Business Controller

Business Controller
36 uur | Den Haag

Zoek je een baan waar je naast je werk als business controller je meer kunt verdiepen in risicomanagement? In deze functie adviseer je collega’s over de financiële risico’s en de impact van grote projecten. Je helpt het risicobewustzijn van onze organisatie te vergroten en denkt mee met hoe wij onze ambities kunnen waarmaken. Bijvoorbeeld circulaire economie of de ontwikkeling van het Rotterdamse Havengebied. Is dit iets voor jou? Lees dan snel verder.

Wat ga je doen?
Dit is een unieke functie als je naast je werk als business controller je meer wilt verdiepen in risicomanagement. Deze functie bestaat namelijk uit twee onderdelen: business controller en adviseur risicomanagement.

Als business controller ben je de ideale sparringpartner voor onze collega´s en MT-leden. Want jij weet analyses, begrotingen en rapportages om te zetten in een helder financieel advies. Je kan complexe vraagstukken vertalen, zodat we de impact ervan begrijpen. Met de kritische vragen die je stelt, help je ons om beleid en projecten te realiseren. Denk hierbij aan een project zoals de ontwikkeling van het Rotterdamse Havengebied of circulaire economie. Je organiseert ook de planning & control-producten en je initieert en bewaakt het proces waar nodig. Daarnaast denk je mee over de financiële voortgang van de verschillende projecten. Ook denk je mee en adviseer je over bestuurlijke stukken aan Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten.

Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen, maar werk je samen in een accountteam van drie tot zes collega’s. Gezamenlijk sturen jullie op het behalen van resultaten op de projecten waar jullie aan werken. Het team is hét aanspreekpunt voor financiële en juridische vraagstukken binnen de organisatie. Samen met je accountteam verdeel je de vraagstukken en pak je deze op. Je adviseert over uiteenlopende onderwerpen: van subsidieregelingen tot arbeidscapaciteit.

Als adviseur risicomanagement ondersteun je de risicomanager. Gezamenlijk zorgen jullie ervoor dat risicomanagement binnen onze organisatie op de kaart komt te staan. Risicomanagement is een aantal jaren geleden als vakgebied toegevoegd aan onze afdeling en nog volop in ontwikkeling. Op dit moment is het nog grotendeels de verantwoordelijkheid van de lijn/beleidsafdelingen. Om het risicomanagement te versterken hebben we als doel gesteld om meer en integraal inzicht in het risicoprofiel van de organisatie te krijgen. Onderwerpen die hier een rol spelen zijn bijvoorbeeld infrastructurele projecten zoals de aanleg van wegen en het onderhoud daarop. Maar ook de bruggen die ons eigendom zijn en waar wij het reguliere onderhoud verzorgen. Ook kun je denken aan mogelijke deelnemingen in gemeenschappelijke regelingen en privaatrechtelijke organisaties.

Over de afdeling
Adviseren en bewaken: dat is de rol van de afdeling Financieel Juridische Zaken (FJZ). We houden elkaar scherp met ons advies en onze kritische blik. Zowel naar collega’s als naar onze externe partners. We denken niet in een reactieve maar in een constructieve houding.

De afdeling bestaat uit vijf teams: Concern Financiën, Business Financiën, Financiële Informatievoorziening, Juridische Zaken en AO&IC. Binnen deze teams wordt de expertise en kwaliteit van de vakgebieden geborgd en gestimuleerd om de ontwikkelingen om ons heen te volgen. In deze functie kom je te werken in het Team Business Financiën, dat bestaat uit 23 collega’s.

Wie ben je?
Je bent een overtuigende sparringpartner voor de collega’s binnen de provincie. Dat komt omdat jij je feiten goed op orde hebt en een stevige discussie niet uit de weg gaat. Mensen omschrijven jou dan ook als doortastend en daadkrachtig. Je bent analytisch sterk waardoor je de risico’s snel doorziet. Door je politiek-bestuurlijke sensitiviteit weet je waar je soms wat gas terug moet nemen en je je flexibel moet opstellen. Bovenal ben je een teamspeler die gericht is op het behalen van resultaten.

Wat neem je mee?

  • WO werk- en denkniveau (bij voorbeeld bedrijfseconomie, accountancy of in de richting van risicomanagement en openbare financiën);
  • Ervaring met risicomanagement bij grote/complexe projecten;
  • Kennis van en ervaring met financiële (P&C) processen in een grote (publieke)organisatie.

Dit bieden wij?
Uren per week 36
Salaris­niveau schaal 12
Maandsalaris min. € 3.996 – max. € 5.708 (bruto)
Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd  

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% boven op jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En niet onbelangrijk bieden we je een goed pensioen. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000, - per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Akademie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan.  

Vanwege de huidige situatie werken we zoveel mogelijk digitaal en vanuit huis. In de toekomst zullen we meer hybride werken, deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen. We bieden je de financiële mogelijkheden om je werkplek thuis goed in te richten. 

Sollicitatieprocedure en contact
Heb je vragen over de inhoud van de vacature? Dan kun je contact opnemen met Monique Mostert via 06 -11907727.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je Lauren Riethoff, recruiter, bellen op 06-50171507.

Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectiebureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd. Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Business Controller, controller, fulltime, Den Haag, Provincie, WO, bedrijfseconomie, accountancy, risicomanagement, openbare financiën, financiën, publieke sector, ervaren, overheid

 


Vergelijkbare zoekopdrachten: WO, Fulltime, Bepaalde tijd, 3-5 jaar, Controlling, Business Controller, Zuid-Holland, Overheid