Assistent accountant

Wil jij als assistent accountant agrarisch écht iets betekenen voor ondernemers in de agrarische sector en woon je in de buurt van Hoogeveen? Dan is Alfa jouw volgende bestemming!

Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor jou als assistent accountant agrarisch betekent dit dat je komt te werken bij een organisatie waar je veel verantwoordelijkheid krijgt. Alfa kent geen partnerstructuur, maar biedt jou daarentegen de mogelijkheid zelf eigenaar van onze organisatie te worden. Zo ben je niet alleen voor de organisatie, maar ook voor jezelf aan de slag. Hoe mooi is dat?

Jouw dagelijkse werkzaamheden

In de agrarische sector kun je als assistent accountant het verschil maken. In deze functie ben je verantwoordelijk voor optimaal verzorgen van financiële cijfers en rapporten en ondersteun je de klant optimaal. Om dit zo goed mogelijk te kunnen realiseren maak je gebruik van moderne IT-oplossingen waarmee je cijfers middels een dashboard analyseert en adviespunten voor onze klanten signaleert. Jouw kennis en deskundigheid maakt dat je klantspecifieke aandachtspunten signaleert en deze onder de aandacht brengt.

Als assistent accountant in Hoogeveen voer je de volgende werkzaamheden uit:
- Je stelt zelfstandig jaarrekeningen samen en stelt balans en winst- en verliesrekeningen op en verricht de winstaangiftes voor jouw klantenportefeuille;
- Je onderhoudt contact met de klant bij onvolledigheden in de financiële administratie;
- Je biedt ondersteuning aan de klantbeheerders en adviseurs bij adviesvraagstukken;
- Je houdt je bezig met de actuele cijfers via het Alfa Management Paneel.

Ons cluster Hoogeveen telt in totaal 36 collega’s. Jij komt te werken in het agrarische team in Hoogeveen. Binnen dit team ontvang je goede begeleiding en is er ruimte voor vaktechnisch overleg. Uiteindelijk hebben we als team één gemeenschappelijk doel: het verrassen en optimaal bedienen van onze klanten.

Wat verwachten we van je?

• HBO/WO diploma accountancy, bedrijfseconomie of agrarische bedrijfskunde;
• Minimaal drie jaar relevante werkervaring binnen de agrarische sector;
• Studerend voor de AA-titel is een pre;
• Affiniteit met en kennis van de agrarische sector;
• Je bent communicatief vaardig en klantgericht.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Accountant, 1-3 jaar, Audit, HBO, 3-5 jaar, Belasting, Assistent Accountant, Drenthe