Financieel Beleidsadviseur

Opslaan
U moet u aanmelden of
een account maken om een vacature op te slaan.

Gemeente Bunnik is op zoek naar een

Financieel Beleidsadviseur
28-36 uur per week

Wij zoeken een steengoede, meedenkende en verbindende financieel adviseur.


Wat ga je doen als Financieel Beleidsadviseur?
Naast het geven van adviezen en (mede) opstellen van beleidsstukken heb je een uitvoerende rol en ben je met je collega adviseurs voor de afdelingshoofden en de medewerkers van de afdelingen het eerste aanspreekpunt op het financieel gebied. Je adviseert hen over de uitvoering van het financieel beleid. Dit advies gaat verder dan alleen financiële gevolgen en risico’s, maar ook steeds meer over hoe doelen kunnen worden bereikt en wat de impact is van de projecten en beleidsontwikkelingen. Je bent een waardevolle sparringpartner voor bestuur, management en collega’s. Je ondersteunt bij het aanleveren van de gegevens voor financiële jaarstukken en je verwerkt deze gegevens in de jaarstukken. Ook het opstellen van begrotingswijzigingen en het beantwoorden van financieel administratieve, BTW en VPB vraagstukken behoren tot je takenpakket.

Daarnaast ben je actief betrokken bij veranderingen in de financiële adviesrol. Zo denk je bijvoorbeeld mee over het verbeteren van onze adviesgesprekken, het efficiënter inrichten van de processen en systemen en het ontwikkelen van uniforme en adequate stuurinformatie.

De focus van al je werkzaamheden ligt bij de afdelingen ruimtelijke regie, ruimtelijke ontwikkeling en dienstverlening.

De werkomgeving
Werken bij gemeente Bunnik betekent groeien in je vak. We worden geïnspireerd en uitgedaagd door de positie van de lokale overheid in het midden van de samenleving. We durven nieuwe wegen te bewandelen, houden van aanpakken en kunnen snel inspelen op relevante geluiden in onze samenleving. In dialoog zoeken we naar oplossingen. Dat doen we met inwoners, ondernemers en de partners in de regio.

In onze compacte organisatie hebben we de ruimte om onze professionaliteit naar eigen inzicht te tonen. Zelforganisatie is daarvoor de basis. Om dit te ondersteunen werken we onafhankelijk van tijd- en plaats en activiteitengericht. Onze flexibele werktijden, moderne faciliteiten en flexplekken maken dat mogelijk.

Het team financieel beleid maakt onderdeel uit van de afdeling dienstverlening. Door vertrek en formatie-uitbreiding is een formatieruimte van 60 uur per week beschikbaar. In de gesprekken wordt verkend op welke wijze invulling kan worden gegeven aan deze formatieruimte. 

Over gemeente Bunnik
Prettig wonen en leven, met ruimte voor elkaar: dat is waar onze gemeente voor staat. Bunnik is met alle drie haar kernen Bunnik, Odijk en Werkhoven een plek waar mensen zich thuis voelen. Niet voor niets zijn we een van de beste woongemeenten in de regio. En dat willen we graag zo houden. Maar dat betekent niet dat we kunnen stilzitten. De omgeving van onze gemeente verandert. Om ook in de toekomst een levendige, gezonde en groene gemeente te zijn waar onze bewoners zich gekend en (h)erkend voelen, ondernemers kansen zien en waar bezoekers graag komen, moeten we nu aan de slag. We willen de samenleving optimale dienstverlening verstrekken en hanteren daarvoor servicenormen.

In het collegeprogramma ‘Bunnik Bouwen Voor Elkaar’ staan voor de komende jaren de belangrijkste opgaven voor gemeente Bunnik geformuleerd. Lees en kijk: De toekomst van Bunnik.

Jouw toegevoegde waarde
Een financieel beleidsadviseur is klant-, resultaat- en kwaliteitsgericht en accuraat. Je beschikt over een goede schrijfvaardigheid en herkent de samenhang in aangeleverde gegevens. Je durft het gesprek aan te gaan en bent organisatie- en bestuurlijk sensitief. Je werkt graag samen en bent een sparringpartner voor je directe collega’s en zo nodig vervang je elkaar bij afwezigheid. 

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en minimaal 5 jaar ervaring als financieel adviseur bij een (semi)overheidsorganisatie, waarvan 3 jaar bij een gemeente of je hebt de potentie om deze werkervaring op te bouwen in Bunnik.

Wat biedt de Gemeente Bunnik jou?
Het salaris bedraagt maximaal € 4.494,- bruto (schaal 10; salarispeil 1-10-2020) op basis van 36 uur per week. De gemeentelijke rechtspositie is van toepassing met een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een tegemoetkoming in de reiskosten en een individueel keuzebudget ter waarde van 17,45% van je bruto loon. Dit keuzebudget kun je gebruiken om je verloftegoed uit te breiden, je reiskosten netto aan te vullen, financiering van een studie of als extra bruto salaris. Ook aan je ontwikkeling hebben we gedacht. De Bunnik Academie geeft je de mogelijkheden om trainingen en webinars te volgen die jij waardevol vindt.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de functie contact op met Kees Kroes, afdelingshoofd, via k.kroes@bunnik.nl of telefoonnummer 06-21271453.

Solliciteren op de functie van Financieel Beleidsadviseur
Stuur voor 3 juni 2021 je brief met CV via onze sollicitatiepagina. Wij kijken er naar uit om met jou kennis te maken en passen onze agenda daarop aan.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne sollicitanten voorrang. Gemeente Bunnik hanteert voor werving en selectie de NVP sollicitatiecode.
 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

Trefwoorden: Financieel Adviseur, Beleidsadviseur, Financieel Beleid, Adviseur, Beleid, Overheid, Gemeente


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 5-10 jaar, Consultancy, Utrecht, Financieel Adviseur, Overheid