Senior Adviseur Financiën

Senior Adviseur Financiën
Zwijndrecht, 32-36 uur per week

Je gaat aan de slag in een middelgrote gemeente waar ambitieuze ontwikkelingen gekoppeld worden aan een prettig werkklimaat. De schaal is precies groot genoeg om dingen voor elkaar te krijgen én toch als individu het verschil te maken! Vanuit een creatieve inslag, lever je een actieve bijdrage voor een beter Zwijndrecht. Spreekt deze werkomgeving jou aan? Dan wil jij bij ons aan de slag!

Wat ga je doen?
Als Senior Financieel Adviseur heb je een brede functie. Samen met een controller vorm je een bedrijfsvoeringsduo, Wil je hands-on bezigzijn? Zit in de functie! Wil je een P&C-proces coördineren? Check. Meedenken en adviseren op de financiële positie op de langere termijn? Ja. Ben je secuur én word je blij van strategische opgaven? Dan is dit de functie voor jou!

Jij bent enthousiast én secuur, daarom wil je concreet weten wat jouw taakgebieden zijn.

Zie hier:

  • Je coördineert de totstandkoming van de kadernota en fungeert daartoe als aanspreekpunt voor medewerkers, afdelingshoofden en portefeuillehouder Financiën.
  • Je bent aanspreekpunt c.q. sparringpartner voor het lijnmanagement en budgethouders van onze afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling voor wat betreft financiën.
  • Als financieel adviseur van 'jouw afdeling' geef je uitvoering aan de financiële advisering op voorstellen, ontwikkelingen én bijdragen aan de planning- & controlcyclus conform de afgesproken kaders.
  • Je coördineert en adviseert op de financiële kant van de ambitieuze gemeentelijke investeringsportefeuille.
  • Je draagt in teamverband bij aan de opstelling van de planning & control documenten.
  • Je ondersteunt de organisatie bij het opstellen van nota's door financiële consequenties te toetsen en te vertalen in begrotingswijzigingen.
  • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies bij financiële vraagstukken, budgetverantwoording en -analyses.
  • Je ontwikkelt financieel beleid en draagt bij aan het verder verbeteren van de geautomatiseerde informatievoorziening.


Wat neem je mee?
Je hebt een hbo- of wo-opleiding op het gebied van (gemeente)financiën en planning & control. Ook beschik je over kennis van financiële administraties en heb je ervaring met gemeentelijke financiën en regelgeving (o.a. BBV).

Wie ben jij?
Niemand is hetzelfde, iedereen heeft andere kwaliteiten en eigenschappen. Dit betekent dat we in onze teams zoeken naar mensen die elkaar aanvullen. Dat maakt het werk niet alleen leuker maar de inhoud van het werk ook veel beter. Jij herkent jezelf dan ook in de volgende eigenschappen:

  • Je bent analytisch sterk en krijgt energie van 'kloppende cijfers'.
  • Je bent bereid en in staat om je collega's te versterken in hun werkzaamheden.
  • Je bent bereid en in staat om te accepteren dat collega's jou versterken op jouw ontwikkelpunten.
  • Je bent proactief en signaleert nieuwe ontwikkelingen.
  • Je wordt enthousiast als je aan de slag kan met dossiers die nieuw voor jou zijn.
  • Je houdt jouw hoofd koel en brengt rust wanneer nodig.


Waar kom je te werken?
De afdeling Staf is adviseur en dienstverlener van de organisatie en het bestuur op het gebied van bedrijfsvoering. De afdeling voert regie op de zogenaamde PIOJFACH-taken; Personeelszaken, Informatisering, Organisatie, Juridische Zaken, Financiën, Automatisering, Communicatie en Huisvesting/ facilitaire zaken. Daarmee draagt de afdeling bij aan integraal werken (werken als één organisatie). Een aantal PIOFACH-functies is regionaal georganiseerd. In die zin heeft de staf niet alleen een lokale maar ook een regionale aanpak en betrokkenheid.

Waar staan wij voor?
Samen met onze partners en inwoners werken wij aan een aantal grote opgaven:

  • We werken aan een evenwichtige bevolkingssamenstelling.
  • We werken aan een veilig (en leefbaar) Zwijndrecht.
  • We pakken armoede aan.
  • We werken aan een gezonde basis voor iedereen.
  • We organiseren zorg en ondersteuning wanneer inwoners dat nodig hebben.
  • Inwoners en hun (zorg)vragen staan centraal.


Als financieel adviseur kijk je verder dan alleen de cijfers: we verwachten dat je met jouw expertise en persoonlijkheid wil bijdragen aan deze doelen. We zitten hier niet voor onszelf, maar om Zwijndrecht weer een stap verder te brengen!

Wat bieden we jou?
Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en is maximaal € 5.169, - bruto per maand (uitgaande van functieniveau 11 bij een werkweek van 36 uur). Aanstelling is in eerste instantie voor één jaar en bij voldoende functioneren volgt daarna een verlenging voor onbepaalde tijd.

De gemeente Zwijndrecht is een moderne werkgever met uitstekende voorwaarden op het gebied van opleiding en ontwikkeling en bieden wij mogelijkheden tot thuiswerken. Daarnaast hebben wij een eigentijds arbeidsvoorwaardenpakket met een vrij besteedbaar budget (IKB) boven op je salaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw budget, inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering besteedt. Het betreft een percentage van 17,05% van het jaarsalaris.

Solliciteren of meer weten?
Je kunt direct online solliciteren via het sollicitatieformulier. Doe dit voor 17 mei a.s.

Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Alain Sterk, teamleider Financiën en P&C, via 078 - 770 3 738. Voor vragen over de W&S procedure kun je contact opnemen met team W&S via 078 - 770 80 30.

Kijk voor meer informatie op zwijndrecht.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, WO, Fulltime, Bepaalde tijd, Parttime, HBO, 3-5 jaar, € 3.000 - € 5.000, 5-10 jaar, € 5.000 - € 7.000, Consultancy, Zuid-Holland, Financieel Adviseur, Overheid