Senior Risk Controller met focus IT

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

PGGM heeft voor haar locatie in Zeist een vacature voor een

Senior Risk Controller
focus IT
32-36 uur - Zeist

Help jij als Senior Risk Controller mee bij het verder versterken van de interne IT risico- en procesbeheersing binnen PGGM? Bouw jij mee aan het inrichten van een nieuw eerstelijns Riskteam?

Functiebeschrijving

Als Senior Risk Controller IT krijg jij de kans om mee te denken over en mee te werken aan het inrichten van het nieuwe team Interne beheersing, een eerstelijns Risk-team binnen Pensioenbeheer. Er moet nog veel opgezet worden. Denk bijvoorbeeld aan rapportage- en monitoringstructuren, dashboards, overlegstructuren en een handige werkverdeling binnen het team. Dit werk je samen met de Nienke Oosterheert, Manager Interne Beheersing (lees haar testimonial op https://pggm.nl/risk-en-compliance), en je collega Sr Risk Controller verder uit.

Als Risk Controller IT ligt jouw focus specifiek op het operationele proces van IT binnen Pensioenbeheer en de risico’s daarin. Denk hierbij aan de controle raamwerken (ISAE, ISO, SCF en PCF, ISO etc) en de daarbij horende key control resultaten rapportage, BCM en business impact analyse, het IT onderhoudsplan/strategische roadmap IT en het effect op de run en change van de business.

Jouw werk bevindt zich op 5 assen: Operational Risk Management, Advies en Informatie, Rapportages, Voortdurend verbeteren en Operational Risk Control. Vanuit jouw ervaring en senior rol, bekijk je deze 5 onderdelen in samenhang.

Jouw verantwoordelijkheden zijn samengevat:

 • Je zorgt voor tijdige en betrouwbare managementinformatie over de beheersing van de operationele processen en risico`s die relevant zijn voor Pensioenbeheer;
 • Je informeert en adviseert het management binnen Pensioenbeheer op het gebied van Risk Control en helpt waar nodig mee om de juiste informatie boven tafel te krijgen;
 • Je voert risicoanalyses uit;
 • Je werkt mee aan gericht onderzoek bij incidenten;
 • Je bent vanuit de business de "linking pin" naar Enterprise Risk Management en Internal Audit.


Jouw afdeling binnen PGGM
PGGM
In opdracht van onze klanten (pensioenfondsen) verzorgen wij met 1.500 collega’s de pensioenadministratie voor 4,4 miljoen Nederlanders, van wie er 2,8 miljoen werken in de sector Zorg en Welzijn. Met een beheerd vermogen van 262 miljard euro, behoren we tot de grootse institutionele beleggers ter wereld.

Interne Beheersing Pensioenbeheer
De komende jaren gaan we als pensioensector de draai maken naar een nieuw pensioenstelsel. PGGM bereidt zich voor op dit veranderende pensioenlandschap en wil daarbij in pensioenuitvoering vooroplopen in klanttevredenheid, efficiëntie en flexibiliteit. Het nieuwe pensioenstelsel betekent voor onze klanten dat zij uiterlijk 1 januari 2026 over gaan naar een nieuwe pensioenregeling. Voor ons, PGGM, betekent dit dat wij onze bedrijfsvoering aan moeten passen om voor een excellente uitvoering te blijven zorgen. Mede in het licht van deze ontwikkeling is besloten om een nieuwe team Interne Beheersing op te zetten binnen Pensioenbeheer de interne risico- en procesbeheersing verder te versterken.

Interne beheersing Pensioenbeheer is een nieuw onafhankelijk team van ongeveer acht inhoudelijke professionals binnen de unit Pensioenbeheer dat tot doel heeft vanuit een overall samenhang operationele risico’s en processen binnen Pensioenbeheer te beheersen. Dit eerstelijns team adviseert het management en klantreiseigenaren vanuit een helikopter view over de risico- en procesbeheersing binnen Pensioenbeheer. Daarnaast beoordeelt het periodiek de status van de proces- en risicobeheersing van de pensioenbeheerketen en rapporteert hierover richting het managementteam Pensioenbeheer. Verder werkt het team mee aan het waarborgen, inzichtelijk en aantoonbaar maken dat de processen binnen de Pensioenbeheer conform deze richtlijnen worden uitgevoerd en beheerd en de rapportage hierover in de Standaard 3402/3000A.We werken voor alle fondsen waar PGGM de pensioenuitvoeringsorganisatie is. Binnen het team Interne beheersing Pensioenbeheer zijn specialisten op het gebied van de Standaard 3402/3000A, procesanalisten en risk controllers werkzaam. Deze disciplines werden op verschillende plekken binnen de organisatie uitgevoerd, en zijn nu in een nieuw te team samengevoegd en versterkt.

Profiel
Jij hebt het overzicht over de interne beheersing binnen IT, en weet vanuit rust en overtuiging het MT Pensioenbeheer hierop te challengen. Je weet hoe het gesteld is met de interne beheersing op de run en de change processen, omdat je nauw in contact staat met managers, medewerkers, klanten en andere stakeholders zoals Enterprise Risk Management en Audit. Maar ook omdat je sterk bent in monitoring, analyse en rapportage. Je vindt het leuk om een brede risk control functie te vervullen, waarbij de focus ligt op tactisch/operationeel niveau. Je werkt graag samen aan de oplossing. Je bent kritisch en kunt functioneren in omgevingen waarin verschillende belangen een rol spelen. Verder heb jij:

 • WO werk- en denkniveau, bij voorkeur in de richting Bedrijfskunde
 • Je hebt ruime ervaring als risk controller, business controller, auditor of vergelijkbaar, waarin je aantoonbare ervaring hebt opgedaan met risk management en risk control
 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring met risk control /risk management binnen een IT werkomgeving. Kennis van operationele IT processen, bijbehorende key controls en controle raamwerken en het IT opleverproces vanuit Risk Control.
 • Je hebt overtuigingskracht, kunt goed verbinden en kan je zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken;
 • Je bent proactief en resultaatgericht;
 • Je bent in staat om objectief een oordeel te vormen, hoofd- en bijzaken te onderscheiden en weet daarbij je eigen mening/oordeel opzij te zetten;
 • Je bent een (sparring)partner voor de business, je bent daarnaast ook handson en helpt managers waar nodig op weg ;
 • Je hebt een open persoonlijkheid en bent een goede teamplayer.


Wat wij bieden:
Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. Jij mag rekenen op:

 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.789 en €6.332 o.b.v. 36 uur (schaal 10 of 11 CAO), afhankelijk van je kennis en ervaring
 • een 32-36-urige werkweek met flexibele werktijden en veel ruimte om je werkweek zelf in te delen.
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW (71% betaald door PGGM, 29% door werknemer).
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen.
 • een gegarandeerde eindejaarsuitkering van 7,5%.
 • ruim 26 vakantiedagen.
 • flexibiliteit in werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullende pakketten van CZ.
 • Een waar je werkt-budget waarbij je een flexibele vergoeding ontvangt afhankelijk van je werklocatie en waarbij OV 2e klasse 100% wordt vergoed.
 • Een vergoeding van max EUR 900,- inc btw per 5 jaar om je thuiswerkplek arbo-proof in te richten.

Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en salarisschalen lees je in onze CAO, die je vindt onder 'Arbeidsvoorwaarden' op pggm.nl/werken-bij.

Senior Risk Controller IT : jouw nieuwe baan bij PGGM?
Wil jij als Sr Risk Controller de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan op deze vacature en kies voor een baan met impact.

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met recruiter Irma Bousardt, via 06 30339754 (liefst eerst even een Whatsapp sturen) of irma.bousardt@pggm.nl.

Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op Onze sollicitatieprocedure. | PGGM

Een volledig overzicht van Risk & Compliance bij PGGM, de uitdagingen, de collega’s en alle vacatures binnen dit dynamische vakgebied, vind je op https://pggm.nl/risk-en-compliance.

Wij ontvangen je sollicitatie graag via onze sollicitatiepagina.

PGGM en Corona
Door de Corona situatie, werken de meeste PGGM’ers momenteel vanuit huis. Als we met je kennis willen maken, betekent dit dat de interviews grotendeels via videocalls plaatsvinden. Een afrondend gesprek doen we op kantoor. Nemen we je aan? Dan zal het grootste deel van jouw inwerktraject op afstand gebeuren. Hierbij maken we gebruik van Microsoft Teams. Het is beperkt mogelijk om collega’s op kantoor te ontmoeten. 

Aan intermediairs
We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega’s zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 5-10 jaar, > 10 jaar, Controlling, Financiele dienstverlening, Utrecht, Risk Management, Risk Analist, Risk Manager