Assistent accountant MKB

Assistent accountant MKB

“Sinds september 2017 ben ik werkzaam bij Alfa Accountants en Adviseurs. Het is een mensgerichte organisatie en dat vind ik fijn. Als medewerker kun je gedeeltelijk eigenaar worden van Alfa, hierdoor voel ik mij extra betrokken.”, aldus Jan Arts, Assistent Accountant IT bij Alfa Accountants en Adviseurs te Hoogeveen/Emmen.

Vacature assistent accountant bij Alfa in Hoogeveen/Emmen

Ben jij op zoek naar de volgende stap in jouw carrière? En wil jij als medior assistent accountant écht iets betekenen voor ondernemers in jouw regio? Dan is Alfa op zoek naar jou!

Alfa is een decentrale, mensgerichte accountants- en adviesorganisatie. Voor jou als assistent accountant betekent dit dat je komt te werken bij een organisatie waar je veel verantwoordelijkheid krijgt. Het is aan jou om te laten zien dat je deze verantwoordelijkheid kunt dragen. Voor deze vacature zoeken wij een collega die ervaring heeft met het samenstellen van jaarrekeningen, maar wil groeien in verantwoordelijkheid en het geven van advies. In de functie van medior assistent accountant ben je werkzaam voor de kantoren Hoogeveen en Emmen.

Cijfermatig, analytisch en klantgericht

Als assistent accountant kan jij voor de ondernemer écht het verschil maken. Het wordt jouw taak om het cijfermatige gedeelte optimaal te verzorgen en af te stemmen met de klant. Jij bent bereid om in jezelf te investeren om vervolgens om vervolgens je kennis te delen met je betrokken collega’s en onze mooie klanten. Jouw kennis en deskundigheid maakt dat je klant specifieke aandachtspunten signaleert en deze onder de aandacht brengt.

Als medior assistent accountant voer je de volgende werkzaamheden uit:
- Je stelt zelfstandig jaarrekeningen samen, stelt balans en winst- en verliesrekeningen op en verricht winstaangiftes voor jouw klantenportefeuilles;
- Je onderhoudt contact met de klant bij het optimaliseren van de financiële administratie met slimme ICT-oplossingen en door goede managementinformatie te bieden;
- Je biedt ondersteuning aan de klantbeheerders en adviseurs bij adviesvraagstukken.

Binnen ons MKB team ontvang je goede begeleiding en is er ruimte voor vaktechnisch overleg. Uiteindelijk hebben we als team één gemeenschappelijk doel: het verrassen en optimaal bedienen van onze klanten.

Wat heb je nodig om in deze functie succesvol te zijn?

Diploma HBO/Wo diploma Accountancy of Bedrijfseconomie;
• Diploma AA (of studerend voor) is een pré;
• Minimaal drie jaar relevante werkervaring;
• Je hebt affiniteit met ICT en ziet uitdaging in verdere digitalisering;
• Je bent communicatief vaardig en klantgericht.

Mocht je vragen hebben over de functie, neem dan contact op met Rudi Nijs (directievoorzitter) 06-50919904 of met Tim Baakman (HR-adviseur) 088-2531027. Solliciteren op de vacature van Assistent Accountant in Hoogeveen/Emmen kan tot 31 mei 2021.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Accountancy, Onbepaalde tijd, WO, < 1 jaar, Fulltime, Bepaalde tijd, 1-3 jaar, Parttime, HBO, 3-5 jaar, Assistent Accountant, Drenthe, Consultancy, Financiele dienstverlening, Financiele Administratie, Groningen