoek?

Ben jij de strategische gesprekspartner voor toezichthouders en schoolbesturen met betrekking tot financiële en bedrijfskundige vraagstukken?

We zijn op zoek naar een ervaren en krachtige professional. Iemand met overtuigingskracht, die graag samenwerkt en een eigen mening heeft. En die mening is verrassend, vernieuwend en gedurfd. Herken jij je hierin? Lees dan snel verder.

Wat moet je weten over Verus?

Wij zijn trots op onze vereniging met 600 besturen en 4.000 scholen in alle onderwijssectoren. Vanuit het hart inspireert, begeleidt en ondersteunt  Verus bestuurders, toezichthouders, schoolleiders, leraren en ouders. Zo kunnen we samen de kwaliteit van het onderwijs en daarmee het welzijn van onze leerlingen en studenten verbeteren, als dienst aan onze samenleving. Verus behartigt de belangen van leden bij de politiek en staat leden bij in vraagstukken over onder meer juridische kwesties, governance, onderwijskwaliteit, levensbeschouwing en bedrijfsvoering.

Wat ga je doen?

Als adviseur Bedrijfsvoering en Financiën ondersteun je de leden van Verus binnen het onderwijsveld als het gaat om de bedrijfsvoering van hun school of scholengemeenschap. Door bijvoorbeeld het opstellen van financiële managementrapportages en risicoanalyses en het doen van onderzoek geef je hen adviezen en nieuwe inzichten.

Je gaat het bestaande relatienetwerk verder uitbreiden. Hiertoe krijg je ruimte jezelf verder te ontwikkelen en de verantwoordelijkheid ook anderen te helpen verder te groeien. Je werkt binnen het team Organisatieadvies waar ook de collega-adviseurs governance, cultuur & organisatie en planning & prognose deel vanuit maken, samen met 11 collega’s. Je legt verantwoording af aan de teamleider.

Hoe het is om bij Verus te werken?

Met ruim 90 collega’s werk je hybride; én in ons nieuw ingerichte kantoor in Woerden én thuis. Verus heeft een strategisch meerjarenplan opgesteld waaruit ambitie en ruimte voor ontwikkeling blijkt. Jouw input wordt hierin verwacht en gewaardeerd. De sfeer is verbindend, inspirerend en met oog voor jou als mens. Werken bij Verus betekent dat je ruimte krijgt voor persoonlijke ontwikkeling en informele ontmoetingen.

Wie ben jij?

Je brengt voor deze functie de volgende kennis en vaardigheden mee:

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau in bedrijfseconomische richting
 • Op financieel gebied maakt niemand jou iets wijs, omdat je beschikt over ruime kennis van en ervaring met de planning en control cyclus, risicomanagement, het opstellen van begrotingen en (management)rapportages, het uitvoeren van analyses en het geven van advies.
 • Bij voorkeur heb je inhoudelijke kennis op het gebied van governance, cultuur en organisatie van schoolbesturen
 • Je bent analytisch sterk en komt snel en eenvoudig  met heldere en oplossingsgerichte adviezen
 • Je creëert kansen voor onze leden, je collega’s en jezelf en haalt plezier uit het netwerken
 • Je respecteert de katholieke en christelijke overtuiging van Verus en onze leden
 • Je vindt het leuk om de weg op te gaan om scholen in heel Nederland te bezoeken
 • Je vindt het geen probleem om zo af en toe ook ’s avonds bij leden werkzaamheden te verrichten

Wat mag jij van ons verwachten?

We hebben een eigen, marktconform, arbeidsvoorwaardenreglement, bestaande uit:.

 • Ruime mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen
 • Goed salaris, een reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering en veel vakantiedagen, waarvan een deel in de zomervakantie moet worden opgenomen
 • Deelname aan de pensioenregeling van Pensioenfonds Zorg en Welzijn
 • Laptop en smartphone in bruikleen, mogelijkheden om je thuiswerkplek goed in te richten
 • We beginnen met een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt verlengd met contract voor onbepaalde tijd
 • Het salaris ligt, afhankelijk van ervaring en opleiding tussen de € 3.430,00 en € 5.867,00 bruto fulltime per maand, exclusief vakantietoeslag en eindejaarsuitkering

Solliciteren?

Enthousiast geworden? Stuur dan je motivatie en CV voor vrijdag 25 juni naar de afdeling P&O, peno@verus.nl. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op dinsdag 29 juni en eventueel op dinsdag 6 juli.

Voor informatie kun je contact opnemen met de teamleider van de afdeling Peter Sels, psels@verus.nl of 06 42 25 08 57.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, 5-10 jaar, Dienstverlening algemeen, Controlling, Bedrijfsadviseur, Utrecht, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Randstad, Financieel Adviseur, Onderwijs/Training