Accountant

Wil jij samen met de vestigingsleider het kantoor tot ongekende hoogtes laten stijgen …. en hem misschien wel opvolgen?

Accountant
36 - 40 uur

Eén met de natuur en toch een carrière
De drukte, criminaliteit en files van de Randstad lijken hier een vage herinnering uit het verre verleden. Texel biedt alles: rust, natuur, en natuurlijk alle faciliteiten die nodig zijn voor een comfortabel (gezins)leven. Binnen Van Braak Accountants is een vacature ontstaan voor een ambitieuze accountant. Op termijn is er tevens de mogelijkheid om de huidige vestigingsleider op te volgen. Hierdoor kan je de geneugten van het eiland combineren met een boeiende carrière.

Van Braak Accountants is een middelgrote accountantsorganisatie met circa 170 medewerkers en elf vestigingen door heel Nederland. De afgelopen jaren zijn wij hard gegroeid en die groei zet door. Hoe dat kan? Door ondernemerschap en lef. Binnen Van Braak Accountants krijg jij de kans om het verschil te maken. Hiervoor krijg je de ruimte en ondersteuning die noodzakelijk is. Op onze vestiging op Texel werken 15 medewerkers. Wij hebben een informele werksfeer met een no-nonsense mentaliteit waarbij we elkaar positief kritisch en scherp houden.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Geen dag is hetzelfde in deze functie, maar jij bent voor zowel je klanten als je collega’s de steun en toeverlaat. Je zorgt voor goed advies en begeleiding. Indien noodzakelijk wijk je hiervoor af van de gebaande paden. Voor jou staat je advies centraal en zorg je ervoor dat je, binnen het wettelijke speelveld, het onderste uit de kan haalt. Ongewone dingen doen we gewoon en gewone dingen doen we ongewoon goed. Naast je klanten heb je een actieve rol in de ontwikkeling van de rest van het team. Je bent je bewust van je voorbeeldfunctie en qua gedrag help je je collega’s in hun ontwikkeling,

Misschien glunder jij nu ook wel, omdat je jezelf inbeeldt dat jij deze centrale rol in de organisatie hebt. Dat is mooi, want hieronder wordt het nog interessanter voor je.

Wat komt er nog meer in je functie naar voren?

 • Reviewen en/of opstellen en bespreken van samensteldossiers, jaarrekeningen, fiscale aangiften, tussentijdse verslaggeving en resultaten- en liquiditeitsbegrotingen.
 • Afhandeling van complexe samensteldossiers en belastingaangiften.
 • Advisering en begeleiding van strategische mkb-klanten op administratief, bedrijfseconomisch en fiscaal gebied.
 • Relatiebeheer van eigen klantenportefeuille.
 • Coaching van (Senior) Assistent Accountants en Relatiebeheerder.
 • Eindverantwoordelijk voor declarabiliteit, declaratieresultaat en facturatie.
 • Bijdrage leveren aan Van Braak Accountants brede projecten.


Waar streef je naar?
Voor jou is je klant het belangrijkst. Je denkt graag met hem of haar mee bij administratie, fiscaal of bedrijfseconomische zaken en je voelt je verantwoordelijk om het maximale voor je klanten te realiseren. Je doet net een stapje extra om de verwachtingen van je klant te overtreffen want je beseft je maar al te goed dat een tevreden klant terugkomt. Hierdoor ga jij, na je werkdag, met een goed gevoel naar huis.

Wat wij van jou vragen

 • Je bent een tekeningsbevoegde accountant.
 • Je bent klantgericht en bent overtuigend in je advies.
 • Je hebt fiscale kennis en ervaring.
 • Je bent ambitieus en wilt op termijn de vestiging leiden.


Beschik jij over deze competenties?

 • Je bent assertief en resultaatgericht. Je komt met nieuwe ideeën en maakt je hier hard voor, je houdt vast totdat het optimale resultaat is behaald.
 • Je schakelt snel tussen onze diverse klanten en onze interne organisatie, hierbij communiceer je makkelijk en op een natuurlijke manier. Op deze manier weet je mensen mee te krijgen.
 • Je houdt optimaal overzicht over de verschillende klanten, weet de juiste prioriteiten te stellen en handelt hierna resoluut. Jij neemt je verantwoordelijkheid.
 • Jij denkt in oplossingen, soms zijn ze simpel dan weer innovatief. Het belangrijkste is dat je de klantwens voorop hebt staan.


Wat krijg je van ons?

 • Een direct dienstverband, wij binden graag goede mensen.
 • Een uitstekend salaris (€ 4.400,- tot € 6.500,- per maand op basis van 40 uur).
 • Een auto van de zaak is bespreekbaar.
 • Goede ontwikkel- en -doorgroeimogelijkheden.
 • Een dynamisch bedrijf met leuke collega’s.
 • Een diversiteit aan klanten.


Waarom wil je dit niet mislopen?

Omdat:

 • Jij wilt een fantastische werkomgeving wilt combineren met goede carrièremogelijkheden;
 • Je de mogelijkheid hebt je breed te ontwikkelen, maar altijd terug kunt vallen op specialistische expertise van de organisatie;
 • Jij zelf invulling geeft aan deze functie. Je doet dit op jouw manier. Resultaat staat voorop. Hoe je dit doet is aan jou;
 • De functie van Accountant een prachtige stap is richting een vervolg als vestigingsleider.


Sta je al te popelen om aan de slag te gaan? Zo kom je in aanmerking!
Voor de sollicitatieprocedure maakt van Braak Accountants gebruik van de diensten van Effectus-HR. Ben jij de ideale kandidaat? Laat het eerst allemaal even bezinken, maar wacht niet te lang met reageren via het online sollicitatieformulier. Wie weet is de functie dan al vergeven. Tijdens de sollicitatieprocedure wordt gebruik gemaakt assessments en cv-ok.

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Reimer te Velde, consultant Effectus-HR, op telefoonnummer 06-53634291.

Effectus-HR
Effectus-HR adviseert opdrachtgevers op het gebied van werving en selectie van professionals. Hierbij staat de grondigheid van de procedure en arbeidsmarktcommunicatie centraal in het wervingsproces.

Acquisitie
Van Braak Accountants en Effectus-HR aanvaarden geen ongevraagde hulp van bureaus voor deze vacature. Toegestuurde cv’s van een kandidaat door bureaus aan Van Braak Accountants of Effectus-HR zonder zoekopdracht van de afdeling HRM worden gezien als eigendom van Van Braak Accountants. Er zal geen vergoeding worden betaald in geval de kandidaat ingehuurd wordt door Van Braak Accountants als gevolg van deze verwijzing of via andere middelen. Het reproduceren van deze vacature, in welke vorm dan ook, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Advies/Consultancy, Accountant RA, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, € 5.000 - € 7.000, Financiele Administratie, Noord-Holland