Internal Auditor / Projectleider

Heb jij ruime ervaring binnen de accountancy? En ben je toe aan een vervolgstap richting een groot zorgconcern waar vernieuwing voorop staat? Zorggroep Alliade is voor de afdeling Concerncontrol op zoek naar een internal auditor / projectleider die een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ambities om de organisatie voortdurend te verbeteren.

Internal Auditor / Projectleider
Standplaats: Heerenveen

Waar ga je werken?
Zorggroep Alliade is een samenwerkingsverband van verschillende zorgorganisaties: Talant, Meriant, Reik, Wil, Zorgkompas, Baanplus en Support & Co en OuderenPsychiatrieFriesland. De vacature is bij de afdeling Concerncontrol.

De afdeling Concerncontrol maakt deel uit van de Concernstaf van Zorggroep Alliade. De Concernstaf heeft tot taak om de Raad van Bestuur en de directeuren van de dochters te ondersteunen en te faciliteren, zodat deze hun bestuurlijke verantwoordelijkheid waar kunnen maken. Je afdeling van 4 internal auditors, is gericht op het uitvoeren van onderzoek en het doen van voorstellen ter verbetering van processen. Om een optimale dienstverlening te bieden wordt er intensief samengewerkt met zorgcontrol, HR-control en diverse beleidsterreinen. Dit leidt tot een integrale aanpak.

Wat ga je doen?
Als internal auditor/projectleider ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van jouw team, de uit te voeren onderzoeken, de daaruit voortvloeiende verbetervoorstellen en waar mogelijk de implementatie daarvan. Naast de primaire internal auditfunctie kun je ook als projectleider betrokken zijn bij verbeterprocessen en lever je een bijdrage aan verantwoordingsprocessen zoals de jaarrekening en bijzondere verantwoordingen. Hierin sta je continue in verbinding met de concerncontrollers, directie(s), centrale administraties en de externe accountant. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor:

 • de coördinatie en uitlijning van het proces rond het opstellen van de verschillende jaarrekeningen van de BV’s en stichtingen;
 • het ontwikkelen van het tax control framework samen met de andere beleidsmedewerkers en externe adviseurs;
 • doorontwikkeling van de afdeling interne controle naar een afdeling die samen met de afdeling kwaliteit op basis van een integrale benadering zorg en administratieve processen doorlopend beoordeelt;
 • ontwikkelen van ken- en stuurgetallen en managementinformatie op financieel-economisch gebied;
 • coördineren van de activiteiten van het opgestelde activiteitenplan waarbij de integrale samenwerking ook wordt opgezocht buiten Concerncontrol;
 • totstandkoming van integrale, samenhangende rapportages aan de concerncontroller F&B en directie m.b.t. de beleidsterreinen financiën, zorg, personeel en bedrijfsvoering.

Wat vragen wij van jou?
Als internal auditor/Projectleider is het van belang dat je aantoonbare ruime kennis en ervaring hebt met controle van verantwoordingen, procesaudits en het realiseren van verbeteringen van processen alsmede en het onderkennen van fiscale kansen en risico’s. Je denkt in oplossingen en maakt makkelijk de verbinding op diverse niveaus, zowel in- als extern. Daarnaast ben je proactief bezig met de ontwikkelingen in de markt en heb je kennis en ervaring met het initiëren en realiseren van veranderingsprocessen in een dienstverlenende organisatie.

Overige functie-eisen:

 • Academisch werk- en denkniveau.
 • Afgeronde opleiding op wo-niveau bij voorkeur richting Accountancy en Controlling.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een auditfunctie bijvoorbeeld bij een accountantskantoor, maar toe aan de volgende stap om ook zelf actief bij te dragen aan de verbeteringsmogelijkheden.
 • Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde voor benoeming. Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.


Wat bieden wij jou?
Een vakinhoudelijke zeer uitdagende functie binnen een groot concern dat vooruitstrevend en vernieuwend is. Daarnaast bieden wij:

 • een unieke kans om je eigen functie vorm te geven in de context van een groot concern;
 • veel ontwikkelingsmogelijkheden door zeer diverse projecten en intensieve contacten in een veelzijdige organisatie met veelzijdige collega’s;
 • de kans om samen met je zorgcollega’s het verschil te maken voor mensen in een kwetsbare positie en daarin steeds beter te worden;
 • een vast dienstverband voor 32-36 uur per week;
 • beloning op basis van de cao Gehandicaptenzorg, FWG 65, incl. eindejaarsuitkering;
 • diverse opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden.


Waar kun je terecht voor informatie over de functie?
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Frans Stark of Jaspert Meijburg, Concerncontroller Financiën & Bedrijfsvoering, telefoonnummer: 0513-643867.  Kijk op www.alliade.nl voor meer informatie over onze organisatie.

Geïnteresseerd?
Reageren kan via het online sollicitatieformulier

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, Audit, 5-10 jaar, Drenthe, > 10 jaar, Auditor, Controlling, Gezondheidszorg/Welzijn, Flevoland, Friesland