Assistent accountant

Wil jij als assistent accountant écht iets betekenen voor ondernemers en woon je in de regio Rotterdam? Dan is Alfa jouw volgende bestemming!

Alfa is een professionele en mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor jou als assistent accountant betekent dit dat je komt te werken bij een organisatie met een persoonlijke, betrokken werksfeer. De decentrale organisatie zorgt er voor dat je veel verantwoordelijkheid krijgt. Het is aan jou om te laten zien dat je deze verantwoordelijkheid kan en wil dragen. Voor deze vacature zoeken wij een collega die zelfstandig jaarrekeningen kan samenstellen. De klanten zullen zowel uit de agrarische sector komen als de MKB sector.

Jouw dagelijkse werkzaamheden

In de agrarische sector en in het MKB kun je als assistent accountant het verschil maken. Het wordt jouw taak om het cijfermatige gedeelte optimaal te verzorgen. Hierbij maak je gebruik van moderne IT-oplossingen waarmee je cijfers middels een dashboard analyseert en adviespunten voor onze klanten signaleert. Je stelt daarnaast, zelf de jaarrekening, balans en winst- en verliesrekening op en bent goed in het signaleren van klantspecifieke aandachtspunten.

Daarnaast voer je als assistent accountant in Bleiswijk de volgende werkzaamheden uit:
- Je neemt contact op met de klant bij onvolledigheden in de financiële administratie;
- Je biedt ondersteuning aan de klantbeheerders en adviseurs bij adviesvraagstukken;
- Je stelt aangiften van inkomsten- en omzetbelasting op;
- Je stelt kengetallenrapportages op;
- Je houdt je bezig met de actuele cijfers via het Alfa Management Paneel.

Je komt te werken op onze vestiging in Bleiswijk, die in totaal 46 collega’s telt. Je stapt binnen in een enthousiast team. Binnen dit team ontvang je goede begeleiding en is er ruimte voor vaktechnisch overleg. De informele werksfeer en korte lijnen vormen de basis voor veel werkplezier. Uiteraard hebben we als team één gemeenschappelijk doel: het verrassen en optimaal bedienen van onze klanten.

Wat heb jij nodig om deze functie succesvol vorm te geven?

- Minimaal 3 jaar werkervaring als assistent accountant;
- Een diploma hbo accountancy (post-hbo AA is een pré), HAS of hbo bedrijfseconomie;
- Een kritische houding, ondernemende instelling en accuraatheid;
- Je kijkt verder dan de cijfers en gaat klantgericht te werk;
- Affiniteit met de agrarische sector is een pré;
- Je bent communicatief vaardig en klantgericht.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, HBO+, 1-3 jaar, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, Belasting, Assistent Accountant, Zuid-Holland