Allround financieel administrateur

Allround financieel administrateur
Dordrecht, 36 uur per week

Als allround financieel administrateur fungeer je in een belangrijke en centrale rol binnen de organisatie en zorg je ervoor dat de cijfers op ieder moment juist en volledig zijn. Dit doe je doordat je met jouw boekhoudkundige kennis de administratie volledig beheerst. Van nature ben je continu bezig bent met het verhogen van de kwaliteit en draag je op actieve wijze bij aan de inrichting van omliggende processen voor een toekomstbestendige financiële administratie.

Wat ga je doen?
In deze nieuwe functie binnen OZHZ ben je de financiële spil in het web en zorg je voor een up-to-date, volledige en juiste financiële administratie. Je bent een belangrijke schakel binnen het team Financiën. Je komt te werken in een digitale (papierloze) omgeving waarbij je het beheer en optimale inzet van het financiële systeem als een vanzelfsprekendheid ziet. Met jouw kennis en ervaring ben je in staat de financiële administratie volledig te beheersen en overzie je effecten en consequenties binnen een proces en de organisatie.

In deze functie sta je midden in de organisatie en hou je op proactieve wijze overzicht op de dagelijkse uitvoering en spring je bij waar nodig. Je draagt bij aan de verdere kwalitatieve ontwikkeling van de financiële administratie en het algemene kennisniveau. Naast je sterke boekhoudkundige kennis, ga je graag aan de slag met de thema's automatisering en procesoptimalisatie, waarin je je verder kan ontwikkelen

Jij bent de sparringpartner voor jouw directe collega's, voor team Control, projectleiders en budgetverantwoordelijken. Vanuit team Financiën werk je er aan de financiële administratie, jezelf en jouw collega's continu te verbeteren. Vanuit je expertise informeer je belanghebbenden over relevante (externe) ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV), BTW, Omzet- en vennootschapsbelasting (OB/VPB) en de WKR. Maar ook over ontwikkelingen op het gebied van automatisering en de inzet van het financiële systeem.

Je gaat als allround financieel administrateur onder andere aan de slag met:

 • Het debiteuren, crediteuren en liquiditeitsbeheer.
 • Beheren van de activa, afschrijvingen en investeringskredieten.
 • Het verzorgen van juiste en tijdige aangiften Omzetbelasting, Vennootschapsbelasting en IV3.
 • Het zorgdragen voor een administratie die compliant is met de externe regelgeving en interne normenkaders.
 • Het actief en continu ontwikkelen van financiële administratie, de omliggende processen in een volledig gedigitaliseerde omgeving.
 • Het onderhouden van de project- en verplichtingenadministratie.
 • Het opstellen en onderbouwen van de onderhanden werkpositie.
 • Het opstellen van kwalitatieve onderbouwingen van de diverse financiële posten en zorgdragen voor onderliggende data. Je zorgt de noodzakelijke follow-up en biedt ondersteuning aan de maand- en bestuursrapportages. Daarnaast vervul je een belangrijke rol in het jaarrekeningtraject.


Wat neem je mee?
Je bent boekhoudkundig specialist en een prettige teamspeler en sparringpartner. Je bent hands-on, integer, kan snel schakelen en hebt gevoel voor details. Je kan goed zelfstandig, analytisch werken en omarmt digitalisatie en automatisering. Op kritische en energieke wijze initieer je verbeteringen. Dit weet je over te brengen en speelt een belangrijke rol in de uitvoering.

Je hebt een stevige persoonlijkheid met een visie, je beschikt over helikopterview en hebt zicht op de onderwerpen en uitdagingen die het team toekomen. Jouw expertise en ambitie kun je optimaal inkleuren in een digitale en collegiale organisatie. Daarbij ben je een prettige teamspeler die ook zelfstandig kan werken. Naast een hands-onmentaliteit en snel kunnen schakelen weet je op energieke en kritische wijze verbeteringen in gang te zetten. Dit doe je analytisch en met gevoel voor details. Daardoor ben je in staat de financiële administratie volledig te beheersen en overzie je effecten en consequenties binnen een proces en de organisatie.

Hiernaast beschik jij over:

 • Hbo-werk- en -denkniveau en een relevante financiële opleiding, denk aan moderne bedrijfsadministratie, bedrijfsadministrateur of bedrijfseconomie/ accountancy.
 • Vergaande boekhoudkundige kennis (must!); een boekhouding kent geen geheimen voor je.
 • Je bent in staat om boekhoudkundige processen snel te doorgronden en verbeteren zit in je DNA.
 • Aantoonbare en recente ervaring met een projectgestuurde financiële en verplichtingenadministratie of in staat zijn je dit snel eigen te maken.
 • Affiniteit met automatisering, digitalisering en financiële systemen:
  • Het (functioneel) beheer zie je als vanzelfsprekendheid.
  • Excel kent geen geheimen (opstellen datasets en modellen).
 • Kennis van het BBV (pre) en wet- en regelgeving. Je weet dit te vertalen naar de praktijk en over te brengen op je collega's. Daarnaast hou je deze kennis op peil.
 • Een stevige persoonlijkheid die uitdagingen niet uit de weg gaat en niet bang is om zijn/haar visie te delen.
 • Ervaring in het coachen en meenemen van je directe collega's (pre).


Waar kom je te werken?
Je komt te werken in team Financiën (4 fte). Het team maakt onderdeel uit van de unit Facilitair, Financiën en Control. Deze unit is primair verantwoordelijk voor de financiële administratie, het ontwikkelen van het financieel beleid, het begrotings- en verantwoordingsproces, de interne planning- en controlcyclus en het facilitair management. Dit doe je samen met 16 professionele en gedreven collega's.

Wie zijn wij?
De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) draagt bij aan een veilige, gezonde, duurzame en leefbare regio. OZHZ voert de wettelijke milieutaken uit voor de 10 gemeenten van de regio Zuid-Holland Zuid en de provincie Zuid-Holland. Onze specialisten adviseren en ondersteunen bij het maken van verantwoorde keuzes op het gebied van economische ontwikkelingen, de schaarse ruimte en het milieu en creëren zo samen een gezonde, veilige en economische vitale leefomgeving voor inwoners en ondernemers. Zowel vanuit het kantoor in Dordrecht en op afstand zijn circa 220 medewerkers actief in de regio.

Ook leuk om te weten: We vroegen de collega's: hoe vind je het om te werken bij OZHZ? De antwoorden waren zo positief dat dat wij het certificaat 'World-class Workplace' hebben gekregen. Wij zijn trots op onze collegialiteit, klantgerichtheid van de organisatie, samenwerking en ontwikkeling in de organisatie.

Wat bieden we jou?
OZHZ is continu in beweging en uitdagingen ga je daarom ook niet uit de weg. Deze nieuwe functie biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ambities. Denk bijvoorbeeld aan het meebouwen aan (financiële) dashboards en processen, verdere automatisering, het uitvoeren en ontwikkelen van interne controles en het optimaliseren van rapportages.

We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband voor 36 uur per week. Je salaris is afhankelijk van je kennis, opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 4.048,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 9, cao SGO, peildatum 1-10-2020).

Je krijgt daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, thuiswerken, pensioen, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik over je eigen Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Dit budget kun je (deels) laten uitbetalen of inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen, een opleiding of de aanschaf van een nieuwe (elektrische) fiets.

OZHZ werkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat je werkt op afstand van kantoor tenzij het echt niet anders kan. Met een flexibel werkconcept is het (gedeeltelijk) werken op afstand ook in de toekomst een vast onderdeel. Uiteraard stelt OZHZ middelen ter beschikking zodat je probleemloos kan werken.

Solliciteren of meer weten?
Ben je enthousiast geworden? Solliciteer direct via het sollicitatieformulier. Je kunt solliciteren tot 5 mei 2021.

Voldoe je niet helemaal aan de eisen maar zie je de functie wel helemaal zitten? Dan horen we ook graag van je! Vanaf week 19 vinden de gesprekken (deels digitaal) plaats.

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan telefonisch contact op met Jeroen den Uijl, Unitmanager Facilitair, Financiën en Control, via 078- 770 3094. Kijk voor meer informatie over de organisatie ook op www.ozhz.nl/zoektjou/.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Vergelijkbare zoekopdrachten: Onbepaalde tijd, Fulltime, Bepaalde tijd, HBO+, 1-3 jaar, HBO, 3-5 jaar, Administratief Medewerker, € 3.000 - € 5.000, Financiele Administratie, Zuid-Holland, Financieel Medewerker, Overheid