Senior assistent accountant

Vanaf het eerste moment dat je ons kantoor in Bleiswijk binnenloopt voel je het al: hier wordt met plezier gewerkt. Er is dynamiek, er wordt hard gewerkt, de mensen zijn sympathiek, er wordt gelachen en tijdens pauze spelen we een potje tafeltennis of tafelvoetbal met elkaar. Los daarvan: hoe mooi is het dat je op verjaardagen kunt zeggen dat je eigenaar bent van Alfa? Alfa kent namelijk geen partnerstructuur, maar biedt daarentegen jou de mogelijkheid om te participeren in onze organisatie.

Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor jou als senior assistent accountant betekent dit dat je komt te werken bij een organisatie met een persoonlijke, betrokken werksfeer. De decentrale organisatie zorgt er voor dat je veel verantwoordelijkheid krijgt. Het is aan jou om te laten zien dat je deze verantwoordelijkheid kan en wil dragen. Voor deze vacature zoeken wij een collega die uit de ‘jaarrekeninggroef’ durft te komen en zijn of haar focus legt op het gedurende het jaar in gesprek zijn met de klant op basis van de actualiteit.

Wat je gaat doen?

In de MKB-sector kun je als assistent accountant met jouw innovatieve software skills écht het verschil maken. Het wordt jouw taak om het cijfermatige gedeelte optimaal te verzorgen en af te stemmen met de klant. Met jouw kennis, ervaring én klantgerichte instelling ben jij een ware sparringpartner voor onze klanten, die als geen ander in staat is om de wensen en behoeften van de klant om te zetten naar de beste administratieve oplossingen. Jij bent bereid om in jezelf te investeren om vervolgens, nadat je voldoende basis hebt, je kennis te delen met je betrokken collega’s en onze mooie klanten.

Daarnaast voer je als assistent accountant in Bleiswijk de volgende werkzaamheden uit:
- Als aankomend klantbeheerder kun je inspelen op actuele vraagstukken en los je ICT-uitdagingen met de klant op;
- Je houdt je bezig met de actuele cijfers via ons sturingsdashboard voor klanten: het Alfa Management Paneel
- Je stelt zelf de jaarrekening, balans en winst- en verliesrekening op;
- Kortom, jij bent een echte adviseur voor onze MKB-klanten.

Wat heb jij nodig om deze functie succesvol vorm te geven?

- Diploma HBO Accountancy of bedrijfseconomie;
- Minstens 5 jaar werkervaring als assistent accountant;
- Je bent kritisch, neemt graag zelf initiatieven en werkt accuraat;
- Je hebt affiniteit met ICT-toepassingen en je bent communicatief vaardig;
- Ervaring met digitale factuurverwerking (Everbinding, Imuis/Exact) is een must;
- Ervaring met Visionplanner is een pré;
- Je durft samen met collega’s sportieve uitdagingen aan te gaan;
- Je bent woonachtig in de omgeving van Bleiswijk (<25 km).


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, Fulltime, Accountant, HBO+, Parttime, Audit, HBO, 3-5 jaar, Belasting, 5-10 jaar, Assistent Accountant, Zuid-Holland